bi sorum daha olacak arkadaşlar, en sağlıklı yağ ölçümü nasıl yapılır? yan yada orta sehpada ölçüm yaparsak yanlış cıkar sanırım.
ve son olarak bizim buji nerdeben bugün biraz baktım ama bulamadım
teşekkürlerr
@ hllmr;
çok teşekkür ederim. Üşenmemiş birçok şey yazmışsın... Motorun seni yarıyolda bırakmamasına sevindim. Zaten dediğin gibi fiyat performans açısından aslında makul bir motor...
Dediğim gibi bahsettiğim yokuşlar İstanbul'un hatırı sayılı yokuşları ve eğer 2 kişi bizi oralarda yarıyolda bırakmayacaksa şimdiden aldım diyebilirim motoru
Sıfırını bulabilecek olmam da çok güzel oldu... Zaten siyah bakmıyorum, daha canlı renklerle ilgileniyorum, bu ayrıca iyi haber benim içinYedek parça konusuna da sevindim...
En yakın zamanda motorumun fotolarını paylaşırım sizlerle...
Selamlar
Ben 1390km de 1200tl ye almıştım henüz 2 hafta falan oldu. İlla siyah diye tutturduğum için mecbur ikinci el aldık işte.
Bahsettiğin yokuşları biliyorum. sanırım problem çıkarmaz. gümüşsuyu yokuşu biraz diktir orayı biliyorum. yolda kalmazsınız diye tahmin ediyorum ki kalmazsınız. bende ona benzer yokuşlarda denemeler yaptım çünkü.
bu arada ilgilenirseniz bi ilan gözüme çarptı:
bu arada ilanla ve ilan sahibiyle hiç bir ilgim ve alakam yok. sadece paylaşmak istedim;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...125-t-asya-125-t-orjinal-400-km-1100-tl/detay
bahsettiğiniz yokuşlardan 2kişi olarak sıkıntısız hatta depar atarak çıktık, bu motor keçi gibi yinede arkadan gelen araçlar tarafından sıkıştırılmamak için hafif sağdan ve park halindeki araçlara dikkat ederek giderseniz sorun olmaz. hayırlı olsun...
bu arada benim motor ilanını da sahibindene koydum arada sırada arıyorlar ama ciddi alıcıya denk gelemedim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...n-mondial-125-zn-orijinaldir-2000-km-de/detay
Bende almak istiyorum ama fiyat cidden çok yüksek... 4000km de 1200 bir üstteki ilanda 400km 1100 güzel kardeşim.. hee ben bu fiyattan veririm ister al ister alma senin bileceğin iş diyosundur o da doğru ama gerçekleri de yansıtmak gerekir biraz..
batu hocam, bu motor yığılma olayını yine yapıyo benim motor. acaba karbüratör keçesi sorunu mu yoksa pis benzin mi anlamadım... alttaki hortumu da boşalttım ama bi yiyo bi yemiyo gazı.
hoş geldin hocamçok şükür bi sıkıntı yaşamadan geldiniz
o rotayı 125 zn ile yapmayı planlıyorum zaten hava şartlarından dolayı erteleyip duruyorum sürekli. tek motor olarak tavsiye edermisin? istanbuldan bandırma ayvalık son nokta olacak şekilde....
hocam bence bizim ufaklık yapar bu bahsedilen rotayıtabii ortalama 60-65 max. 70 km. ile 1,5 - 2 saatlik molalar vererek (Motoru şişirmemek ve Zorlamamak adına, malum uzun yol dikkat etmek gerekir) daha fazla boş zaman olan bir dönemde zaman ve varış hesabı yapılmadan ve daha fazla gezi usulü olarak yapılabilir diye düşünüyorum
Kİ yapar bizim ufaklık bunu! buarada @mtrsz hyt=
hocam sizde hoşgeldiniz. Sağsağlim kazasız belasız katıldınız tekrar aramıza çok sevindim gezinizin keyifli ve güzel geçmesine
Benimde ehliyeti aldıktan sonra aklımda bir plan var. Bizim ufak Chopper yavrusuyla -ben ona MiniChopper diyorum- Denizliden Mersine evet biraz uzak bir mesafe yanlış duymadınız:mrgreen: Denizliden Mersine çadırımı, araç yangın söndürme tüpümü ve bilimum gerekli malzemelerimi de yanıma alarak dediğim gibi 60-65km./s Hızla 1,5-2 saatlik aralarla molalar vererek zaman ve varış hesabı yapmadan geze geze göre göre
Denizli-Korkuteli-Antalya-Manavgat-Alanya-Anamur-Silifke ve son nokta Mersin olarak tamamlamak niyetindeyim bu yolu.
![]()
Google Maps' in belirttiği üzere yukarıda koyduğum harita doğrultusunda 706km. olarak tabii ki hiç durmadan 60km./s hızla bu mesafa 12 saate yakın bir sürede tamamlanıyor ancak benim öle bir niyetim yok tabii kiBelirttiğim gibi molalarla geze geze göre göre çadırımda kalarak gelmeyi planlıyorum
Acaba çok mu Nirvana bir fikir arkadaşlar yoksa olabilirmi belirttiğim şartlar altında? Ben inanıyorum bunu yapabileceğime:mrgreen: Tabii Guinesse Rekorlar Kitabı' na girebilirsin diyen arkadaşlarımızında yorumlarını almak isterim
![]()
rotan güzel ama bütün hazırlıklarını yapman lazım igneden ipliğe alabildiğin herşeyi alman lazım bencebencede yapar ama en basitden bakınca gideceğin geçeceğin bütün rota güzerhahlarındaki tamircilerin mondial servislerinin tel nolarını yanına alman yararlı olacaktır...