sağol birader teşekkür ederim.Birde motorla 70-80 ve daha fazlası giderken gaz kesince pat pat diye egzosdan ses geliyor bu normalmi.
ya ben bir iki kişiye sordum tam anlatamadılar çok teşekkür ederim.Bilelim yani motor kullanıyoruz bilgimiz olsun.
birde peki bunu çok sık yapmak zararlımı?
Kardeş bende böyle bir sorun yok ama motorunu marş kapalı iken elinle 10-15 metre sür yani arka teker dönsün ondan sonra marşa bas belki düzelir.
Aslında gaz vermemem gerekiyor biliyorum ama motoru çok az ısındırmam için ara ara veriyorum gaz vermezsem hiç çalısmayacak yarın bir servise götüreyim.valla başka birşey diyemiyorum zaten dediğim şeklide forumda duymuştum çalıştırırken gaz veriyormusun?
selam arkadaşlar motorumu alalı 1 hafta oldu.Aldığımdan bu yana 2 kez binebildim.Sorunum şudur ,servise gitmeden size bir danısayım dedim.sabahları motoru çalıstırmak için 15 dk fln uğrasıyorum ilk marş'ta almıyor ateslemeyi alsada motor 10-15 sn çalısıp stop ediyor sonra yine mars almıyor.Ayakla çalıstırmayı deniyorum aynı sonuç.Bu şekil 10 -15 dk uğrastıktan sonra mars' ı bir sekilde aldırıyorum ve gaz verip kesiyorum istemedende olsabu sekilde motoru biraz ısıttıktan sonra sorun ortadan kalkıyor.sizce ne olabilir.
Not:motor sadece soğukken bunu yapıyor motor sıcakken bu sorunların hiç birisi yok.
başlarda bende öle bi sorunla karşılaşmıştım, marşa basarken gaz elciğini çok az çevir, mutlaka faydası olcakatır. çalıştırdıktn sonrada gaz ver bi 3-5 sn. sonra kendini toparlar zaten. ama çalıştıktan sonraki stop etme durumu çoğu kişide olmuştur ilk başlarda takma kafana