kendi ecelini kendisi hazırlamış resmen
yazdıklarım benim görüşüm deyil İslam dininin kuralları Kader-i Muallak bölümünü tekrar okursan seninle aynı düşünceye sahibizzz yanlış sadece kader-i sınıflandırılırken yapılıyo o kadar
kısacası aynı dili konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz kanımca ( seninle ilgili değil ):rendeer: tabiki önlemini alıcaksın kask takmadığın için ölürsen Kaderi muallak tecelli eder yani türkçesi bile bile ölürsün
Ben kaldırımda dosdogru giderken bi anda fikir değiştirip bi arabanın önüne atlayıp ölsem, ertesi gün gazetede haberimi okuyan pek çok kişi buna da eceli gelmiş der eminim. Kadere inanmam, ecele inanmam, herşeyin fiziksel bi açıklaması vardır. Adamın kafasında kask yok, yere düşüyo, kafasını çarpıyo ve ölüyo. Çok basit bi denklem. Kafasında kask olsa dahi ölen insanlar yok mu var. 200le duvara girersen ölürsün, ama bu da basit bi denklem; hızlı gitmiceksin. Olasılıkların çok küçük oldugu durumları genelde insanlar kadere, ecele falan baglar: misal bomboş yolda giderken üzerinize uçak düşmesi gibi. Ancak yukarda anlatılan kadar 'basitçe' ve 'ucuz' bi ölüm, tamamen kişinin kendi hatasından kaynaklanmaktadır. Yaptıgı hız falan yazmamış haberde, ancak uygun koruma ekipmanıyla, 35 yaşındaki bi insanın, motoru düşük bi hızda devirip ölecegini düşünmüyorum.
Keşke gerekli korumaları giyseymiş de, sonucun nasıl geliştigini o zaman bi daha görebilseymişiz. Belki buraya konusu bile açılmayacaktı, motoru kaldırıp gidecekti, dimi?
Edit: Bu videodakilere de mi eceli gelmiş diceksiniz? http://www.youtube.com/watch?v=W5spW5ob8IY
r:
Dr Ömer Uzma tüm ekipmanlarıyla 30-40 km hızla giderken öldü.. İstersen konu başlığını bulup bi incele..
ecel .......................................
diyorsun...
Türk mantığı işte diyorum ben de....
Allah rahmet eylesin....
diyor
sen hala ;
diyorsun...
Türk mantığı işte diyorum ben de....
ecel kaskın olmamasıdır belkide. hem ne olmuş Türk mantığına...
başkentin_asi_pilotu;870169' Alıntı:valla türk mantığına göre benzinlikte sgara içilir bişey olmaz denir. türk mantığına göre graham kafesi olmayan arabalarda cep telefonu kullanılır bişey olmaz denir. türk mantığına göre kaderde varsa .. neye yarar üzülmek denir ve insanın başına bunlar gelir...... diyorum ya bu haberi imkanınız varsa avrupadaki bi forumda yazın bakalım millet kader kısmet ecelmi diyo yoksa korumasız motoramı binilir diyo?