Made in India...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yahu söyleyince ırkçı oluyoruz ama bana gına geldi bu Hintlilerin yere çömelerek oturmaları ve şıpıdık terlikleri içindeki siyah ayaklarını görmekten. Bir de Allah'ın gücüne gitmesin nasıl çirkin genetiğe sahip bir coğrafya bu böyle, Hintlisi de Pakistanlısı da Bangladeşlisi de bir tuhaf tipliler.

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Türkiye bu anlaşmanın tarafı olmadığı için avantajı Hindistana ihracat yaparken kullanamayacak. Yani Türkiye’de üretilen sanayi ürünleri Hindistan’a AB’nin sahip olduğu düşük tarifelerle girmezken, Hint menşeli ürünler AB üzerinden Türkiye’ye daha kolay girecek. Bu da rekabeti zorlaştıracak. AB ye ihracat yapan Türk firmaları satış yapamayacak. Ucuz olduğu için Hindistandan daha fazla ithalat yapılacak. Küçük ve orta ölçekli yerli firmalar korunmayacağı için yerli üretim etkilenecek. İthalat arttıkça döviz ihtiyacı artacak, enflasyon tetiklenecek, alım gücü düşecek kısır döngü bu şeklinde devam edecek. Ucuz diye yapılan ithalat krizi çözmez, krizi erteler.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Olan bizim ihracatçıya olacak. Özellikle otomotiv sektörü olumsuz etkilenecek. Ucuz motosiklet derken ekonomi daha da kötüye gidecek. Bu anlaşma bize büyük zarar verir.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bu
Türkiye bu anlaşmanın tarafı olmadığı için avantajı Hindistana ihracat yaparken kullanamayacak. Yani Türkiye’de üretilen sanayi ürünleri Hindistan’a AB’nin sahip olduğu düşük tarifelerle girmezken, Hint menşeli ürünler AB üzerinden Türkiye’ye daha kolay girecek. Bu da rekabeti zorlaştıracak. AB ye ihracat yapan Türk firmaları satış yapamayacak. Ucuz olduğu için Hindistandan daha fazla ithalat yapılacak. Küçük ve orta ölçekli yerli firmalar korunmayacağı için yerli üretim etkilenecek. İthalat arttıkça döviz ihtiyacı artacak, enflasyon tetiklenecek, alım gücü düşecek kısır döngü bu şeklinde devam edecek. Ucuz diye yapılan ithalat krizi çözmez, krizi erteler.
Burada bir yanlış var. Kendi ifadeniz ile “AB üzerinden “ diyorsunuz . Bu çift yönlü bir yoldur. Hintliler AB üzerinden Türkiyeye nasıl ihracat yapıyorlarsa aynı yol Türk markaları için de açıktır. Türkiye AB üzerinden Hindistana ihracat yapar. Kapıkuleden malı çıkartır gümrük kapısından 500 mt ilerde malı AB leştirir Bir Bulgar firması (Bulgaristana kayıtlı türk firması da olur) daha TIR dan indirmeden tekrar transit ticaret yolu ile Türkiye üzerinden Hindistana gönderirsiniz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu söyleyince ırkçı oluyoruz ama bana gına geldi bu Hintlilerin yere çömelerek oturmaları ve şıpıdık terlikleri içindeki siyah ayaklarını görmekten. Bir de Allah'ın gücüne gitmesin nasıl çirkin genetiğe sahip bir coğrafya bu böyle, Hintlisi de Pakistanlısı da Bangladeşlisi de bir tuhaf tipliler.
Bunlardan öyle güzel kadınlar çıkabiliyor ki insan şaşırır. Hindistan bir milletler mozaiği, 122 ana dil var bunların 30 tanesinin konuşan sayısı 1.000.000 üzerinde. Bize çoğunlukla çirkin geldiklerine katılırım ama güzeli de baş döndürücü güzel oluyor. (Not: Esmer sevmeyen biri olarak bunu yazdıysam düşün yani...)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Bu

Burada bir yanlış var. Kendi ifadeniz ile “AB üzerinden “ diyorsunuz . Bu çift yönlü bir yoldur. Hintliler AB üzerinden Türkiyeye nasıl ihracat yapıyorlarsa aynı yol Türk markaları için de açıktır. Türkiye AB üzerinden Hindistana ihracat yapar. Kapıkuleden malı çıkartır gümrük kapısından 500 mt ilerde malı AB leştirir Bir Bulgar firması (Bulgaristana kayıtlı türk firması da olur) daha TIR dan indirmeden tekrar transit ticaret yolu ile Türkiye üzerinden Hindistana gönderirsiniz.
@Okan Sinan Ocan Hocam konuyu yanlış anlamışsın; adam direk Bombay'dan Haydarpaşa'ya indirecek. AB üzerinden gelmesine gerek yok. İkili ticaret anlaşmalarında biz gümrük birliğinde olduğumuz için bize tek taraflı çalışıyor maalesef.

Dediğin yöntemde de menşei alamayacağın için bizim önümüz kapanmış oluyor.

Ben işin iktisadi kısmına girmek istemedim. Ama @Erhan çok güzel ve özet şekilde yazmış.

@okanius 'un da dediği çok doğru. Bursa'daki otomotiv yan sanayi şu an tehlikeyi farkettiyse şoktadır...

Motosikleti
Mondial Grumble
Sayin Emrecngz kardes, verdigin rakamlar essahmi yoksa mecazimi, 500.- Euroya nasil bir arabaymis,yoksa maket falan olmasin , en ucuz pedalli bisiklet orta kalite 1000,-eurodan asagi yok bir hafta önce Hamburgdan geldim.
Nasıl mesela örnek verir misiniz orada ikinci el bir araba

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
O vergiyi ötvye ekler öncekinden pahalıya satarlar. Türkiye'de ucuz araç alamıyor olmamız bir devlet politikası, elin almanının 500 euroya aldığı arabayı 500 bin liraya alıyoruz.
Sayin Emrecngz kardes, verdigin rakamlar essahmi yoksa mecazimi, 500.- Euroya nasil bir arabaymis,yoksa maket falan olmasin , en ucuz pedalli bisiklet orta kalite 1000,-eurodan asagi yok bir hafta önce Hamburgdan geldim.

Hamburg Almanyada yasayan birisi olarak 500 euroluk arabaya hemen cevap verebilirim.

Almanyanin sari sayfalari olarak tanimlayabilecegimiz Mobile.de sitesinde 1800 adetten fazla 500 euro ve altinda arac satista . Bir örnegin linkini hemen asagiya yaziyorum.

200 Euroya satilik Pejo 206

Bu tür araclarda iki türlü durum var . Ya arac arizali ve tamirati yüksek bedelli (Almanyada arac tamir ettirmek gercekten pahali) Ya da arac bir nedenden muayeneyi gecemiyor . Bu durumda araclar "NUR EXPORT" ibaresi ile AB disi 3. dünya ülkelerine komik fiyatlara satiliyor . Afrikada ortadoguda gördügünüz avrupa araclarin kaynagi bu. Adam ülkesinde cevre kirliligi yapan , geri dönüsümü getirecegi paradan daha pahaliya malolan araclarindan bu sekilde kurtuluyor.

Bu tür araclarin hatta herhangi bir ikinci el aracin Türkiyeye ithal edilebilmesi mümkün degil. Ikinci el arac ithalati Türkiyeye cok sinirli ve özel kosullarla gerceklesiyor.

Bu yil muayeneye giren 2008 model Renault Laguna marka aracimin (evet Almanyada Fransiz araci kullaniyorum cünki hastasiyim) ön camindaki kücücük bir catlak yüzünden muayeneden kaldi . Catlagin , sürücünün görüs alani icerisinde oldugu gerekcesi ile tamir edilmesi de yasak . Bu nedenle sadece ön cam degisimi 2000 euro tuttu (Araba etse etse 4000 euro eder) . Cok sükür kasko cami ödedi ve ben cok sevdigim arabamdan ayrilmak zorunda kalmadim.

Bu sebepler ile burada sorunlu araclar cok ucuz ama hic kimse gidip 500 euroluk araclari almiyor . Ya export oluyorlar ya da hurdaligi boyluyorlar.

Motosikleti
Ns200 15"
Hamburg Almanyada yasayan birisi olarak 500 euroluk arabaya hemen cevap verebilirim.

Almanyanin sari sayfalari olarak tanimlayabilecegimiz Mobile.de sitesinde 1800 adetten fazla 500 euro ve altinda arac satista . Bir örnegin linkini hemen asagiya yaziyorum.

200 Euroya satilik Pejo 206

Bu tür araclarda iki türlü durum var . Ya arac arizali ve tamirati yüksek bedelli (Almanyada arac tamir ettirmek gercekten pahali) Ya da arac bir nedenden muayeneyi gecemiyor . Bu durumda araclar "NUR EXPORT" ibaresi ile AB disi 3. dünya ülkelerine komik fiyatlara satiliyor . Afrikada ortadoguda gördügünüz avrupa araclarin kaynagi bu. Adam ülkesinde cevre kirliligi yapan , geri dönüsümü getirecegi paradan daha pahaliya malolan araclarindan bu sekilde kurtuluyor.

Bu tür araclarin hatta herhangi bir ikinci el aracin Türkiyeye ithal edilebilmesi mümkün degil. Ikinci el arac ithalati Türkiyeye cok sinirli ve özel kosullarla gerceklesiyor.

Bu yil muayeneye giren 2008 model Renault Laguna marka aracimin (evet Almanyada Fransiz araci kullaniyorum cünki hastasiyim) ön camindaki kücücük bir catlak yüzünden muayeneden kaldi . Catlagin , sürücünün görüs alani icerisinde oldugu gerekcesi ile tamir edilmesi de yasak . Bu nedenle sadece ön cam degisimi 2000 euro tuttu (Araba etse etse 4000 euro eder) . Cok sükür kasko cami ödedi ve ben cok sevdigim arabamdan ayrilmak zorunda kalmadim.

Bu sebepler ile burada sorunlu araclar cok ucuz ama hic kimse gidip 500 euroluk araclari almiyor . Ya export oluyorlar ya da hurdaligi boyluyorlar.
Abi burada cam değişmeye 2000 euro verseniz akşamına dükkana dansöz getirtip oynatırlar. :D

F54

O vergiyi ötvye ekler öncekinden pahalıya satarlar. Türkiye'de ucuz araç alamıyor olmamız bir devlet politikası, elin almanının 500 euroya aldığı arabayı 500 bin liraya alıyoruz.
ben 400 öyro ya 2004 model opel corsa alanı gördüm
adam X6 sına kış lastiği alsa 2400 öyro diye gidip sadece kışın kullanmak için başka araba alıyor

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben Türkiye de X herhangi bir ürünün " vergi " indirimi, " kanun " değişikliği neden veya benzeri bir nedenden fiyat indireceğini sanmıyor, inanmıyorum. Olsun ister miyim? Evet, kesinlikle. Şahsım adına Hindistan'ın motosikletlerini sever, Türkiye de kullanmaya uygun bulurum. Ne üzücüdür ki " Türkiye de kullanmaya uygun bulurum " sözüm altında yatan neden, onların yol şartları ile bizim yol şartlarımızın birbirine yakın olması. Hindistan'ı ülke olarak küçümsediğim için değil, bir çok açıdan bizden bariz öndeler. Biz zaten artık biz değiliz ama insan yine de hiç bir şeyi olmayan Yunanistan ile bile kendini kıyaslayamaz hale gelip, Hindistan ile yol şartlarımız denk deyince, üzülüyor. Zamanın da bu topraklar için savaşmış üretmiş kim varsa, bu gün yeniden canlansalar bence sadece malum kişilerin değil, bizim de yüzümüze tükürürlerdi. Biz artık memleket olarak " Sür eşeği Niğde'ye " formasyonuna girmiş bulunuyoruz.
Siz ne yapın ne edin kendinizi 2030'a hazır hale getirin. Bu günleri değil Türkiye global piyasa mumla arayacak. Değerli madenlerin değerlerini bir gece de kaybettiğini mi görmeyeceğiz? Olmayan sanal para algısının, bir gece de bine katlamasını mı izlemeyeceğiz? Üstün zeka'lı Trump'ın ona buna saldırması, İran'ın bir kaç hamle ile enerji fiyatlarını %100.000 arttırmasına pekte bir şey kalmadı. Eşeğiniz ister 100 cc olsun ister 1000 cc, Niğde de görüşmek dileğiyle.
Not: Nakitte muhakkak para bulundurun. Sevgiler.

Araba Türkiye'de en ucuz 206 ilanı 180bin yani neredeyse 6 kat pahalı . 6.5 Ay asgari ücreti hiç harcamadan biriktirince alabiliyoruz adamlar belki çeyrek belki yarı maaşıyla alabiliyor

Almanyada asgari ücret söyle saat ücreti Xcalisilan saat=Brüt ücret eksi sosyal kesintiler güncel asgari ücret saat ücreti 13.50 euro/saat carpi calisilan saat aylik 160saat ile 180 saat arasi ,hadi 180 saati alalim söyle bir tablo:180x13.50.-=2.430.- brüt maas gelelim kesintilere Bekar/Evli/Cocuklu durumuna göre ortalam %35 sosyal kesinti(Saglik sigortasi+issizlik sigortasi+kazanc vergisi) olarak.ele gecen net aylik maas 1.850.-Euro,gelelim simdi giderlere : En ucuz kira 1000.- Euro+elektrik+su+isinma minimum 200.-Euro . 1850-1000-200=650.- Kaldimi sana 650.- Euro aylik mutfak masrafi buradan sigara(varsa ki paketi ortalama 8.-euro) üstbas,giyim, hadi hicbiri yok diyelim 650.- euro bölü 30 gün =20euro/gün hadi simdi hem gecin hemde para biriktirip araba al ,hadi gel cikalim Münihte,Hamburgda ikinci kesemize göre araba arayalim, bu hesaptan yola cikarak daha uygun bir asagari ücreti yapabilen bir arkadasimiz varsa o da bir yazsin da bizde ögrenelim ,herkese selam ve saygilarimla.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Almanyada asgari ücret söyle saat ücreti Xcalisilan saat=Brüt ücret eksi sosyal kesintiler güncel asgari ücret saat ücreti 13.50 euro/saat carpi calisilan saat aylik 160saat ile 180 saat arasi ,hadi 180 saati alalim söyle bir tablo:180x13.50.-=2.430.- brüt maas gelelim kesintilere Bekar/Evli/Cocuklu durumuna göre ortalam %35 sosyal kesinti(Saglik sigortasi+issizlik sigortasi+kazanc vergisi) olarak.ele gecen net aylik maas 1.850.-Euro,gelelim simdi giderlere : En ucuz kira 1000.- Euro+elektrik+su+isinma minimum 200.-Euro . 1850-1000-200=650.- Kaldimi sana 650.- Euro aylik mutfak masrafi buradan sigara(varsa ki paketi ortalama 8.-euro) üstbas,giyim, hadi hicbiri yok diyelim 650.- euro bölü 30 gün =20euro/gün hadi simdi hem gecin hemde para biriktirip araba al ,hadi gel cikalim Münihte,Hamburgda ikinci kesemize göre araba arayalim, bu hesaptan yola cikarak daha uygun bir asagari ücreti yapabilen bir arkadasimiz varsa o da bir yazsin da bizde ögrenelim ,herkese selam ve saygilarimla.
bi alamancının beni şaşırtmasını dört gözle bekliyorum

asgari ücretle olmaz o hesap gdpyle olur almanyada kaç kişi asgari ücretle çalışıyor türkiyede kaç kişi çalışıyor farkında mısın
almanyadaki çalışanların %12si asgari ücretle çalışıyor https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2026/01/PD26_025_62.html
türkiyede asgari ücretle çalışan oranı %47 https://arastirma.disk.org.tr/wp-content/uploads/2025/12/ASGARI-UCRET-2026-FINAL-rev.pdf

bu hesaplar gdpyle yapılır onu da merak ediyorsan biraz interneti hayırlı işlere kullan https://www.imf.org/en/countries

ha bir de kurulu düzenin mi var bu kadar kötü şartlarda yaşama gel memleketine

Tek kişi yaşıyorum ülkenin %47'si gibi asgari ücret alsam ve evim kira olunca sonuç şöyle çıkıyor . 16.5BİN tl kira , 3bin TL elektrik telefon vs. tüm faturalar , eve alışveriş 4bin TL , bana kalan 4.5bin TL ve benim bununla gidip gezmem , motosikletin sonraki yıl için sigortası , muayenesi , bakımları ve üstüme başıma alacağım kıyafetleri ekleyince her ay bana 300 500TL ya kalıyor ya kalmıyor ve ben bununla gidip kız arkadaşımla bir yere çıkamam tek başıma bile ayda 2 3 kezden fazla dışarı bile çıkamam.

Motosikleti
DUKE 250
650.- euro bölü 30 gün =20euro/gün hadi simdi hem gecin hemde para biriktirip araba al ,hadi gel cikalim Münihte,Hamburgda ikinci kesemize göre araba arayalim,

o zaman gurbette çalışan tüm alamancılar torbacılık filan yapıyor heralde,
gurbetçisi bol olan bir ilçede büyüdüm,2000-2005li yıllarda bende doğan şahin varken, hiç a4, e250, 525i altında araç gelmiyordu.
o dönemden bu yana alman plaka gördüğüm opel,passat,golf gibi garibalarının oranı %0,01 filandır.

Almanya'da her evde 1 kişi çalışıyor olsa belki bu hesap doğru olabilirdi ancak Hem Türkiye'de hem Almanya'da bir evde bir kaç kişi çalıştığını düşünürseniz bu hesap değişir.

Arkadaslar bir kiyaslama yapilmasi gerekiyorsa bu hesabi Almanya da yasayan bir motorsever arkadasimiz yapsin,buna benzer bir hesabi, sayin lombardo arkadasimiz bir evde bir kisi calisirsa dogru olabilir diyor, hadi birde öyle yapilsin bakalim. Birde bu gibi kiyaslamalarda hep Almanya örnek aliniyor, Avrupa birliginde 26 tane ülke var,toplam Avrupa ülkesi sayisi 50 civarinda bunun sadece 26 si Avrupa birligi üyesi bu 26 Avrupa birligi üyelerinin bazilarinin sosyo ekonomik durumlari diger üye ülkelere göre hepsi ayni ekonomik refaha ve gelire sahip degiller,eger bir arastirma yamak gerekirse bu konuda yeterli bilgi kaynaklari mevcut, bütün bu polemik iceren muhabbetin haricinde 1960 yillarda Türkiyeden Almanya,Avusturya,Hollanda,ve Fransaya isci olarak giden babalarimiz,abilerimiz,velhasil büyüklerimiz neden Avrupaya isci olarak (TAHTA BAVULLARLA) neden o ülkenin madenlerinde,dökümhanelerinde,insaatlarda calismak icin,eslerini,cocuklarini geride birakip neden o ülkelere gitmisler, cünki o ülkelerde kazanclar yüksek oldugu icin baslarina bire ev,belki bir is kurmak icin para biriktirmek icin firmalarin vermis olduklari baraka tipi ikiser ücer kisilik odalarda,ortakkullanilan mutfak,dus/Wc lerde yasayarak Türkiyede kalan es ve cocuklarini getirmeye gayret ederek günlerini gecirip yasamislardir,yilda bir defa yillik zinleri icin kara trene cuf cuf la Türkiyeye dolayisiyla memleket ve aile hasretlerini gidermek icin 3 gün 2 gece tren yolculuguna katlanan büyüklerimizin cabalari bosa gitmemis olup bugün Avrupada ve bilhassa Almanyada ön emli ve hatiri sayilir mevkilere gelmislerdir,gerek sanayi,gerek,ticaret ve gerekse devlet kademelerinde kendilerini kabul ettirip eski ALAMANCI imajini yok edip 4.5 milyonluk bir lobi olusturmayi basarmislardir. Yani laf uzarda uzar ya simdi siz "ya amca hikayemi yaziyorsun " diyebilirsiniz,su anda Motosiklet.Net camiasinda su anda aktif olan arkadaslarimiz kardeslerimiz yukarida hikaye zannedebilinecek türdeki yasanmislari bilmelerinin imkan ve ihtimali yoktur, eger var ise Ahmet amcanizin yasitlari olabilecek dedelerinize bu hikayenin asli olup olmadigini sorabilirsiniz.Kapanis olarak demek istedigim Almanyanin evelden ezelden bizlerden gerek ekonomik ve gerekse maddi acidan cok daha ilerde oldugu olgusunu bilerek ve kabul ederek yok efendim ALMNYADA SU PARAYLA SU ALINIYOR SU KADAR PARA KAZANILIYOR ALIM GÜCÜ SÖYLE HARCAMALARI BÖYLE diye kisýaslama yapilmasi dogru bir yaklasim degildir, Izmirde Domates 30-40-50 TL iken Hollanda ,Italya domatesinin kg 3.80 ile 4.00.- Euro oldugununda bilinmesinde de yarar oldugu kanaatindeyim, selam,saygi ve hürmetlerimle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar