Lastik Basınç Sensörü

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Çin malı tpms aldım fakat bu cihazın sensörleri siboptan zamanla hava kaçırmasına sebep oluyor bilginiz olsun.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ben de almayı düşünüyordum vazgeçtim. Göstergeli pompa alıp haftada bir kontrol etmek daha mantıklı geldi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba,
Çok garip bir ikilemdeyim. Her ne kadar kendim gösterişli ve heybetli olmasam da heybetli motosikletleri çok seviyorum. Ancak sorunsuzluk ve konfor benim için daha önemli. Vstrom düşünmemin sebebi konforlu ve dayanıklı olması. Ben bir fabrikada yönetici olarak çalışıyorum. 25 yıldır işim problem çözmek ve artık problem çözmekten yoruldum. Motosiklet ile gezerken bir de motosikletin sorunları ile uğraşmak istemiyorum. Tiger çok elektronik. Sürekli kafamda acaba soruları ile gezmek de istemiyorum.
Motoru beğeniyorum. Eğer sorun çıkarmayacağına ikna olursam hemen alırım. Hatta yeni transalp, AT , Bazen NT1100 e de kayıyorum.
Gerçekten kararsızım. Benim motosikletim de çok güzel. zincir dişliden amortisör yağına, devir daim pompasından, debriyaj teline , hatta amortisörün bağlantı kollarına kadar söküp kontrol edip içindeki rulmanları yağladım. Baskı balatayı değiştirdim.
Satılacak motosiklet de değil. Bu sebeple kafam çok karışık.
Benim de mesleğim bilgisayar, gençken yazılım gelişitiricilik işind ehep sorun çözdüm, sonradan sistemci oldum şimdi de sorunlar bitmiyor, en azından iş dışında sorunla uğraşmayayım kafam rahat olsun dedim.
Benim vstromun benden önceki sahibi olan arkadaşım elektrik mühendisiydi aynı zamanda, o da mühendislik işinde habire sorun çözmekten sıkılıp sorunsuz diye almıştı motoru. elektronik olarak ABS dışında hiç bir şey yok, en fazla sis farlarım temassızlık yapıyordu, rölelerini falan dğeiştirelim el atmışken ek takılan her şeyin tesisatını elden geçirelim deyip onu yapacak usta bile rahat buldum. bakım falan da rahat oluyor japondan anlayan usta var. Daha ne olsun. zaten hafta içi yoğun çalışıyorum, bizim işte mesai bitti bırak sonra kafa rahat olmuyor. Bari hafta sonu gezerken sorun çıkarmasın demiştim, bir yılı geçti hala sorun yaşamadım. gücü falan da bana yetiyor fazla fazla, konforu konusunda vstrom üzerine yok zaten bu sınıfta.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çin malı tpms aldım fakat bu cihazın sensörleri siboptan zamanla hava kaçırmasına sebep oluyor bilginiz olsun.
iyi sıkmak lazım, sensörlerin dibinde plastik conta var onu kontrol et.

Üçüncü Çin malı TPMS'imi kullanıyorum, ters kilit pulunu da hiç takmadım, hiç hava kaçırmadı. Alette bir denyolu olabilir.

Merhaba,
Çok garip bir ikilemdeyim. Her ne kadar kendim gösterişli ve heybetli olmasam da heybetli motosikletleri çok seviyorum. Ancak sorunsuzluk ve konfor benim için daha önemli. Vstrom düşünmemin sebebi konforlu ve dayanıklı olması. Ben bir fabrikada yönetici olarak çalışıyorum. 25 yıldır işim problem çözmek ve artık problem çözmekten yoruldum. Motosiklet ile gezerken bir de motosikletin sorunları ile uğraşmak istemiyorum. Tiger çok elektronik. Sürekli kafamda acaba soruları ile gezmek de istemiyorum.
Motoru beğeniyorum. Eğer sorun çıkarmayacağına ikna olursam hemen alırım. Hatta yeni transalp, AT , Bazen NT1100 e de kayıyorum.
Gerçekten kararsızım. Benim motosikletim de çok güzel. zincir dişliden amortisör yağına, devir daim pompasından, debriyaj teline , hatta amortisörün bağlantı kollarına kadar söküp kontrol edip içindeki rulmanları yağladım. Baskı balatayı değiştirdim.
Satılacak motosiklet de değil. Bu sebeple kafam çok karışık.

Hayat böyle geçmez diye girişebilirim ama :p anlıyorum da hissiyatı.
Böyle bir düşünce varsa yeni AT veya NT1100'den de bir süre mesafeli olmakta fayda var. Tenere 700 olabilir, biraz daha eski bir AT olabilir, ekran ve jant paslanması konuları olabiliyor ama yolda bırakan şeyler değiller, bir Yunan seyahatiyle de çözülürler =)

Elin sök taka uygunsa ki anlattığına göre uygun hemen her motorla başa çıkabilirsin zaten. Ama ben o ihtimalin anksiyetesini yaşamak istemiyorum dersen Tenere 700 son bu işlerin motoru gibi. Aha çıktık 4 BMW 2 İtalyan Alpina falan filan diye, BMW'nin ekran evlere şenlik, Tuono V4 Bükreş içinde ateş kustu ABS ışığı yaktı :D Ha bişey olmadı farkedince denedim kitledim lastiği, biraz daha sürdüm, kenarda durdum kapattım açtım düzeldi. Ben gram umursamadım ama olunca gerilecek anksiyete yaşayacaksan tabii ki uzak durmak lazım.

Tenere 700 artçı konforu açısından nasıldır? Tracer 7 ile benzer bloğa sahipler sanırım. Tracer 7 de olabilir eğer yeterince sağlamlık ve konfor vadediyorsa. 2023 veya 2024 model motosiklet düşünüyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tenere 700 artçı konforu açısından nasıldır? Tracer 7 ile benzer bloğa sahipler sanırım. Tracer 7 de olabilir eğer yeterince sağlamlık ve konfor vadediyorsa. 2023 veya 2024 model motosiklet düşünüyorum.
Tenere 700 daha çok arazi odaklı olduğu için artçı konforu açısından çok iyi değildir. Hiç selesine binmedim ama görüntüsünden belli oluyor. Kısa turlarda idare eder ama bir günde 500km yol yapayım dediğinizde artçınız keşke vstrom olsaydı diyebilir.

Motosikleti
cbf 150
eşimle bindim v stromun selesi süper rahat dedi. hoş vesoayada rahat dedi hayabusayada r 25 ede herşeye rahat diyor. tek rahat etmediği motor test için aldıgım bmw k1600dü sanırım onunda fiyatını görünce almamam için dedi :)

eşimle bindim v stromun selesi süper rahat dedi. hoş vesoayada rahat dedi hayabusayada r 25 ede herşeye rahat diyor. tek rahat etmediği motor test için aldıgım bmw k1600dü sanırım onunda fiyatını görünce almamam için dedi :)
Boy kaç hocam?
Vstrom 800 sele yüksekliği nasıl? ayakları yere basmada sıkıntı yaşıyor musunuz? Ben SE modeli ile ilgileniyorum. Arazi ile pek içim olmuyor.

Motosikleti
cbf 150
tek bindiğimde tek ayagım yere deyiyor eşimle binice iki ayagımda tam değiyor. benim boy 1.72 ama tenerede kullanabiliyorum fark etmiyor bana yüksek motorlar.

bence rahat kullanırsın. dün mesela arazideydim hiçbir problem yaşamadım. motor zaten çok dengeli. Se versiyonuda güzel ama benim istediğim özellikler onda olmadıgından almadım. sana yeterli olur bence.

Motosikleti
Kawasaki KLX
Bundan kullanıyorum son iki yıldır memnunum. Ancak sürekli olarak lastiğe takılı değil, ölçüm yapacağım zaman takıp bakıyorum sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar