Satın aldığın ürün ne kadar fonksiyoneldi bilmiyorum ama sibopdan anlık ölçüm yapıp bilgi veren basınç ölçerler çok faydalıdır..Aliexpress'ten TPMS marka olanından aldım. Bir kez taktım ve pek hoşuma gitmedi, biraz gereksiz geldi.
Ben de seninkine benzer Torima marka fason ürün içinden çıkanları kullanıyorum, doğru gösteriyorlar. (Yalnız çoğunlukla ilk anda doğru değil eksik gösteriyor, hareket ettikten biraz sonra düzeliyor.) Pilleri bitikti yeni pil aldım başka sorun çıkarmadı. @Memcoş48'inkiler bozuk çıktı sanırım.Ben en son Tripmate markasının tripmate elite carplay ekranını aldım, lastik basınç sensörü de yanında geldi.
öncesinde amazondan aldığım çin malı bir lastik basınç sensörü kullanıyordum, o da iş görüyordu, onu çıkardım tripmate'i takınca, onu da xmax'e takma niyetim var da fırsat bulamadım.
min ve max basınç değerleri girince alarm vermesi çok güzel bu aletlerin.
Yok yahu darbe almayan deforme olmayan lastik sürerken patlayacak kadar ısınmaz yani lastiğin üzerinde yazan max load değerine kadar çıkmaz......yükselipde patlıyabilir ama çok nadir olan birşey onada denk gelirsek zaten bu hayattan gitme zamanımız gelmiştir![]()
Benim iç lastiksiz lastiklerim artçı ile arka lastik 40PSI yazıyor diye 40PSI basmıştım, artçı ile otobana çıkıp 140-150 arası sürünce lastik ısınmasından basınç arttı, yüksek basınç uyarısı 46PSI diye kalmıştı, lastik basıncı 46'ya çıkmış, o ayarı 47 olarak değiştirdim ben de.yanlız bir noktayı daha söylemekte fayda var. benim motorda iç lastik var bunda uygulanınca dış lastik ısınınca içeriside ısınıyor ve basınç artıyor alarm çalıyor.
iç lastikli olanlar biraz daha toleransları arttırmalı ben öyle yaptım.
sonuçta lastik indiği zaman tehlikeli onu görmek iyi. yükselipde patlıyabilir ama çok nadir olan birşey onada denk gelirsek zaten bu hayattan gitme zamanımız gelmiştir![]()
Iyy şimdi iyice tiksindim bu iç lastik işinden. Hayatta almam öyle jantı olan motosikleti....
İşte bu yüzden iç lastikli motorlarda asfaltta uzun sürüş çok önerilmez her 100kmde bir 10 dakka dinlendirilir motor. her 5 ile 10 bin km arasındada iç lastik değiştiriir. temel nedenler bunlar.
Bu yüzden basınç aleti önemli ben taktırdım işimede epy yarıyor.
Gerek yok bence 39 yapmana. Zaten kendisi 39 / 40'a çıkıyor ısınınca. 26C'de 36 olarak şişirdiğim lastik 30C'de saatte 130-140 ile giderken 42'ye kadar çıkıyor. (Çoğunlukla 40'ta kalıyor da işte çok sıcakta bir de gaza asılarak sürersen 42 görebiliyorsun...) Normali(!) 36 olan bir değerin 45'e kadar çıkması çok da matah bir şey olmasa gerek? Çabuk düzleştirirsin lastiklerini......
Tek sürerken arka lastiği kitapçıktaki 36PSI değerine değil de kendimi de göbeğimi yarım kişi ek ağırlık olarak sayıp 39PSI diye şişiriyorum lastiği, otobanda hızlı sürünce yine en fazla 45PSI gördüm, bu da yeterli.
Tamam işte deforme olmayan lastik sürerken aşırı ısınmayla patlamaz yazdım bende , zaten iç lastikli motoru Hırbocan gibi acemiler satın alıp asfaltta sürer birader sen yılların motorcususun niye bulaştın kiniky kardeş iç lastiklerde şöyle bir durum var farzı misal 15 000km bindin. devamlı lastiğin tabanına yapışan yüzey ara hızlanmalar ve durmalar yada göçükden geçerken yavaş yavaş deforme olur. bu ne demek et kalınlıgının azalması demek basınç ilk alındıgında 90 120 psi dayanabiliyro olsa bile şimdi misal 45 psida patlayabilir.
İşte bu yüzden iç lastikli motorlarda asfaltta uzun sürüş çok önerilmez her 100kmde bir 10 dakka dinlendirilir motor. her 5 ile 10 bin km arasındada iç lastik değiştiriir. temel nedenler bunlar.
Bu yüzden basınç aleti önemli ben taktırdım işimede epy yarıyor.
O acemi demezdi, "amatör" derdi.Tamam işte deforme olmayan lastik sürerken aşırı ısınmayla patlamaz yazdım bende , zaten iç lastikli motoru Hırbocan gibi acemiler satın alıp asfaltta sürer birader sen yılların motorcususun niye bulaştın ki![]()
Ben motora başladığım günde beri genelde iki motor segmentinde ilerledim evlendikten sonra scooter ağırlıklı oldu. yani hayatım boyunca enduro cross ve spor motor kullandım ama agırlıklı endrular ve musabık derecesinde kullanıyorum.Tamam işte deforme olmayan lastik sürerken aşırı ısınmayla patlamaz yazdım bende , zaten iç lastikli motoru Hırbocan gibi acemiler satın alıp asfaltta sürer birader sen yılların motorcususun niye bulaştın ki![]()
Evet bunlar takılıyken hava basmak eziyet. Sosis parmaklarla küçücük anahtarı kullanarak kontra somununu gevşetmeye çalışmak falan dert.Ben aldım spy marka. Alışamadım söktürdüm. Değer stabil değil bir bakmışsın 2-3 bar fazla bir bakmışsın azalmış alyanla sensörü çıkarıp hava basmak gerekiyor. Aşağıya zar zor eğiliyorum engelden dolayı. Dedim çıkar şunu alışamadım parasını iade etti iyiki 1 hafta denedim. Bana göre değil.
Vstrom , Africa gibi ağır motorlar için üretilen lastikleri makina haricinde zedelemeden janttan ayırmak çok zor , jantın yanaklarınada zarar vereceksin büyük ihtimalle ve pişman olacaksın demedi deme.....konu arzide nasıl hızlıca janta zarar vermeden lastik değiştirme olucak. V stromda yapıcağım böylece güzel birde vidyo olur arşivlik....
Videoyu hazırla bakalım merak ediyorumniky, 2 kere çıkardım bile, yanakları atmak teknik meselesi biraz. sabun alet ve sabır. bendeki levyeler biraz farklı https://www.motionpro.com/product/08-0519
artı motion pronun korumalarıda var ama bunlar faso fiso bol bol sabun ve sıcak lastik.