Lastik Basınç Sensörü

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Motosikletinde lastik basınç sensörü kullanan var mı? Varsa hangi markayi veya hangi ürünü tavsiye ediyorsunuz?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Merhaba,
Ben geçen sene Aliexpress'ten TPMS marka olanından aldım. Bir kez taktım ve pek hoşuma gitmedi, biraz gereksiz geldi. Sonra da sattım.

Onun yerine Michelin basınç ölçerinden aldım, o daha kullanışlı geldi.

9785091751986.jpg

Motosikleti
cbf 150
bundan bahsetmiyor fazil, evet bende var chigeenin gaet iş görüyor küçük sibop kafası kadar ama pahalıca biraz haberin olsun

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben en son Tripmate markasının tripmate elite carplay ekranını aldım, lastik basınç sensörü de yanında geldi.
öncesinde amazondan aldığım çin malı bir lastik basınç sensörü kullanıyordum, o da iş görüyordu, onu çıkardım tripmate'i takınca, onu da xmax'e takma niyetim var da fırsat bulamadım.
min ve max basınç değerleri girince alarm vermesi çok güzel bu aletlerin.

Aliexpress'ten TPMS marka olanından aldım. Bir kez taktım ve pek hoşuma gitmedi, biraz gereksiz geldi.
Satın aldığın ürün ne kadar fonksiyoneldi bilmiyorum ama sibopdan anlık ölçüm yapıp bilgi veren basınç ölçerler çok faydalıdır..

Üç sene önce 100 km üstü bir hızda giderken arka lastik yarım cm kadar açılmış ve hava kaçırmaya başlamıştı (büyükçe bir cisim girmiş yada lastikte üretim hatası vardı diye yorumladım) ekranda ikaz çıkınca jant yere oturmadan yavaşlayıp hemen durdum , ikaz olmasa hava tamamen boşalmadan farketmem imkansızdı , o hızlarda da özellikle iki kişi ve ful yüklü çantalarla 450 kilo olan motoru zaptetmek mucize 😬

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben en son Tripmate markasının tripmate elite carplay ekranını aldım, lastik basınç sensörü de yanında geldi.
öncesinde amazondan aldığım çin malı bir lastik basınç sensörü kullanıyordum, o da iş görüyordu, onu çıkardım tripmate'i takınca, onu da xmax'e takma niyetim var da fırsat bulamadım.
min ve max basınç değerleri girince alarm vermesi çok güzel bu aletlerin.
Ben de seninkine benzer Torima marka fason ürün içinden çıkanları kullanıyorum, doğru gösteriyorlar. (Yalnız çoğunlukla ilk anda doğru değil eksik gösteriyor, hareket ettikten biraz sonra düzeliyor.) Pilleri bitikti yeni pil aldım başka sorun çıkarmadı. @Memcoş48'inkiler bozuk çıktı sanırım.

Benim normal / standart lastik basınçlarım ön 33 arka 36 psi. Sürüş yaparken sürüş şekli ve hava / asfalt sıcaklığına göre 36/40 - 37/42 arasına kadar çıktığı oluyor. Yani şu sıcak havalarda sürerken yaklaşık %10 civarı artıyor lastik basınçları. Bakalım kışın nasıl olacak?

Motosikleti
cbf 150
yanlız bir noktayı daha söylemekte fayda var. benim motorda iç lastik var bunda uygulanınca dış lastik ısınınca içeriside ısınıyor ve basınç artıyor alarm çalıyor.

iç lastikli olanlar biraz daha toleransları arttırmalı ben öyle yaptım.

sonuçta lastik indiği zaman tehlikeli onu görmek iyi. yükselipde patlıyabilir ama çok nadir olan birşey onada denk gelirsek zaten bu hayattan gitme zamanımız gelmiştir :)

Motosikleti
cbf 150
niky kardeş iç lastiklerde şöyle bir durum var farzı misal 15 000km bindin. devamlı lastiğin tabanına yapışan yüzey ara hızlanmalar ve durmalar yada göçükden geçerken yavaş yavaş deforme olur. bu ne demek et kalınlıgının azalması demek basınç ilk alındıgında 90 120 psi dayanabiliyro olsa bile şimdi misal 45 psida patlayabilir.

İşte bu yüzden iç lastikli motorlarda asfaltta uzun sürüş çok önerilmez her 100kmde bir 10 dakka dinlendirilir motor. her 5 ile 10 bin km arasındada iç lastik değiştiriir. temel nedenler bunlar.

Bu yüzden basınç aleti önemli ben taktırdım işimede epy yarıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yanlız bir noktayı daha söylemekte fayda var. benim motorda iç lastik var bunda uygulanınca dış lastik ısınınca içeriside ısınıyor ve basınç artıyor alarm çalıyor.

iç lastikli olanlar biraz daha toleransları arttırmalı ben öyle yaptım.

sonuçta lastik indiği zaman tehlikeli onu görmek iyi. yükselipde patlıyabilir ama çok nadir olan birşey onada denk gelirsek zaten bu hayattan gitme zamanımız gelmiştir :)
Benim iç lastiksiz lastiklerim artçı ile arka lastik 40PSI yazıyor diye 40PSI basmıştım, artçı ile otobana çıkıp 140-150 arası sürünce lastik ısınmasından basınç arttı, yüksek basınç uyarısı 46PSI diye kalmıştı, lastik basıncı 46'ya çıkmış, o ayarı 47 olarak değiştirdim ben de.
Tek sürerken arka lastiği kitapçıktaki 36PSI değerine değil de kendimi de göbeğimi yarım kişi ek ağırlık olarak sayıp 39PSI diye şişiriyorum lastiği, otobanda hızlı sürünce yine en fazla 45PSI gördüm, bu da yeterli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

lastik basınç göstergesi takmadan önce lastik basınçlarının ısınınca bu kadar çok değiştiğinin farkında değildim. Demek ki kitapçıkta verilen basınç değerleri lastikler soğukken içindir konusu da önemliymiş, benzin istasyonuna kadar 2km sürünce lastik ısınıyor zaten orada basınca sıcak lastiğe basmış oluyoruz. Bu bile şarjlı pompa edinmek için yeterli bir neden.

Motosikleti
...
İşte bu yüzden iç lastikli motorlarda asfaltta uzun sürüş çok önerilmez her 100kmde bir 10 dakka dinlendirilir motor. her 5 ile 10 bin km arasındada iç lastik değiştiriir. temel nedenler bunlar.

Iyy şimdi iyice tiksindim bu iç lastik işinden. Hayatta almam öyle jantı olan motosikleti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

...
Tek sürerken arka lastiği kitapçıktaki 36PSI değerine değil de kendimi de göbeğimi yarım kişi ek ağırlık olarak sayıp 39PSI diye şişiriyorum lastiği, otobanda hızlı sürünce yine en fazla 45PSI gördüm, bu da yeterli.
Gerek yok bence 39 yapmana. Zaten kendisi 39 / 40'a çıkıyor ısınınca. 26C'de 36 olarak şişirdiğim lastik 30C'de saatte 130-140 ile giderken 42'ye kadar çıkıyor. (Çoğunlukla 40'ta kalıyor da işte çok sıcakta bir de gaza asılarak sürersen 42 görebiliyorsun...) Normali(!) 36 olan bir değerin 45'e kadar çıkması çok da matah bir şey olmasa gerek? Çabuk düzleştirirsin lastiklerini...

niky kardeş iç lastiklerde şöyle bir durum var farzı misal 15 000km bindin. devamlı lastiğin tabanına yapışan yüzey ara hızlanmalar ve durmalar yada göçükden geçerken yavaş yavaş deforme olur. bu ne demek et kalınlıgının azalması demek basınç ilk alındıgında 90 120 psi dayanabiliyro olsa bile şimdi misal 45 psida patlayabilir.

Tamam işte deforme olmayan lastik sürerken aşırı ısınmayla patlamaz yazdım bende , zaten iç lastikli motoru Hırbocan gibi acemiler satın alıp asfaltta sürer birader sen yılların motorcususun niye bulaştın ki 😅

Motosikleti
cbf 150
Tamam işte deforme olmayan lastik sürerken aşırı ısınmayla patlamaz yazdım bende , zaten iç lastikli motoru Hırbocan gibi acemiler satın alıp asfaltta sürer birader sen yılların motorcususun niye bulaştın ki 😅
Ben motora başladığım günde beri genelde iki motor segmentinde ilerledim evlendikten sonra scooter ağırlıklı oldu. yani hayatım boyunca enduro cross ve spor motor kullandım ama agırlıklı endrular ve musabık derecesinde kullanıyorum.

bu yüzden iç lastik olayı benim için motor seçmeme nedeni değil sonuçta değiştirmek bakmak severek yaptıgın işler. sizler için bir vidyo hazırlıyorum bu arada baı eksik malzemelerim vardı yeni elime ulaştı amerikadan o yüzden biraz beklettim.

konusu arzide nasıl hızlıca janta zarar vermeden lastik değiştirme olucak. V stromda yapıcağım böylece güzel birde vidyo olur arşivlik.
motion pro bead breaker lever var bende birde amerikadan rabconda aldım arazi versiyonun ikisi arasındaki farkı göstericeğim

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Ben aldım spy marka. Alışamadım söktürdüm. Değer stabil değil bir bakmışsın 2-3 bar fazla bir bakmışsın azalmış alyanla sensörü çıkarıp hava basmak gerekiyor. Aşağıya zar zor eğiliyorum engelden dolayı. Dedim çıkar şunu alışamadım parasını iade etti iyiki 1 hafta denedim. Bana göre değil.

Motosikleti
Ben aldım spy marka. Alışamadım söktürdüm. Değer stabil değil bir bakmışsın 2-3 bar fazla bir bakmışsın azalmış alyanla sensörü çıkarıp hava basmak gerekiyor. Aşağıya zar zor eğiliyorum engelden dolayı. Dedim çıkar şunu alışamadım parasını iade etti iyiki 1 hafta denedim. Bana göre değil.
Evet bunlar takılıyken hava basmak eziyet. Sosis parmaklarla küçücük anahtarı kullanarak kontra somununu gevşetmeye çalışmak falan dert.

...konu arzide nasıl hızlıca janta zarar vermeden lastik değiştirme olucak. V stromda yapıcağım böylece güzel birde vidyo olur arşivlik....
Vstrom , Africa gibi ağır motorlar için üretilen lastikleri makina haricinde zedelemeden janttan ayırmak çok zor , jantın yanaklarınada zarar vereceksin büyük ihtimalle ve pişman olacaksın demedi deme..

Hafif enduroların lastik yapısı ile çok farklı bu lastikler , öyle iki levye takarım pıt diye topuktan attırırım diye zannetmeyin yani..

Tuareg'de Amazon ABD'den aldığım bir tane sistem kullanıyorum. Şu sıralar benzerini göremiyorum, yine amazon'dakiler gibi ama basınçları gösteren ufak ekranın tepesinde solar var, şarj etmeme gerek kalmıyor güneş altındayken kendi şarj oluyor. Daha önceden eski bir motorumda da benzeri vardı. Oturup bir de tpms şarj edemem ya :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar