Lastik Basınç Sensörü

Motosikleti
yok:(
bu siboptan takılanları kullanacaksanız dikkatli olun. sibopu yamultuyor ve yaralanıp hava kaçırmasına sebep olabiliyor. sakin bir sürücüyseniz problem yok ama 170 artı giden bir motorunuz varsa sıkıntı açabilir bir günde problem çıkmıyor ama 20k kullandım lastiğin döndüğü yöne doğru sibop ucunu 5 derece yamultmuştu atalet enerjisi ile sonra kullanmayı bıraktım.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Yorumlardan sonra almaktan vazgeçtim :ROFLMAO:

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben de seninkine benzer Torima marka fason ürün içinden çıkanları kullanıyorum, doğru gösteriyorlar. (Yalnız çoğunlukla ilk anda doğru değil eksik gösteriyor, hareket ettikten biraz sonra düzeliyor.) Pilleri bitikti yeni pil aldım başka sorun çıkarmadı. @Memcoş48'inkiler bozuk çıktı sanırım.

Benim normal / standart lastik basınçlarım ön 33 arka 36 psi. Sürüş yaparken sürüş şekli ve hava / asfalt sıcaklığına göre 36/40 - 37/42 arasına kadar çıktığı oluyor. Yani şu sıcak havalarda sürerken yaklaşık %10 civarı artıyor lastik basınçları. Bakalım kışın nasıl olacak?
Benim de lastik basınç sensörlerinin pilleri kutudan bitik çıkmıştı aldığımda. İki gün sonra yeni pil alıp taktım sorunsuz çalışıyorlar. İkisi de gayet doğru gösteriyor basınç değerlerini👌Şimdilik gayet memnunum Torima Çan Çin Çon carplay/androidauto'dan😂

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
bu siboptan takılanları kullanacaksanız dikkatli olun. sibopu yamultuyor ve yaralanıp hava kaçırmasına sebep olabiliyor. sakin bir sürücüyseniz problem yok ama 170 artı giden bir motorunuz varsa sıkıntı açabilir bir günde problem çıkmıyor ama 20k kullandım lastiğin döndüğü yöne doğru sibop ucunu 5 derece yamultmuştu atalet enerjisi ile sonra kullanmayı bıraktım.
Çok haklısın benimki metal uçlu tpms biraz hafif ama genede uzun kmde sorun çıkarıcak ama ben iç lastiği zaten 6 7 bine değiştitiyorum ve yüksek hıza çıkmıyorum. ama genede iyi hatırlattın benim en büyük kaygım bu altle ilgii buydu.

Çok haklısın benimki metal uçlu tpms biraz hafif ama genede uzun kmde sorun çıkarıcak ama ben iç lastiği zaten 6 7 bine değiştitiyorum ve yüksek hıza çıkmıyorum. ama genede iyi hatırlattın benim en büyük kaygım bu altle ilgii buydu.
Iç lastiklilerde sorun olmaz sibop vidalı sabittir esnemez..

Tubless jantta vidasız geçme esnek sibop vardır , basınç sensörü takılacak ise sibopun vidalı sabit tip ile değişimi gerekir , fabrikadan basınç ölçer ile çıkan motorlarda böyledir..

Motosikleti

Tubless jantta vidasız geçme esnek sibop vardır , basınç sensörü takılacak ise sibopun vidalı sabit tip ile değişimi gerekir , fabrikadan basınç ölçer ile çıkan motorlarda böyledir..
benimde iç lastikli ama eğim vardı genede.

benimde iç lastikli ama eğim vardı genede.
Sibopa dokununca esnememesi gerekir , sibopu janta sabitleyen somun mu gevşedi acaba ? o somunu sensörün gevşetmesi çok zor , belki yeterince sıkılmamıştı , rahat dolum için şekli eğik olabilir bahsettiğim bu değil sibopun esnememesi gerek..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Bendeki supaplar da esnek, lastik değişimi zamanı geldiğinde lastikleri Motolastik'ten alacağım, onlarda Alman malı Aligator marka çok güzel metal yan supaplar var onlardan taktırırım. Şimdilik idare ediyorum; lastiklere her hava bastığımda / havasını kontrol ettiğimde TPS sensörü esnek supaplara zarar veriyor mu diye ek kontrol yapıyorum, bir sorun görünmüyor şimdilik. (Ama motor da yeni sayılır, 2,5 yıllık...)

Süper bir başlık olmuş.
Benim motorda lastik basınçları ön 36 arka 42 psi. Her hafta kontrol ederim. Haftada 2-3 psi iniyor. Biraz fazla inerse motosikleti kontrol zorlaşıyor. Düşük hızlarda sağa veya sola yatma eğilimi gösteriyor. Motosikleti değiştirme fikrim var. Bu sebeple basınç ölçer almayacağım. Bu başlık bana çok faydalı oldu. Bu arada nc den sonra vstrom 650 mi 800 mü tiger 900 mü karar veremiyorum. 800 de hoşuma gidiyor. 650 de kendini kanıtlamış model.
Tiger de beni cezbediyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
KTM uyumlu aftermarket TPMS var mı bildiğiniz?

Motosikleti
Süper bir başlık olmuş.
Benim motorda lastik basınçları ön 36 arka 42 psi. Her hafta kontrol ederim. Haftada 2-3 psi iniyor. Biraz fazla inerse motosikleti kontrol zorlaşıyor. Düşük hızlarda sağa veya sola yatma eğilimi gösteriyor. Motosikleti değiştirme fikrim var. Bu sebeple basınç ölçer almayacağım. Bu başlık bana çok faydalı oldu. Bu arada nc den sonra vstrom 650 mi 800 mü tiger 900 mü karar veremiyorum. 800 de hoşuma gidiyor. 650 de kendini kanıtlamış model.
Yani Tiger alınabiliyorsa bence V Strom'a bakmaya çok gerek yok gibi. Yeni 800'ü benimseyemedim ben.

Bu arada lastikler haftada 2-3 psi iniyorsa ya lastiklerde ya supaplarda ya her ikisinde bir sorun olabilir - kontrol ettirmekte fayda olur. (Bu yazdığım gava sıcaklıkları aynı iken tabi, yoksa havalar 10C azaldığında önceden bastığınız örn. 36 psi en az 34'e falan zaten düşer, normaldir...)

Motosikleti
Sibopa dokununca esnememesi gerekir , sibopu janta sabitleyen somun mu gevşedi acaba ? o somunu sensörün gevşetmesi çok zor , belki yeterince sıkılmamıştı , rahat dolum için şekli eğik olabilir bahsettiğim bu değil sibopun esnememesi gerek..
abi bilemiyorum. ama biraz daha senle konuşursak gözlerimin yamuk olduğuna kanaat getireceğim 😄

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tuareg'de Amazon ABD'den aldığım bir tane sistem kullanıyorum. Şu sıralar benzerini göremiyorum, yine amazon'dakiler gibi ama basınçları gösteren ufak ekranın tepesinde solar var, şarj etmeme gerek kalmıyor güneş altındayken kendi şarj oluyor. Daha önceden eski bir motorumda da benzeri vardı. Oturup bir de tpms şarj edemem ya :D
Bendeki tpms'i iki ayda bir falan şarj etmem yetiyordu, ama keşke solar olanından alsaymışım demiştim. ne kadar ayrı ayrı şarj edilecek şey olursa o kadar keyfim kaçıyor.
şimdi tpms olayı da tripmate carplay ekranda, o zaten aküden besleniyor. Bu sefer de sibop kapaklarındaki sensörlerin pilleri ne zaman biter stresi var, piller bitmemiş olduğu halde çin malı pil kesin zayıflamıştır kutuda beklerken deyip yeniledim onları en azından 6-7 ay kafam rahat olsu ndedim.

Bu arada nc den sonra vstrom 650 mi 800 mü tiger 900 mü karar veremiyorum. 800 de hoşuma gidiyor. 650 de kendini kanıtlamış model.
Yıllarca 650 lik kullanmış biri olarak yeni 800 lük Vstrom güç olarak bana pek cazip gelmiyor , rakip Honda Transalp hem daha güçlü hemde daha hafif ama dizayn olarak 800 lük Vstrom çok daha iyi..

Belki NC den sonra size keyif verebilir Vstrom , hatta 650 lik bile oo güzel ivmeleniyor bu dedirtir , son hızları çok farklı değil , konfor olarak Vstrom ile NC bence mukayese bile edilemez (1000 km den fazla NC de kullanmışımdır)

Buraya kadar Vstrom güzellemesi gibi yapmış oldum ama ben şu an bu fiyatlarla bol çantalı , aksesuarlı bir Tiger 900 alırdım 😊

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bendeki supaplar da esnek, lastik değişimi zamanı geldiğinde lastikleri Motolastik'ten alacağım, onlarda Alman malı Aligator marka çok güzel metal yan supaplar var onlardan taktırırım. Şimdilik idare ediyorum; lastiklere her hava bastığımda / havasını kontrol ettiğimde TPS sensörü esnek supaplara zarar veriyor mu diye ek kontrol yapıyorum, bir sorun görünmüyor şimdilik. (Ama motor da yeni sayılır, 2,5 yıllık...)
Alligator marka siboplardan benim vstroma taktırmıştım ama tel jant vstromlarda uymayabiliyor demişlerdi, ön janta zaten hiç uymadı, taktıramadım, arkaya takılan da tam oturmadı, çok az hava kaçırıyordu haftada 6-7PSI kadar, sonradan onları standart sibopla değiştirttim. Tel jant iyi güzel de bendekine metal sibop takılamıyor bu kötü.

Motosikleti
cbf 150

V stroma thunder box ve tr 100 ekledim. Elektiriksel anlamda mükemmel oldu motorum.

Reverse charge özelliğiyle motorun bataryasınıda powerbankden şarj edebiliyor.

Bende 1kWh bir batarya paketi var echocharge onu yan çantaya sıgdırabilirim yada daha ufagını böylece dronedur o dur budır şarj ederim

Motosikleti
Çok güzel ürünmüş bu; beğendim. Motora aksesuar bağlamak için bundan kullanmak çok mantıklı; bir nev'i akıllı röle.

Bu Healtech ürünlerini nereden alıyorsunuz? Geçenlerde @Memcoş48 de Tiger'ına Healtek QS almıştı. Türkiye'de distribütörü var mı yoksa yurt dışından mı getirtiyor / aldırıyorsunuz?

Motosikleti
cbf 150
Çok güzel ürünmüş bu; beğendim. Motora aksesuar bağlamak için bundan kullanmak çok mantıklı; bir nev'i akıllı röle.

Bu Healtech ürünlerini nereden alıyorsunuz? Geçenlerde @Memcoş48 de Tiger'ına Healtek QS almıştı. Türkiye'de distribütörü var mı yoksa yurt dışından mı getirtiyor / aldırıyorsunuz?
Yurtdışından getirdim ama arkadaşa hepsiburadadan aldık orda var sanırım Türkiyeye biri getiriyor
Healtech Power Distribution Module TB-U01

Chigeeleri türkiyeden aldım, chigeelerin montajı için benden 8000tl istediler. Ayak üstü geçen yaptım sonra dün boştum oturdum baştan aşa tüm grenajları sökerek düzgünce kabloladım tam 32 dakikamı aldı.

Bu 3 ürün artık benim için her motoruma takıcağım ürünler oldu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motorun ecu ile oynanmamış oluyor böylece kabloya yancılık yapılarak. Hiç sevmem oem tesisata girmeyi. İlk sahibi motorun sis farları ekletmiş abidik gubidik tesisatlar çekmişler söküp attım. Bizi elektirik ustaları kasap usta musta değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ahahaha ben malın önde gideniyim chigee tr 100 reverse charger usbyi ssdece usb olarak kullanabiliyorum bataryayı şarj edemiyorum çünkü thunder box izin vermiyor. Direk bataryya baglamam lazım ama ring termşnalş kestim şimdi tekrar takmam lazım :/ elektirikçiden terminal alıp takıcam düşünmüştüm bunu ama belki olur dedim olmadı :))) tek taktıgımda çalışmıştı

Son düzenleme:
Yıllarca 650 lik kullanmış biri olarak yeni 800 lük Vstrom güç olarak bana pek cazip gelmiyor , rakip Honda Transalp hem daha güçlü hemde daha hafif ama dizayn olarak 800 lük Vstrom çok daha iyi..

Belki NC den sonra size keyif verebilir Vstrom , hatta 650 lik bile oo güzel ivmeleniyor bu dedirtir , son hızları çok farklı değil , konfor olarak Vstrom ile NC bence mukayese bile edilemez (1000 km den fazla NC de kullanmışımdır)

Buraya kadar Vstrom güzellemesi gibi yapmış oldum ama ben şu an bu fiyatlarla bol çantalı , aksesuarlı bir Tiger 900 alırdım 😊
Merhaba,
Çok garip bir ikilemdeyim. Her ne kadar kendim gösterişli ve heybetli olmasam da heybetli motosikletleri çok seviyorum. Ancak sorunsuzluk ve konfor benim için daha önemli. Vstrom düşünmemin sebebi konforlu ve dayanıklı olması. Ben bir fabrikada yönetici olarak çalışıyorum. 25 yıldır işim problem çözmek ve artık problem çözmekten yoruldum. Motosiklet ile gezerken bir de motosikletin sorunları ile uğraşmak istemiyorum. Tiger çok elektronik. Sürekli kafamda acaba soruları ile gezmek de istemiyorum.
Motoru beğeniyorum. Eğer sorun çıkarmayacağına ikna olursam hemen alırım. Hatta yeni transalp, AT , Bazen NT1100 e de kayıyorum.
Gerçekten kararsızım. Benim motosikletim de çok güzel. zincir dişliden amortisör yağına, devir daim pompasından, debriyaj teline , hatta amortisörün bağlantı kollarına kadar söküp kontrol edip içindeki rulmanları yağladım. Baskı balatayı değiştirdim.
Satılacak motosiklet de değil. Bu sebeple kafam çok karışık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar