Lastiğe çivi girdi, daha önce başına gelen var mı?

İyi akşamlar arkadaşlar,
bugün fark ettim tekere çivi girmiş.
https://i.hizliresim.com/3rzvvce.jpg
Şu an bu şekilde kullanıyorum. Bir sıkıntı olur mu?
Araştırdım da, fitille hallolur yazıyor. Siz ne diyorsunuz? İlk kez başıma gelen bir şey.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Soğuk mantar yama yaptır. Zenn Moto ya da Buz Motor gibi motosiklet lastiği üzerine çalışan mekanları tercih edebilirsin. Lastik içine benzincilerdeki köpüklerden sıkma. Bu şekilde sürersen de lastik havası hep inecektir.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Çivi değil vida. Herkesin başına gelmiştir tabi ki. Fakat puluyla beraber olanı benden başkasının başına gelmemiştir sanırım. :queen:

Öyle kullanma. Lastik zarar görür. Biliyorsan ve malzemen varsa kendin fitil atabilirsin. Lastikçiye gidip içten yama yaptırmanı öneririm.

Çok.. :(

Git bir motosiklet lastikçisine yama yaptır, doğru düzgün bir tamir olsun.
Anadolu yakasında Zenn olur, Buz olur, Oltay olur, işi motosiklet lastiği olan bir yer olsun.

Bu şekilde kullanmaya devam edersen Janta ve lastiğe zarar verecektir. Ondan daha önemlisi seyir halinde bir felakete sebep olabilir. En kısa sürede tamir ettirmen yararına

İstanbul Avrupa yakasında isen Şirinevler'de Şirin lastik diye bir dükkan var. Üç kardeş çalışıyor sadece motosiklet lastiği üzerine ve işlerini iyi yapıyorlar orayı öneririm. Geçen hafta ben ve arkadaşım lastik aldık kendisi mahalle arası bir motorcuya gitti ucuz diye 50 tl verdi lastik değişimine ertesi gün fark ettik ki lastik yönleri ters takılmış. Ben bu yere 250tl verdim değişim için ama işi olması gerektiği gibi yaptılar jantların balans ayarını da kontrol ettiler.

Ruhi usta var en iyi çözüm fitil diyor ithal olanı konu açılmışken lastik lastiklikten çıkmadı mı sıfır taksa daha emniyetli olmaz mı hele bu çiğli havalarda

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Fitil tehlikeli. Fitil yalnızca düzgünce mantar yama yapabilecek bir lastikçiye ulaşana kadar idare etsin diye yapılırsa olur.

Fitil yerine formulax jel de olabilir. lastiğe jel basıp, sonra hava basıp vidayı da tornavida ile döndürerek çıkarınca jel o deliği kapar. Ben daha hiç patlamamış yeni lastiklerime jel bastım, olur da bu şekilde çivi ya da vida girerse söküp hava basıp devam ederim kafam rahat olsun diye.
Tabi bu formulax jel'in yüksek hızlarda balansı etkilediği de söyleniyor, benim başıma gelmedi ama benim motorun yüksek hızı 130-140 zaten.

Jel lastiğin kimyasını bozuyormuş para varsa sıfır lastik al kafan da soru işareti kalmaz

Ruhi usta var en iyi çözüm fitil diyor ithal olanı konu açılmışken lastik lastiklikten çıkmadı mı sıfır taksa daha emniyetli olmaz mı hele bu çiğli havalarda

Eskiden çok güzel bir slogan vardı "ağzı olan konuşuyor"

Ustaya selam olsun da , arkadaşlar küçük cc hafif sukuturlar aşırı hız yapamadığı için kısa sürede fitil atılan yer yırtılmayabilir ama 200 kg civarı 100 km/h üstü hızlara çıkan bir motosikletiniz varsa ve özellikle yolcunuzda varsa mutlaka lastiği janttan ayırıp içeriden mantar yama uygulatın , heleki delik arka lastikte ise asla hız yapmayın ve ilk bulduğunuz lastikçiye girin..

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
2010 da ilk motorumu (cbf 150)yeni aldığımda benim lastğe çivi böyle girmişti. Nasıl girdi bende anlamadım. :)Sanki biri özenle çiviyi öyle çakmış gibi duruyor. Değiştirmiştim o zamanlar.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
İyi akşamlar arkadaşlar,
bugün fark ettim tekere çivi girmiş.
https://i.hizliresim.com/3rzvvce.jpg
Şu an bu şekilde kullanıyorum. Bir sıkıntı olur mu?
Araştırdım da, fitille hallolur yazıyor. Siz ne diyorsunuz? İlk kez başıma gelen bir şey.

Bir sıkıntı olabilir, o şekilde lastikçiye götürüp iç yama yaptır, fitil lastiği bitirir, hızlı hava kaybediyorsa eğer çivi ise çıkartılıp bir vida atmak daha akıllıca ya da köpük varsa(her zaman yanımda taşırım) köpük sık ve ilk fırsatta lastikçide iç yama, asla gerekmedikçe fitil lastiğe atılmaz bunu unutmayın, fitil lastikteki telleri parçalar ve lastiğiniz çöp olur.

edit: fitil lastiği bitirir demekle şunu kastediyorum yanlış anlaşılmasın, lastik fitil olduktan sonra lastikçi onu tamir edemez iç yama yapamaz, fitil yerine birkaç boy vida yanında bulundur onu deliğe at işe yarar, fitili attıysan artık o fitil lastiğe değiştirene kadar orada kalacaktır. Fitile de her zaman güven olmaz.

Son düzenleme:
Çivi değil vida. Herkesin başına gelmiştir tabi ki. Fakat puluyla beraber olanı benden başkasının başına gelmemiştir sanırım. :queen:

Öyle kullanma. Lastik zarar görür. Biliyorsan ve malzemen varsa kendin fitil atabilirsin. Lastikçiye gidip içten yama yaptırmanı öneririm.

eski aracımın sol ön tekerine iki tane yan yana pulu ile vida girmişti. birisi kasten mi yaptı yoksa tamamen tesadüf mü bilemiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------

bisiklet, motosiklet lastiği ile ilgilenen yerlerde kolayca fitil attırabilir yada onarma gibi çözümlere yönelebilirsin

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
motosikletlerde lastiğin içinde çelik tel yerine iplik var ve fitil atıldığı zaman bu ipliklerin daha fazla kopması söz konusu oluyor ve o iplikler ne kadar kendini salar ise o kısım o kadar esnek oluyor ve sonuç itibari ile fitil hava kaçırıyor ve eğer ipler çok fazla dağılmışsa yamadan da kaçırma riski olabilir belki...

yani bunun konusunu konuşalı çok bir zaman olmadı, konu sahibi denk gelmedi galiba o konuya, fitil yaptırmamak lazım, içeriden yama yaptırmamız gerekiyor. unutmayın, corona virüs alacağımız önlemden daha güçlü değildir!

edit: benim motorda da öyle bir çivi var, satan arkadaş motoru sattığı gün saplatmış nasıl becerdiyse, hem de senin resimdeki aynı vida. tabi benim motorda 190 kg ve orta sehpası yok, motor için arka tekeri tutup havaya kaldıran zımbırtıdan yapacağım onu bekliyorum. yakında motora bakan lastik tamiri yapan yer bilsem gideceğim ama yok buralarda sanırım. esnaflardan, milletten öyle soğuduk ki artık sorun yaşamamak için hiç bir dükkana bakmak bile istemiyorum.

Son düzenleme:
Cevaplar için teşekkürler.
Önce fitil attırdım. İki gün sonra yama yaptırdım.
Yama + balans ayarı 200 TL ödedim. Motosiklet r25.

At fitili devam et...Ayrıca neden balans yaptırdınız anlayamadım söktüğü gibi takarsa işaretliyerek fitil yama bilmemne lastik balans yapmaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar