motosikletlerde lastiğin içinde çelik tel yerine iplik var ve fitil atıldığı zaman bu ipliklerin daha fazla kopması söz konusu oluyor ve o iplikler ne kadar kendini salar ise o kısım o kadar esnek oluyor ve sonuç itibari ile fitil hava kaçırıyor ve eğer ipler çok fazla dağılmışsa yamadan da kaçırma riski olabilir belki...
yani bunun konusunu konuşalı çok bir zaman olmadı, konu sahibi denk gelmedi galiba o konuya, fitil yaptırmamak lazım, içeriden yama yaptırmamız gerekiyor. unutmayın, corona virüs alacağımız önlemden daha güçlü değildir!
edit: benim motorda da öyle bir çivi var, satan arkadaş motoru sattığı gün saplatmış nasıl becerdiyse, hem de senin resimdeki aynı vida. tabi benim motorda 190 kg ve orta sehpası yok, motor için arka tekeri tutup havaya kaldıran zımbırtıdan yapacağım onu bekliyorum. yakında motora bakan lastik tamiri yapan yer bilsem gideceğim ama yok buralarda sanırım. esnaflardan, milletten öyle soğuduk ki artık sorun yaşamamak için hiç bir dükkana bakmak bile istemiyorum.