Ben de agility 125 aldım başlangıç motoru olarak ancak satmayı düşünmüyorum, aksine her şart altında her zaman elimin altında tutacagım bi motor. Şehir içi için harika bi alet çünkü scooter.
Motora gelirsek. 1 ayı biraz geçti, 1800km'de. Performansı çok güzel. Düz yolda normal şartlar altında 100ü görmekte, bayır aşşağı 115 ancak bu tarz bi motorla son süratte gidilmez. Motorun olayı bellidir, şehir içi aletidir, küçük ve kıvrak oldugu için de bu görevi fazlasıyla yerine getirmekte. 60km/h sabit hızda 100km'de 2 litre yaktı ki bu da kitapçıgındaki degerle aynı. Lastikleri kuru yolda idare eder ancak 5km/h ile ıslak zeminde garajdan bayır yukarı cıkacakken arkadan kaydıgımdan, dedim "yok bu lastiklerle olmaz yagmurlu havada"; gittim pirelli gts23/24 aldım ve çok memnunum. 150 ytl ön-arka toplam ve tavsiye ediyorum. Lastik mevzusu dışında amortisörler 80kg altı biri için inanılmaz sert. Yolda kaçamayacagınız büyük bi çukur gördügünüzde kesin dagılacak ön takım oluyosunuz abartmıyorum. Ancak düzeltmesi de nispeten kolay. Henüz aksamı açmadım, 3000kmye kadar beklemeyi düşünüyorum, ancak cıkartma ve takma işlemi basit, en azından kullanım katalogundan anladıgım kadarıyla böyle. Yapılacak olan şey aynı boy, tel çapı daha küçük bi yayla değiştirmek. En fazla 20 ytlye patlayacak bi hadise.
Bunun dışında motor konforlu, bi scooterda olabilecek konfor nasılsa.. 5 litre deposu var, E gösterdigi zaman yarım litre daha benzininiz kalmıs demek. Motor sesi güzel, kornası güzel. Ön far gücü yetmeyebilir, ben çok karanlık yerlerde sürekli geçiş selektörü tuşuna basılı gidiyorum. Daha açılı ve güçlü bi far sistemi takılabilir ama çok da bi sorun degil.
Ben başlangıç motoru olarak aldım ancak çok memnunum. Şehir içi için herkesin böyle bi aleti olması lazım. Bagajı full kask almakta, ben şuan oraya branda + zincir koyuyorum, kaskı genelde elime alıyorum ancak takın arkaya bi topcase, koyun içine. Tabi görüntüyü bozar ama işlevsellik önce gelir.
Sonuçta almayı düşüneniniz varsa kaçırmasın derim. Sıkıntı yaşayacagınız konular amortisör sertligi ile lastiklerin kalitesizligi. Merak ettiginiz başka şeyler varsa yanıtlamaya çalışırım.