Kymco Agility 125

eğer su soğutmalıysa uzun yol gidilir ama 125 cc olduğu için biraz sorun yaşata bilir bence

arkadaşımm altındaki motor 4 zamanlı bir motorr onunn içinn hiçç korkmadann yola çıkabilirsinn, tabikide motorunu zorlamadan üzmedenn (mesela 70-80km. hızla) uzun km ler yapabilirsinn...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bencede fazla sıkıştırmadan gidilebilir. Sıkıştırsanda gidersin gerçi ama ileriye dönük sorunlar çıkarabilir.

havalar aşırı sıcak değilse mobiletle bile gidersiniz 100 km yol..:cat:

ben 1 gün içinde 80 km gittim pejo 105 ile tam eve vardım, tekerlek patlamıştı ama...:pr:

asm

Hayırlı olsun motorunuz,güle güle kullanın
Bende uzun yola çıkmayı düşünüyorum
Ankara-Bolu arası bir gidip geleyim diyorum

80-90 km hızı aşmayınca pek bir sorun olmayacaktır muhtemelen(ama bunlar rahat edilecek maksimum hızlar)
belli aralıklarla dinlenmek,motoru dinlendirmek lazım ama...

Hızı 80 e oturt istersen hiç aşağı düşme ve sadece benzin bittikçe doldur o şekilde 1000 km git benden sana garanti. Tabii motor değil ama sen dayanabilirsen :)

Motorum:Kanuni Storm 150
Gücü:8,4 hp
Mesafe:418km
Toplam süre:7 saat
Ortalama hız:80km/h
Sonuç:Rahat gidersin:cat: (Benzin için nasıl olsa durucan,fazladan 15dk'da motorun için dur.)

bende yamaha cgynus X var izmir gökova(mugla) arası 232 km ve ben bir mola verip yarım saat dinlendim sorunsuz gidip geldim.Sen de gidersin merak etme sadece max süratte fazla zorlama örnegin 100 yapıyorsa 100le 5dk git 90a düş 85e le git 90a cık... Oyun oynar gibi sabit hızla gitmemeyi bir derece de olsa sıradanlıktan kurtar ;)

valla motor dayanmasına dayanır da ben şahsen korkarım o motorla uzun yola çıkmaya benim 125 lik motorla ben en fazla 5 kilometrelik yola gidiyorum artık bi kere düştükten sonra çok güvensiz gelmeye başladı bana ani hızlanmalar ani durmalar çok zor olduğu için

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
125 cc olması farketmez çok sıkıştırma yeterki 1 saat git 20 dk motoru dinlendir kaliteli sağlam motorla dünya turuna çıkarım cc farketmez yeterki makineyi kullanmasını bil,tereddütsüz çık yola 100 km yol yol mu?KAZASIZ BELASIZ.

merhabalar 28.09.2007 ve agility sahibi olduk daha önce 600 den aşağı motor kullanmamış 1000 lik race makinelerle koştururken avrupada motor turlarına çıkıp büyük makinelerle kardeş gibi dolaşırken farkına vardım ben hiç scooter kullanmamıştım evlilikle ara verdiğim motor sevdasına agility ile dönmem ben ve arkadaşlar için şaşırtıcı ama gerçekten hoş bir duygu.Şehirde motorla gezmek bir zevk değil eziyetti aslında hava atmak sürekli gaz çekmek ve hızla gelen onlarca tehlikeyle boğuşmak bir hevesti hayaldi.Şimdi ise scooter gerçekten bir zevk ve kolaylık aldığım andan beri onunla oynuyorum kullanmaya alışmak biraz zor benim için ama bu güzelim şeyden niye herkesin evinde bir tane yok.bu kadar benim düşüncelerim yeter sanırım biraz motoru konuşalım dersek scooter kaliteli duruyor marka bilinmesede önemli değil bence takmamak lazım mühim olan sizi yolda bırakmaması ve bu öyle bir motora benziyor depoyu doldurdum 120 km deyiz ve sadece çeyrek depo yaktı eğer gösterge bozuk değilse belki sorun bendedir çünkü ciddi bir özenle kullanıyor ve 50 60 km hiızları hiç geçmiyorum çünkü daha alışmadık biribirimize eşimle dolaştık bisiklete binmeyi bilen herkes çok rahat kullanır hiç korkmasın bu motoru alacaklar eşim ilk seferde kalktı gitti ve kullanmak için benim inmemi bekliyor sürekli.Çok zevkli keyif veren birşey bu.trafik park yeri sorunu anında çözüldü benim için kıvrak birşey lambada hep arabalardan önce kalkıyorsunuz ve sağ şerit sizin oluyor 2 kişi için yeterli oturma alanı ve full kask alan bir sele altı bağaj var.lastikler üzerinde çin malı yazdığı için beni ürkütüyor paranız olduğunde değiştirirseniz içiniz rahat edecektir.frenler bana gayet yeterli geldi bir abs yada race gücü yada bir cbs sistem gibi değil ama bisiklet gibide değil 60 km hızda mükemmel ve güvenli duruyor arka kitlediğinde çekme var tabiki aman öne fazla asılmayın ve yollardaki şerit çizgilerinin üzerinde fren yapmayın.ben ön tarafa torpido benzeri birşeyler yapacağım vakit bulduğumda ön tarafta ıvırzıvırları alacak kilitli bir bölme hoş olur bence.bahar gelsin ankara cıvarı şehirlere bu scooter la yolculuklarım olacak ve eminim güzel yol hikayeleri yaşatacaktır bana.yine görüşmek üzere

asm

motorunuz hayırlı olsun gtiomer,güle güle kullanın :)

Agility az yakar,yaktığına göre iyi kaçar
kalkışıda fena değildir (0-100 m : 8 sn)

frenleri fena değil ama lasitkleri kötü malesef(ıslağa hiç gelmiyor)

bizde racelere heves ediyoruz ama anlaşılan o ki siz Agility daha keyifli diyorsunuz bu makinalara göre :)

Ben de agility 125 aldım başlangıç motoru olarak ancak satmayı düşünmüyorum, aksine her şart altında her zaman elimin altında tutacagım bi motor. Şehir içi için harika bi alet çünkü scooter.

Motora gelirsek. 1 ayı biraz geçti, 1800km'de. Performansı çok güzel. Düz yolda normal şartlar altında 100ü görmekte, bayır aşşağı 115 ancak bu tarz bi motorla son süratte gidilmez. Motorun olayı bellidir, şehir içi aletidir, küçük ve kıvrak oldugu için de bu görevi fazlasıyla yerine getirmekte. 60km/h sabit hızda 100km'de 2 litre yaktı ki bu da kitapçıgındaki degerle aynı. Lastikleri kuru yolda idare eder ancak 5km/h ile ıslak zeminde garajdan bayır yukarı cıkacakken arkadan kaydıgımdan, dedim "yok bu lastiklerle olmaz yagmurlu havada"; gittim pirelli gts23/24 aldım ve çok memnunum. 150 ytl ön-arka toplam ve tavsiye ediyorum. Lastik mevzusu dışında amortisörler 80kg altı biri için inanılmaz sert. Yolda kaçamayacagınız büyük bi çukur gördügünüzde kesin dagılacak ön takım oluyosunuz abartmıyorum. Ancak düzeltmesi de nispeten kolay. Henüz aksamı açmadım, 3000kmye kadar beklemeyi düşünüyorum, ancak cıkartma ve takma işlemi basit, en azından kullanım katalogundan anladıgım kadarıyla böyle. Yapılacak olan şey aynı boy, tel çapı daha küçük bi yayla değiştirmek. En fazla 20 ytlye patlayacak bi hadise.
Bunun dışında motor konforlu, bi scooterda olabilecek konfor nasılsa.. 5 litre deposu var, E gösterdigi zaman yarım litre daha benzininiz kalmıs demek. Motor sesi güzel, kornası güzel. Ön far gücü yetmeyebilir, ben çok karanlık yerlerde sürekli geçiş selektörü tuşuna basılı gidiyorum. Daha açılı ve güçlü bi far sistemi takılabilir ama çok da bi sorun degil.
Ben başlangıç motoru olarak aldım ancak çok memnunum. Şehir içi için herkesin böyle bi aleti olması lazım. Bagajı full kask almakta, ben şuan oraya branda + zincir koyuyorum, kaskı genelde elime alıyorum ancak takın arkaya bi topcase, koyun içine. Tabi görüntüyü bozar ama işlevsellik önce gelir.

Sonuçta almayı düşüneniniz varsa kaçırmasın derim. Sıkıntı yaşayacagınız konular amortisör sertligi ile lastiklerin kalitesizligi. Merak ettiginiz başka şeyler varsa yanıtlamaya çalışırım.

Son düzenleme:
Agility ci dostlarımız çoğalmaya başladı maşallah.. Herkese kazasız belasız sürüşler..

Sizlere bişey danışayım.Bugün ilk defa motor 20 km ile giderken stop etti çok zor çalıştı.(Zor çalışması da ilk defa). Neyse hafif gaz vererek çalıştırdım.. Tekrar stop etti ve biraz gazladım ve dolaştım bir daha stop etmedi..Ayrıca motosikleti 1 dk kadar çalıştırıp da yola çıkmıştım..

Acaba motoru o an yavaş kullandığım için tam olarak devrini bulamadı mı?

Eniştem akünün kutupbaşlarının gevşemiş olabileceğini söyledi. Çünkü gözünün önünde çalıştırdım 1 kere de çalıştı alet..

Sizce sorun ne olabilir?

asm

20 km ile giderken stop etmesi ilginç hakkaten

kutup başları ile alakası yok gibi geliyor bana(bir kere çalışmışsa akü ile bağlantı kalmıyor)

bujiler ile ilgili bir,hava filtresi ile ilgili,karbüratör ile ilgili veya kalitesiz benzin ile ilgili bir mesele olabilir

motorunuz hayırlı olsun gtiomer,güle güle kullanın :)

Agility az yakar,yaktığına göre iyi kaçar
kalkışıda fena değildir (0-100 m : 8 sn)

frenleri fena değil ama lasitkleri kötü malesef(ıslağa hiç gelmiyor)

bizde racelere heves ediyoruz ama anlaşılan o ki siz Agility daha keyifli diyorsunuz bu makinalara göre :)

race makina gerçek bir keyif inanlmaz adrenalin ama türkiyede gerçek bir ölüm makinası tabiki vazgeçilmez birde tutku ben bu hevesi türkiyenin daha az tehlikeli olduğu bir zamana saklıyorum ters biriyim galiba hiç motor kullanmadan race bindim şimdi ise scooter.ben her tür motorun zevki ayrı diyorum ve kısmetse hepsine sırayla bineceğim scooter kalıcı tabi sırada xt 660 sonrada chooper tabiki

agility harika bir scooter ufak tefek sorun olursa sakın kafanıza takmayın bir kaç aletle herşeyini söküp takıp basitce tamir edilebilir bir mekaniği var.ben 0 olarak aldığımda çalışmadı servis yapamadı bir efsane :) isme götürdüler basit bir kablo hatasını çözmenin yanı sıra yaptığı karbüratör ve rolanti ayarı harika rodajda ama 12 ytl ye 180 km yol yaptı ve 2 kişi.Benim isteğim kimse bu scooter a radyo takmasın mavi ışıklarla donatmasın buz gibi havada atletle bu motoru kullanmasın abartılı süsleme yapmasın ki bir karizması olsun.ONDAN VAZGEÇMEYİN SİZİN HAYATINIZI DEĞİŞTİRSİN

Son düzenleme:
20 km ile giderken stop etmesi ilginç hakkaten

kutup başları ile alakası yok gibi geliyor bana(bir kere çalışmışsa akü ile bağlantı kalmıyor)

bujiler ile ilgili bir,hava filtresi ile ilgili,karbüratör ile ilgili veya kalitesiz benzin ile ilgili bir mesele olabilir

Nedense motor artık stop etmemeye başladı..Etse de canı sağolsun 4 ayda 2 kere stop etmiş hakkını yemiyeyim..Dün piaggio x9 u olan kuzenim kullandı benim ufaklığı, (kendisi 100 kilo civarında) arkasına da ben bindim(67kg), bu kadar ağırlığa rağmen çok güçlü buldu motoru,arkadaşında kanuni varmış aynı tarz o böyle gidemiyor dedi...

gtiomer doğru demişsin agility den vazgeçilmiyor gerçekten..:cat:

Bir soru: benzin ibresi e ye geldiğinde motosiklet ortalama kaç km daha yapar??

asm

ben denemiştim bir kere(pet şişeye yedek benzin alarak)
40 km yapıyor galiba E'ye geldiği andan itibaren(ama sakin kullanmıştım)

şöyle diyeyim

100 km gidiyorum F çizgisinden aşağı iniyor ibre,E'ye doğru inmesi E'den aşağıya inmesinden çabuk sürüyor :)

ama 200 km yaptığımı biliyorum 1 depo benzin ile...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar