SYM JetX 125 Rodaj Hakkında

Motosikleti
SYM JetX 125 2026 E5+
Herkese Selamlar. 🙏

Yakın zamanda JetX 125 2026 model bir Scooter aldım. Şuan Rodaj dönemindeyim ve tecrübeli büyüklerimin tavsiyelerine ihtiyacım var. Motorum henüz 150 kilometreye yeni ulaştı, ben de bu KM süresince; Motoru ilk çalıştırdığımda 40 - 45 saniye rölantide tuttum, kalkışları asla ani yapmadım, motoru çok ekstrem bir durum olmadığı sürece (sadece bir kere oldu, onda da yapacak bir şey yok.) 5500 devirin üstüne çıkarmadım ve bağırtmadım. Genellikle devirler arasında geziyorum ve bir devirde çok kalmıyorum. Ayrıca motoru kapatırken bile 10 saniye rölantide tutup kapıyorum öyle aniden kapamıyorum kontağı ve tabii artçı ile binmiyorum.

Aldığım bayii nispeten SYM'nin en büyük mağazası olabilir, bana "1000'de gel ilk bakımı yapalım." dediler. Fakat ben 1000'e kadar aynı yağda kalmak istemiyorum. Bu yüzden 500'de servis yağın normal olduğunu söylese bile yağ değişmek istiyorum. Fakat asıl merak ettiğim; Sizce 500 sonrası nasıl bir devir izlemeliyim? 800'e kadar sadece 6000, ekstrem durumlarda 6500 çıkışı mı yoksa aynı devam mı etmeliyim?

Rodaj hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar