Kuryelik yapmak için en uygun motosiklet hangisi ?

herkese selam ;

arkadaşlar lütfen birkaç motosiklet çeşidi değiştirmiş

veya kuryeliğe uygunluk açısından motosiklet modelleri arasındaki farka yakından şahit olmuş

kendi kullandığı motosiklet modelini övmeye çalışmayacak

özellikle de kurye arkadaşlardan

tavsiye bekliyorum

kuryeye çıkmayı planlıyorum baya motosiklet çeşidi kullandım fakat sonuçta işin içinde olanlar daha net şeyler söyleyebilirler

sadece şu çok yakar bu az yakar cinsinden değil

mesela şu marka model beygir gücü yüksek olduğundan bilmem kaç bin km de kesin krank kolunu çatlatıyo veya kırıyo

yada istanbul yollarına en uygunu bu ne kadar kaliteli olsada şu marka şu model dayanmıyo falan gibi tavsiyeler çok faydalı olacak

ayrıca kuryelikle ilgili varsa başka tavsiyelerde de bulunabilirsiniz tabii ki

herkese sağlıklı sürüşler

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kurye motoru Cgl 125' tir adı çıkmıştır bir kere:queen:

Bir kurye akadaşın 350.000 km silindir kapağı açmadan gittiğini duydum gerisi sizin olsun:cherry:

arkadaşım bende,,
honda,cg,cgl,
yamaha ybr bu motorlar ile güzel oldugu kanısındayım,

yanı cbf kurye için ideal sayılmayacak motordur,
amortısor açısından virejlarda olsun,
çukurlarda olsun,
dier tavsıye ettıgım modellerın her biri cbf'ten daha iyi kurye motoru olur bence,

hepsını denedım,
ve çalıştıgım fırmalardada kullandım...

şu anda yıne iş arıyorum,
kendı motorunla olursa buyur gel dıyen lyerler var,
kaldıki ben kendı motorumla çalışmam...

abi cgl125 le bi dönem tam kruyelik olmasada çalıştım valla baya bi döküldü

biraz tabii kullanıma da bağlı ama şahsen cgl125 almam herhalde kuryelik için

zorlamadan binilebilecek ikinci el piyasası düşük gayet ekonomik bi motosiklet fakat kuryelik yapmak için bence biçilmiş kaftan değil

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
honda tıtan :D bı arkadasım 200 yılında sıfır aldı su an 400 bınde catır catır gidio walla tık yok

Neden, kullanımda bir problem yok, vitesler formula 1 aracı gibi değişiyor,yedek parça bol-en ucuz ,zaten sorun açan kronik bir problem de yok ama 105 km/h üzeri kuryeciler için olumsuz olabilir. Sarsıntıyı sevdim ben, ayrıca en ufak yabancı ses yok, vites ikaz lambası gibi devrin fazla yükselmesini önüne geçiyor. Kaya gibi motor bundan iyisi mi var kurye için:silent:

abi ayda 15 bin 20 bin km yapan kuryeler bence cgl125 modeli bu yoğunluğu kaldırmaya uygun değil

dediğim gibi bu biraz da kullanıma bağlı ama cgl125 hiç agresif kullanamya gelen bi motor değil

daha önce ayda 3bin-5bin km lik yoğunluğu olan bi işte kullandım cgl125 ve açıkçası memnun kalmadım

abi ayda 15 bin 20 bin km yapan kuryeler bence cgl125 modeli bu yoğunluğu kaldırmaya uygun değil

ayda 20 bın km:cyclopsan:silent:
nasıl yaww:S

arkadaşım hesap yanlışlıgı var sanırım,
10 ,12 bın neysede 20 bın ben hıc denk gelmedım,
tabıı denizcilik dışında,

denızcılık yapan bı arkadasım vardı,
yanı denızcılık evraklarını tasıyan,
ss makınesı vardı,
zonguldaga evrak tasıdıgını bılıyorum,
uzun yol ayrı yanı,,,

onn dışında 20 bın km yapan kuryeye rastlamadım açıkası...

bi kurye arkadaşın 4 günde 2 bin km yaptığına şahit olarak yazmıştım

ama dediğiniz gibi herzaman olacak bi durum değil biraz abartılı oldu galiba haklısınız

ama herhalde 10 bin km falan yapılıyordur ayda kurye arkadaşlar daha net bilgiler verirler

Bilgilenme

bi kurye arkadaşın 4 günde 2 bin km yaptığına şahit olarak yazmıştım

ama dediğiniz gibi herzaman olacak bi durum değil biraz abartılı oldu galiba haklısınız

Benim Motorum Dd250e-9 çift Silindir çin Malı Bir Motor ;şayet Siz Kuryeliğinizi şehir Içinde Kullacaksanız Bu Motor Su Soğutmalı Olduğu Için Fanlarını Açarak Kendini Hemen Soğutabiliyor,herhangi Bir Sorun Yaşamazsınız.sizin Bahse Konu Işlerinizi Rahatlıkla Karşılayabilir Diye Düşünmekteyim;seçeceğiniz Motor Hayırlısı Olsun,hayırlısı Olsun Senin Için.

Son düzenleme:
ben olsam dylan 150 yi seçeridim scooter olmasını avantajı ile daha çok malzeme alabilrsin(yüklüyebilirsin) sonra su soğutmalı şehir içi dur kalk dur kalk sorun çıkarmaz bence en iyisi zırt pırt vites değiştirmessin bide honda kalitesi var işin içinde

balıkesirde en cok Honda Activa ile Ybr125 lik kullanıyo özellikle ecza depolari :)

motoron dergisinin ocak ayı sayısında bu konu hakkında bir arastırma yapıldı ve TVS Apache sanırım en onde cıkan motor oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar