2016 Model CBR 500R Alinirmi ( 75.000 Km )

Merhaba dostlar. Yillar oncesinin uyelerindenim. Ne yazikki yillar once Fazer , CBR 600R ve 1000R dan sonra motosiklet kullanmayi birakdim. Gecen sene bir kac ay scooter kullandim ve bu sene duzgun birsey almak istiyorum ( Max 250.000₺ ) Gonlum 4 silindirden yana ama malum bu paraya 4 silindirler cok buyuk yaslarda motosikletlere tekabul ediyor. Sr450 de acikcasi icime sinmiyor ( malum eski japoncuyuz ) yillardir motosiklet piyasasina hakim degilim ( Altin elbiseli adam oldu ben motosikleti birakdim desem yeridir ). Simdi asil konumuz 2015/2016 Model CBR 500R ortalama 75.000 kmde bir 500R mi almak mantikli yoksa 8-10.000 kmde SR450 almakmi mantiklidir.
Konu hakkinda destegini saglayan herkese sonsuz tesekkurler.
Eren AKBAŞ

Sr serisinden alma hocam. Motor yolda parça döke döke gidiyor. Yağ soğutucusu patlatan mı dersin, vites pedalı yerinden çıkan mı dersin, freni boşalan mı dersin, ne ararsan var.

Sr serisinden alma hocam. Motor yolda parça döke döke gidiyor. Yağ soğutucusu patlatan mı dersin, vites pedalı yerinden çıkan mı dersin, freni boşalan mı dersin, ne ararsan var.
Asil sorun se’dan ziyade bu km de cbr500 alinirmi adlinda.

Motosikleti
CBR 500 R
Cbr500r sahibiyim, bu blok sağlamlık olarak kendini kanıtlamış bir motordur. Tabi bundan önceki sahipleri motora kötü davranmadıysa , bakımları düzgün yapıldıysa her şartta alınır ama dikkat etmeniz gereken konu şu ; normal şartlarda bile piyasası çok sakinken bu kilometrelerde bi örneği ileride satmanız çok zor. Diğer seçenek 450sr agresif oturuşlu, gidişi güzel ve piyasası da hızlı bi motordur ancak sağlamlık ve uzun ömürlülük konusunda cbr500r ile boy ölçüşemez.

Motosikleti
Honda CBR500R
Bakımları düzgünse, motosiklette bir problem yoksa, ileride hemen satma derdi yoksa ve uzun süreli kullanılacaksa alınır. Ben olsam bütçeyi azıcık daha yükseltip gerekirse pazarlıkla biraz daha düşük km tercih ederdim.

Yüksek devir çevirmeyen bir makine zaten maksimum çevirdiği devir 8-9 bin civarı. Kullanıcısı da önemli, kullanan kitle de hırpalayan tipler değil gözlemlediğim kadarıyla.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bakımları düzgünse, motosiklette bir problem yoksa, ileride hemen satma derdi yoksa ve uzun süreli kullanılacaksa alınır. Ben olsam bütçeyi azıcık daha yükseltip gerekirse pazarlıkla biraz daha düşük km tercih ederdim.

Yüksek devir çevirmeyen bir makine zaten maksimum çevirdiği devir 8-9 bin civarı. Kullanıcısı da önemli, kullanan kitle de hırpalayan tipler değil gözlemlediğim kadarıyla.
O motoru hırpalamak zor zaten. Bakımsız bırakılmasın bir de amacı kapsamında kullanılsın bir şey olmaz. Kilometresinden ziyade kaç yıllık olduğu daha önemli burada; 2016 model demek 10 yıllık motosiklet demek. 10 yılda motosikletin motoru dışında pek çok başka önemli parçası da artık eskimeye başlar, örneğin fren hatları, radyatör ve soğutma hatları, benzin pompası, daha önce değişmediyse 70k civarlarında baskı balatalar ve yayları da eskimiştir vs. vs. (70-80k motorda bir supapların ve eksantrik zincirinin de kontrol edilmesinde fayda olur...) Yani güzel bir elden geçirme ister motor bence, bu işler de ucuz değil.

Motosikleti
D400
İlk sahibinden ise ya da cogu km yapmış sahibinden alıyorsan motoru, güzel bir eksper sonrası alınır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar