BENCE ÖNCE KÜÇÜK MOTORDA ALIŞ SONRA BÜYÜK MOTORLARA BİNERSİN,ARKADAŞIM.
r:
denızcılık yapan bı arkadasım vardı,
yanı denızcılık evraklarını tasıyan,
ss makınesı vardı,
zonguldaga evrak tasıdıgını bılıyorum,
uzun yol ayrı yanı,,,
BENCE ÖNCE KÜÇÜK MOTORDA ALIŞ SONRA BÜYÜK MOTORLARA BİNERSİN,ARKADAŞIM.r:
cg 125 derim benybr 125 -apache - cbf150 de olabilir
cbf in hangi parçası ybr göre ucuzmuş merak ettim doğrusu ybr nin parçaları daha ucuzdurYbr hızlı degil gibi gelebilir.Fakat normal olarak acılmışbir ybr cbf in peşini bırakmaz,hatta yüzde 49 sollar bile.motor açılmadan 140.000 km ybr kullandım.Çil çil ve sorunsuz sattıgımda 2000 km de 100gram yag yakmıyordu.Kart borcu yüzünden elveda dedim.........cbf i 45 binde(şirket motoruna geçtim) aldıgımda 10 bin km önce garantiden motor degişmişti bildigim motor.sayaç 100 binlerde kammili gergi degişti , üstüne 20 binde artık eksilen yağı takip edemiyecegimi düşündügümden(1500km de 900-1000 gram arası). tekrar motor indirttim.cbf de şu an 75 binlerde kullanmışlgım var.son tamirden sonra iikinci yagda basmaya başladım ve 150 km de tekrar 200 gram yag eksiltti.Karar verdim artık 100 km yi zorlamıycam 100 ü geçince yakmaya başlıyor.cbf in birçok parçası ybr ye göre ucuz,fakat dayanım süresi düşük.ybr de servisle akraba olmuyorsunuz.İki motorunda birbirine üstünlükleri var fakat bu sınıfda yamaha daha teknik bir motor gibi geldi bana hep.Boyunuz kilonuz fazla yoksa ybr derim.Şansınız iyiyse kullanırken kara geçersiniz.yağ degişim aralıgı bile daha uzun....Bu arada bende yaklaşık 14 yıllık kuryeyim.Hayırlısı olsun.
ybr 125 yada cbf 150 bu iki motorda yüksek süratta devamlı kullanma amacı ile üretilmemiştir.çogu arkadaş bunları aldıktan sonra modifiye yapyor bu yanlıştır çünkü bu motorların amacı hız degildir şehir içinde rahat kullanım ve az yakıt yakması bir avantajdır,ybr nin en son makinasının fiyatı çok yüksek 5500 tl civarı bu parayı etmez çünkü o paraya daha iyi makinalar var sıfır olarak diyorum.cbf 150 saglam bir alettir ybr de saglamdır ama her ikisinide yanlış açarsanız randıman alamazsınız.sıfır motorun 3000 km zorlanmaması gerekiir.bunlar küçük ccde motorlar oldugu için aşırı zorlanmadan grapaj olayı (pistonun çizilmesi) anlamına gelir buda yag yakmasına bir sebeptir.bence kurye motoru olarak kaliteli ve koltuk altı bagajı olan güçlü ve saglam bir scoter daha iyidir.çünkü kuryeler şehir içinde fazla dur kalk yapyorlar vites debriyaj olayı yorabilir ve balatayı erken yersiniz.scoterde koltuk altı bagajınıda kullanma olanagınız var cunku kuryelık yapyorsunuz.arkaya canta takacam ybr alacam derseniz şu yeni kasasına 5500 tl cıvarında para odemektense.125 cc katagorisinde cbr 125 var onada canta takarsınız daha guçlu ve su sogutmalı arka frende disk ve daha bir sürü avantaj var ve 2010 u da 6000 lira ybr 125 le arasında cok bir fiyt farkı yok bence oda o parayı etmez ama bu katagoride zaten 5500 tl yı gozden cıkaran şahıs 500 tl daha verir ve cok daha iyi bir makina almış olur.bu yapmış oldugum kıyaslama sadece yeni model cbr 125 ve ybr 125 arasında geçerli yok sa bu paraların uzerıne az bır mıktar daha katılıp ıkınce el cok daha ıyı makınalar alınabılınır.Ybr hızlı degil gibi gelebilir.Fakat normal olarak acılmışbir ybr cbf in peşini bırakmaz,hatta yüzde 49 sollar bile.motor açılmadan 140.000 km ybr kullandım.Çil çil ve sorunsuz sattıgımda 2000 km de 100gram yag yakmıyordu.Kart borcu yüzünden elveda dedim.........cbf i 45 binde(şirket motoruna geçtim) aldıgımda 10 bin km önce garantiden motor degişmişti bildigim motor.sayaç 100 binlerde kammili gergi degişti , üstüne 20 binde artık eksilen yağı takip edemiyecegimi düşündügümden(1500km de 900-1000 gram arası). tekrar motor indirttim.cbf de şu an 75 binlerde kullanmışlgım var.son tamirden sonra iikinci yagda basmaya başladım ve 150 km de tekrar 200 gram yag eksiltti.Karar verdim artık 100 km yi zorlamıycam 100 ü geçince yakmaya başlıyor.cbf in birçok parçası ybr ye göre ucuz,fakat dayanım süresi düşük.ybr de servisle akraba olmuyorsunuz.İki motorunda birbirine üstünlükleri var fakat bu sınıfda yamaha daha teknik bir motor gibi geldi bana hep.Boyunuz kilonuz fazla yoksa ybr derim.Şansınız iyiyse kullanırken kara geçersiniz.yağ degişim aralıgı bile daha uzun....Bu arada bende yaklaşık 14 yıllık kuryeyim.Hayırlısı olsun.