2024 model Mondial Drift L'yi enjeksiyonludan karbüratöre çevirme nasıl yapılır?

2024 model Mondial Drift L sahibiyim. Bu motorda bugüne kadar yüzüm hiç gülmedi. Toplam 4 kez motor bloğu patladı ve her seferinde yaptırdım. Şu anda motor bloğunu düzgün şekilde topladım, mekanik olarak herhangi bir sorunu yoktu. Fakat bu kez de elektronik tarafta şansıma enjeksiyon arızası verdi. Durumu ustama anlattığımda, "Bunların enjeksiyon sistemi çok kötü. Sırf motor enjeksiyonlu olsun diye eklemişler. En iyisi karbüratöre çevirelim." dedi. Ben de Biraz daha bekleyelim, sorun devam ederse yaparız diye düşündüm ve devam etti hatta durum daha da fena oldu önceden motor rolanti dalgalanması yolda giderken tekleme yapıyordu ama bir şekilde gidiyordu şuan rölantide bile durmuyor. Ancak ustam bana karbüratöre çevrildiğinde devir göstergesi, hız göstergesi ve ekrandaki birçok bilginin çalışmayacağını söyledi. Bunu duyunca internette araştırma yaptım. Araştırdığımda Drift L'nin enjeksiyon arızası kronik bir problem ve karbüratöre çeviren birçok kişi var. Fakat izlediğim videolarda ve okuduğum yorumlarda, benim ustamın söylediği gibi devir göstergesi veya hız göstergesinin çalışmadığını görmedim. Aksine her şey sorunsuz çalışıyordu.

Acaba bunun için kullanılan özel bir parça veya farklı bir tesisat mı var, yoksa ustam bu konuda yanlış mı biliyor?

Motosikleti
tk03 , dio
bazıları ecu yu sökmüyor enjektör ve yakıt pompası falan sökülüyor bazıları da cdı beyin takıyor ecu iptal ediyor. cdı takılırsa ekstra göstergeye kablo falan çekmen gerekir

O bloğu 40.000 km ye kadar kullandım. Defalarca 500 km üzeri tura çıktım. 2 kişi+depo üstü çanta+yan çantalar+arka çanta+arka çanta üstü çadır 2 uyku tulumu ve mat ile tüm ege sahillerini dolaştım.
40.000 km de satarken hala tek marşta çalışıyordu.
Canını alır gibi mi kullanıyorsunuz ?
Tüp mü taktınız ?
Sürekli tek teker mi geziyorsunuz ?
Subap ayarı ve debriyaj değişimi dışında anahtar değmeden sürdüm.
Nasıl 4 kez blok patlar

MONDİAL NC CF kullanıp motor kullanmasını bilen bir kişi daha görmedim şu ana kadar.
Yolda yanımdan geçtiklerinde sinirlerim tepeme çıkıyor.
Bir tanesi bile doğru devirde kullanmıyor.
Bir tanesi bile debriyajı bırakmayı, çekmeyi, ivmelenmeyi, kompresörü bilmiyor.
Geçmiş olsun sat kurtul. Bir tane TVS apache al vur kamçıyı kullan.

2024 model bir motosikletin motor bloğunu dört kez patlatan arkadaşı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Tüm kalbimle söylüyorum sen motosiklet kullanma. Motosiklet sana uygun bir araç değil, hatta hiçbir motorlu aracı kullanma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar