merhaba arkadaşlar, 2 adet çinliden sonra 3. yü alan biri olarak bende yorumlarımı yazayımki almak isteyen arkadaşlara yardımcı olalım.
ilk motorum 2005model mondial 250mct. bir chopper sevdalısı olarak ilk motorum mondialdi, fakat asfalttan çok, dogada gezmek piknik, kamp vs yapınca chopper kesmez oldu ve 2009da skygo 200gy aldım ve 250mct de sürekli geçtiğim herçukur, her tümsek bana ızdırap veren her bozukyol ızdırap olmaktan çıktı keyif olmaya başladı. heleki dağ bayır yolları, toprak, taşlık, kayalık, çamurlu vs yollarsa lunapark misali eğlence hisssi vermeye başlamıştı. işte bu aşamada yerden yüksek ve torklu bir motorun avantajlarını anlıyor( yol içi-yol dışı) önünüze çıkan her zorluğun(önünüzdeki bir dere olsa bile) ötesine geçebileceğinizi biliyor ve enduro motorlara aşık olmaya başlıyorsunuz

gelelim kuba 250 str ye; karşılaştırma yapmam gerekirse enuygunu kendi motorum olan skygo'dur çünkü nebir xl200e ne xt125e ne crf250ye vs vs'ye uzun süre binmişliğim yok. skygodan sonra inanın kuba bana japona binmişim hissi verdi. enbaşta bu hissi güçlü ve göz dolduran şasesi sağlıyor, artık bozuk yollar bana dahada düzmüş hissi veriyor ön ve arka amortisörler gerçekten iyi. önve arka disk frenlerin frenleme mesafesi üzerindeki duro lastiklere rağmen skygoya nazaran daha kısa, ama unutmamak lazımki dişli teker bir arazi motoruna biniyorsunuz asfaltta bu lastiklerden fazla performans bekleyemezsiniz (kullandığınz motor japon olsa bile). yani çok fazla yatıramazsınız yada freni köküne kadar kazıklayamazsınız ki kazıklama olayını asfalt lastiklerde bile yapmamanız lazım. yani kros motor kullanıyorsanız nerde nekadar yatıracağnızı, nekadar firene basacağnızı kullanarak alışıyorsunuz. titreşim bir japona göre tabiki biraz fazla ama şöle söyleyeyim ybr125ten biraz daha az diyebilirim. skygoyla 2.vites çıktığım rampları 3.-4.vitesle çıkabiliyorum. hız olayını merakedenler için hüsran olabilir çünkü max hızı 110km ama unutmamak gerekirki bu motorla dağbayır, rampa geziceksiniz önemli olan çekişi, ama birazdaha hız isteyen olursa arka dişliyi birazdaha küçültürsünüz, sonuç olarak kuba 250str üzerindeki 232cc lik motorun hakkını gayet iyi veriyor, parasına göre kıyaslamak gerekirse sıfır japonun 3te biri fiyatına böyle bir motora bindiğim için çok çok memnunum. 2000tllik skygo beni 50.000km motor yapmadan götürdüyse kuba haydi haydi götürür diye düşünüyorum(bakarsan bağ bakmazsan dağ olayı). götürmezsede canı sağolsun

bugün motor yapmak zorunda kalsam vereceğim para işçilik dahil maksimum 300tl(bukdar uygun fiyat olayı hangi japonda var). parça sıkıntısı olurmu sorusu aklınıza geliyorsa dert etmeyin çünkü kuba batsa bile piyasada birçok çinli marka motor var ve biri uymazsa diğerinin parçası mutlaka uyuyor. geçen gün arkadaşımın skygosu şanzuman dağıttı ve motor 3günde toplandı, ki skygoyu getiren çetmen mobilya artık bu motoru getirmiyor ve elinde parça yok, buna rağmen yedek parçacılardan parçalar çok rahat bulundu.
çin malı motora önyargıyla bakan bu motorlara b.k atan arkadaşlarıda kınıyorum, bu motorlar piyasaya girmeseydi bizve bizim gibi motor tutkunu, motor kullanma hayali ile yanan kişiler imkansızlıkları yüzünden japona binemeyip hep hayal olarak kalacaktı. ha bu motorların eksileri yokmu tabiki var ama eksisi olan modelleri zaten kullanıcı bir süre sonra almıyor ve firmada bu modelin satışını kesiyor. bu uygun mebladaki motorlara binebilmek için alıp kullanıp biraz riske girmeye değer diye düşünüyorum.