gidon milindeki problemi servise gösterdim, kronik bir sorun olduğunu ve üretim hatası olduğunu söyledi ki sıkılmasına rağmen devam ediyorsa bencede üretim hatası. ben 4500km ye geldim. ve yaşadığım sorunları listelendireyim.
* egsoz borusunun eğimi tam ayarlanmamış, egsoz şaseye değiyor ve şase ısınıyor. zamanla şasenin boyasını bozacaktır, oyüzden bi egsozcuya gidip boruyu ısıtıp içeriye dogru yarım santim büktürün ve şaseden kurtarın.
*yıkandığı zaman yada yağmurda sele dikiş yerlerinden bayağ bi su alıyor, bunun içinde döşemeciye gidip döşemeyi söktürün ve süngerin üstüne önce naylon kaplasın ondan sonra döşemeyi kaplatın.
*jikle çekildiğinde motorun 2bin devirlerde çalışması lazım fakat jikle hiçbir işe yaramıyor.
*göstergenin ampulleri değişmesine ramen kısabir süre içinde tekrar yanıyor. çözüm olarak küçük led ampuller bulmaya çalışacağım.
*devir saati 6bin den sonra sapıtmaya başlıyor, yani 6000 ile 12000 arasında deligibi geziyor.
*arka firenim bugün intibariyle tutmuyor, servise gösterdim daha öncede hakan arkadaşım aynı sorunu yaşamıştı ve değiştirildi, pompa içerisindeki plastik contaların hidrolikten etkilenip çabuk deforme olup çatladığını ve ve kaçırdığını söyledi. yeni firen merkezi siparişi verildi, gelicek. ama gelen parçadada aynı sorun yaşanırsa demekki buda kronik bir sorun.
bütün bu listelediğim problemleri fabrikayı arayıp satış sonrası hizmet bölümündeki beyefendiye (Ömer beydi sanırım) anlattım, şikayetlerimi bildirdim. gayet ilgilendi ve telefonumu alıp geri dönüş yapacağını söyledi. eğer bu problemleri yaşamaya devam edersem garanti şartlarında yazdığı gibi ya motorun değiştirilmesini yada bedel iadesinin yapılmasını talep ediceğimi söyledim. fakat değiştirilen motordada aynı problemleri yaşarsam kesinlikle motoru iade edeceğimi üzerine bada basa söyledim. bakalım şimdilik fabrikadan haber bekliyorum