KTM Duke 5000km de Subap Çaktı Garanti Red Verdi

Merhaba arkadaşlar size KTM markasından ve Spormoto dan nasıl soğuduğumu anlatmak istiyorum. Motorum 2023 model KTM Duke 250 ve yaklaşık 1 ay önce yolda giderken stop edip durdu aynı gün servise gittim motoru 3 hafta sonra açtılar piston subapa vurmuş. Motorum daha 5 bin km deydi herşeyi stoktu. Bakımlarını zamanında yaptırmıştım buna rağmen motoru zorladığım gerekçesiyle garantimi reddettiler ve 65bin tl masraf çıkardılar. Bunun bir hukuki dayanağı var mıdır? Limitörün altında ki devirlerde kullanmak nasıl garanti dışı olabilir? Yazılım atıp limitör üstüne çıksam anlarim ama böyle bir gerekçe bana haksız geldi. Ek olarak servisten hiçbir şekilde kanıt alamadım. Tek dedikleri ECU dan motoru zorladığını gördük demeleri. Ekte çektiğim ihtarnameye aldığım cevabı da paylaşıyorum.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Eke diagnostik raporlarını koymalarını gerekirdi. Eklememişler. İtiraz etmenizi tavsiye ederim

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hiç uğraşmayın. Doğrudan Tüketici Mahkemesine dava açın.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Firmanın üstlenmesi gerekir, en kısa sürede davayı açabilirsiniz.

Motosikleti
CB650R
Saçmalık olmuş

Sen kitapçıkta sadece rodaja dair sınır koyuyorsun, rodaj sonrası motoru 10k devirde sürme demiyorsun ki.
Üstte arkadaşın biri daha yazmış eke raporları iliştirmediği için halen itirazın önü açık güzel bir cevapla itiraz edip cevap beklemeden direkt tüketici hakem heyetine gidin derim

Motosikleti
DUKE 250
"bizim dayıoğlu görmüş, çok deli kullanıyormuşsun motoru" gibi bir savunma olmuş,
kesinlikle itiraz edin. varsa diagnostik kaydı gibi birşey onu paylaşsınlar (ki öyle birşey yok).

Motosikleti
CB125F
Acemiyim pek konuya hakim değilim bende aynı km deyim

2 kez bakıma götürdüm yani bir yağ değişimine 2-3 bin TL arasında vermek zaten saçma geliyor garanti bozulmasın diyoruz böyle olacak ise garanti ne işe yarar?

Motosikleti
Forza 250
Birde 2.sahibi olduğunuz için demişler,ee tamam o zaman garanti haklarından sadece ilk sahipler yararlansın o zaman ne sacmalık yani bu,alişan son bi video paylaşmıştı az bi yorumlarına bakayım demiştim herkes spormotoya sallamıştı giden motor aylarca geri gelmiyor vs serviste yatıyor gibisinden kanıtlar nitelikte olmuş bu yazıda

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
5000 km'de motor, ne kadar kesiciye soksan da motorun patlayıp çatlamaması lazım.
Yani kesicinin amacı da zaten bu tip durumları engellemek değil mi? :D Ben en çok "yaptırmazsan günlük 1k muhafaza bedeli sokarız" lafına kızdım yalnız... Motosikleti teslim alırken böyle bir bedel çıkacağı imza altına alınmamışsa böyle bir talepte bulunulması çok çakalca.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yani kesicinin amacı da zaten bu tip durumları engellemek değil mi? :D Ben en çok "yaptırmazsan günlük 1k muhafaza bedeli sokarız" lafına kızdım yalnız... Motosikleti teslim alırken böyle bir bedel çıkacağı imza altına alınmamışsa böyle bir talepte bulunulması çok çakalca.
Demek ki kalbur üstü markalar arasından Ktm'den de Kawasaki'den de bir skim alınmamalı.

Motosikleti
Forza 250
Doğan Trend e helal olsun diyorum 🤣 tamam vespamız 4.günde yağ damlatmaya başladı contadan ama en azından evin önünden çekiciyle ücretsiz şekilde alıp tamir edip ücretsiz şekilde getiriyorlar hemde 5 iş gününde neredeyse 🤣

Motosikleti
Ns200 15"
Sportmoto böyle değildi ben çalışırken, bir çok konuda müşterilerin sıkıntılarını çözerdiler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Doğan Trend e helal olsun diyorum 🤣 tamam vespamız 4.günde yağ damlatmaya başladı contadan ama en azından evin önünden çekiciyle ücretsiz şekilde alıp tamir edip ücretsiz şekilde getiriyorlar hemde 5 iş gününde neredeyse 🤣
DoğanTrend sisteminide bilirim ve biraz karmaşık sistemleri var ama istediğiniz parçayı temin ederler.

Motosikleti
Forza 250
Sportmoto böyle değildi ben çalışırken, bir çok konuda müşterilerin sıkıntılarını çözerdiler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DoğanTrend sisteminide bilirim ve biraz karmaşık sistemleri var ama istediğiniz parçayı temin ederler.

Sağolsunlar hallettiler zaten,başta servis biraz yokuşa sürdüyse de Doğan Trend müşteri hizmetlerini aradıktan 1 saat sonra dönüş yapıp herşeyi ayarlıyacaklarını söylediler bizim yerimize.Bunada şükür,yağ damlatmasına çok takılmadık olur sonuçta fabrikasyon işler bunlar

Motosikleti
Ns200 15"
Sağolsunlar hallettiler zaten,başta servis biraz yokuşa sürdüyse de Doğan Trend müşteri hizmetlerini aradıktan 1 saat sonra dönüş yapıp herşeyi ayarlıyacaklarını söylediler bizim yerimize.Bunada şükür,yağ damlatmasına çok takılmadık olur sonuçta fabrikasyon işler bunlar
Fabrikasyon hatalar olabiliyor ama suç yine size bu ürünü satan mağazada, ürünün teslimi gerçekleşmeden önce bütün kontroller sağlanması gerekir. Gördüğüm kadarıyla daha bunu yapanı görmedim.

Ecu da öyle bir kayıt varmıydı ilk defa duydum , uçaklardaki kara kutu gibi bir fonksiyon yoktur ecu da , sadece sensörlerden gelen arıza kodlarını saklar..

Motosikleti
Ns200 15"
Ecu da öyle bir kayıt varmıydı ilk defa duydum , uçaklardaki kara kutu gibi bir fonksiyon yoktur ecu da , sadece sensörlerden gelen arıza kodlarını saklar..
Abi bildiğim kadarıyla bu tarz kayıtlar Zf şanzımanları yapıyor, bende bu tarz kayıt yaptıklarını duymadım hiç.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Subap yakalaması için aniden devirlenmesi gerekir. Kesiciye sokmaya gerek yok. Başka yolları da var. Yanlışlıkla bile olsa atıyorum 6dan 3e düşürüp bi anda bıraktın mı debriyajı mesela? Tüm ihtimalleri elemek için soruyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Fabrikasyon hatalar olabiliyor ama suç yine size bu ürünü satan mağazada, ürünün teslimi gerçekleşmeden önce bütün kontroller sağlanması gerekir. Gördüğüm kadarıyla daha bunu yapanı görmedim.
Bayii kötüydü bence biraz zorlayıp ayıplı mal sattınız dedim 4.günü daha motorun dedim bayii hemen “biz aracıyız motoru doğan trend gönderiyor bizlik değil”diyor ulan madem sorumluluk üstlenmeyeceksiniz neden adınızın başında YETKİLİ ibaresi var ve biz garantiden cıkmasın diye dışardaki ustaya vereceğimiz paranın 3-4 katını veriyoruz size

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar