Burada bir nüansı yeniden vurgulayalım. Çünkü bazı üyelerimiz ısrarla "Tüketici Hakem Heyeti"ni adres gösteriyorlar.
Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak olan başvurularda parasal sınır her yıl yenilenir.
2025 yılı için bu sınır 149.000 TL'dir.
Şimdi yazılana göre motosiklet 2023 model KTM Duke 250. Bu motosikletin fatura değeri 149.000 TL'den yüksek ise zorunlu olarak Tüketici Mahkemesinde dava açmak gerekir. Tüketici Hakem Heyetleri başvuruyu kabul etmez.
Ayrıca KTM'nin verdiği yanıt her haliyle cehalet kokuyor (veya bile isteye yanlış yönlendirip, korkutmaya çalışıyor avukatları). Araçta garanti süresi içinde çıkan ayıplardan satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Sizin kaçıncı sahibi olduğunuz önemli değildir. Önceki sahibine git argümanı hukuken geçersizdir. Bizim milletimizin bu konudaki cehaletine ve iş takibindeki umursamazlığına sığınıyorlar.
Elinizdeki fatura, servis kayıtları, arıza bildirimi ve tüm diğer belge ve bilgilerle yasal parasal sınırına göre acilen hukuki süreci başlatın. Şu konuda detay vermiştim.
Merhaba herkese iyi forumlar. Aralık 2024 tarihinde sıfır km CF Moto 250 Nk aldım. Şuan 2.000 km'de ve motosikletin rodajını kitapçığa uygun yaptım hiç üzmedim motoru fakat 110 km hızı geçmeme şikayetiyle 5 gün önce servise gittim. 2 gün araştırma yaparak arıza tespitini yaptı servis. Sübaplar...
www.motosiklet.net