KTM Duke 5000km de Subap Çaktı Garanti Red Verdi

Burada bir nüansı yeniden vurgulayalım. Çünkü bazı üyelerimiz ısrarla "Tüketici Hakem Heyeti"ni adres gösteriyorlar.

Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak olan başvurularda parasal sınır her yıl yenilenir. 2025 yılı için bu sınır 149.000 TL'dir.

Şimdi yazılana göre motosiklet 2023 model KTM Duke 250. Bu motosikletin fatura değeri 149.000 TL'den yüksek ise zorunlu olarak Tüketici Mahkemesinde dava açmak gerekir. Tüketici Hakem Heyetleri başvuruyu kabul etmez.

Ayrıca KTM'nin verdiği yanıt her haliyle cehalet kokuyor (veya bile isteye yanlış yönlendirip, korkutmaya çalışıyor avukatları). Araçta garanti süresi içinde çıkan ayıplardan satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Sizin kaçıncı sahibi olduğunuz önemli değildir. Önceki sahibine git argümanı hukuken geçersizdir. Bizim milletimizin bu konudaki cehaletine ve iş takibindeki umursamazlığına sığınıyorlar.

Elinizdeki fatura, servis kayıtları, arıza bildirimi ve tüm diğer belge ve bilgilerle yasal parasal sınırına göre acilen hukuki süreci başlatın. Şu konuda detay vermiştim.

Bunu 175 e sormuştum anlaşamazlık değeri 65bin tl olduğu için hakem heyetine başvurabiliyormuşum fakat eğer misli ile değişim istersem bu sefer anlaşamazlık degeri motorun fatura bedeli olduğu için direkt mahkemeye başvurmalıymışım.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bunu 175 e sormuştum anlaşamazlık değeri 65bin tl olduğu için hakem heyetine başvurabiliyormuşum fakat eğer misli ile değişim istersem bu sefer anlaşamazlık degeri motorun fatura bedeli olduğu için direkt mahkemeye başvurmalıymışım.
Doğru. Garanti kapsamında tamir edilmesini istiyorsanız hakem heyeti yeterli olur. Ama ben sizin yerinizde olsam, pistonun sübablara vurduğu motoru değiştirmeyi düşünürdüm.

Doğru. Garanti kapsamında tamir edilmesini istiyorsanız hakem heyeti yeterli olur. Ama ben sizin yerinizde olsam, pistonun sübablara vurduğu motoru değiştirmeyi düşünürdüm.
Mahkeme işine girişirsem uzun süre motorsuz kalacağım için tamir işi bana daha mantıklı geldi ama zamanı ve sabrı olana ben de değişimi onerirdim. Șimdi 175 e sorduğum da motoru ücretiyle tamir ettirin sonra aldığınız faturayla tüketici hakem heyetine başvurun dedi para iadesi için o şekilde yol alacağım hayırlısıyla.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Mahkeme işine girişirsem uzun süre motorsuz kalacağım için tamir işi bana daha mantıklı geldi ama zamanı ve sabrı olana ben de değişimi onerirdim. Șimdi 175 e sorduğum da motoru ücretiyle tamir ettirin sonra aldığınız faturayla tüketici hakem heyetine başvurun dedi para iadesi için o şekilde yol alacağım hayırlısıyla.
Kolay gelsin o zaman. Bütün servis belgelerini muhafaza edin. Başvurunuzda kullanacaksınız çünkü.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben şunu bilmiyorum;

Diagnostik cihazları bizim motosikleti hangi devirde, hangi hızda ve hangi sürede sürdüğümüzü ilk kullanımdan itibaren sürekli takip edebiliyorlar mı? Kara Kutu mu var yav bizim motosikletlerde?

Öyle bile olsa, bu motosikletlerde böyle bir devir saati koyulmuşsa, yok sen o devirde süremezsin diyebilir mi üretici? Bu, kullanım hatası sayılır mı?

Kullanım hatası dediğiniz olsa olsa şudur; belli periyodlarda motosikleti yetkili servise sokmazsınız, üreticinin önerdiğinin dışında egzost veya yedek parça kullanırsınız, motora zarar verecek katkı maddesi kullanırsınız, ekstra yük bindirecek aparat takarsınız, vs. Yoksa hız yaptın garantiden çıktın olabilir mi yahu?

Tekrar ediyorum;

KTM'nin verdiği yanıtın hukuki geçerli hiç bir yanı yok. Bu yanıta takılıp zaman kaybetmeyin. Kendilerince kullanıcıyı sindirmeye çalıştıkları sıradan bir metin. Türkçesi bile berbat.

Fatura 149 bin TL üzerinde ise doğrudan dava açın. Mahkemeye anlatsınlar dertlerini.
Motosikletten anlamayan cahil birisi yazmış o metni. O 1000₺ muhafaza bedeli bile muhatabı korkutu sindirip kurtulmak amaçlı yazılmış bir dolandırıcılık örneği. Mahkemede sürüm sürüm süründürülmesi gerekiyor...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İadeye hak kazandıktan sonra yasal faizi için ayrıca bir dava daha açın bence... (Aylık yaklaşık %4,5)

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Herkes birşeyler yazmış bende fikrimi söyleyeyim.

Uzun süredir KTM kullanıcısıyım.

Şuanda kullandığım 1190 ADV modelinin devir saatinde kırmızı bir bölüm yok misal. En yüksek 12bin devir gösteriyor, sonuna kadar da çeviriyor motor. Neden böyle olduğunu araştırdığımda KTM'nin oraya kaç devir yazdıysa motorun o deviri çevirebilmesi gerektiğini ve kullanıcının da o özgürlüğe sahip olması gerektiğini savunduğunu okudum. Ama resmi olmayan bir bilgiyi okudum diye motoru 12bin devirde sürmedim tabi. Açtım kullanım kitapçığını okudum.

Adamlar diyor ki, redline yok ama vites değiştirme uyarısı veren ışık var. Hem yanıp söner hem sürekli yanar.

Motor ilk 1000km de iken bu ışık 6000 devirde yanıp sönmeye başlar, 6500'de sürekli yanar. Daha üstüne çıkma diyor.
Motor ilk 1000km tamamladı, ilk 5000km de ise bu ışık 7500 devirde yanıp sönmeye başlar, 8000de sürekli yanar. Daha üstüne çıkma diyor.
Motor ilk 5000km'yi tamamladı, artık vites değiştir ışığı 10500 devirde yanıp sönmeye başlıyor, 11bin devirde sürekli yanıyor. Dilersen bu aralıkları kendine göre değiştirebiliyorsun. 12binden sonra kesiciye giriyor zaten.

Benim motorum 2013 model. KTM bunu 10 sene önceki motorunda yapıyorsa, emin değilim ama 2023 model motorunda da yapıyordur.

Eğer kullanım kitapçığında verdiğim örnekteki gibi ilk 5000bin kilometreye kadar bir devir kısıtlaması varsa ve servis bunun kayıtlarına ulaşabiliyorsa ve limitlerin üzerinde motosiklet kullanıldıysa firma bu durumda haklı.

Sonuç şuraya geliyor, 2. el yada sıfır bir araç aldıysan kontağı çevirmeden önce adam akıllı kullanım kitapçığını okumak lazım.

Kolay gelsin, geçmiş olsun.

Servisin ihtarnamesini şimdi okudum.

İlave yapıyorum.

Millet her ne kadar yazıyı yazanı gömmüşse de, adam tüm açıkları kapatmış. Diyor ki, sen bu motoru 2. el almışsın, rodaj döneminde çıkılmaması gereken devirlere çıkıldıysa, bunun kayıtlarına ulaşıyoruz. Senin çıkıp çıkmaman bizi bağlamaz, o durumda da sorumlusu motorun ilk sahibi. Git hakkını ondan al diyor.

Bence işin zor,

Zira ben motoru almadan önce rodajının düzgün yapılıp yapılmadığını nerden bileceğim desen, servis getirip bize gösterseydin motoru kayıtlarına bakar bu motor rodajda zorlanmış garanti dışı kalır derdik diye cevap verir.

Son düzenleme:
Motosikleti
...

Millet her ne kadar yazıyı yazanı gömmüşse de, adam tüm açıkları kapatmış. Diyor ki, sen bu motoru 2. el almışsın, rodaj döneminde çıkılmaması gereken devirlere çıkıldıysa, bunun kayıtlarına ulaşıyoruz. Senin çıkıp çıkmaman bizi bağlamaz, o durumda da sorumlusu motorun ilk sahibi. Git hakkını ondan al diyor.

Bence işin zor,

Zira ben motoru almadan önce rodajının düzgün yapılıp yapılmadığını nerden bileceğim desen, servis getirip bize gösterseydin motoru kayıtlarına bakar bu motor rodajda zorlanmış garanti dışı kalır derdik diye cevap verir.
Gömenlerin gömme sebebi motorda böyle bir kayıt tutan bir mekanizma olmaması. :) "At yalanı ... inananı" durumu olmuş orada. "Ya tutarsa?" diye.

Herkes birşeyler yazmış bende fikrimi söyleyeyim.

Uzun süredir KTM kullanıcısıyım.

Şuanda kullandığım 1190 ADV modelinin devir saatinde kırmızı bir bölüm yok misal. En yüksek 12bin devir gösteriyor, sonuna kadar da çeviriyor motor. Neden böyle olduğunu araştırdığımda KTM'nin oraya kaç devir yazdıysa motorun o deviri çevirebilmesi gerektiğini ve kullanıcının da o özgürlüğe sahip olması gerektiğini savunduğunu okudum. Ama resmi olmayan bir bilgiyi okudum diye motoru 12bin devirde sürmedim tabi. Açtım kullanım kitapçığını okudum.

Adamlar diyor ki, redline yok ama vites değiştirme uyarısı veren ışık var. Hem yanıp söner hem sürekli yanar.

Motor ilk 1000km de iken bu ışık 6000 devirde yanıp sönmeye başlar, 6500'de sürekli yanar. Daha üstüne çıkma diyor.
Motor ilk 1000km tamamladı, ilk 5000km de ise bu ışık 7500 devirde yanıp sönmeye başlar, 8000de sürekli yanar. Daha üstüne çıkma diyor.
Motor ilk 5000km'yi tamamladı, artık vites değiştir ışığı 10500 devirde yanıp sönmeye başlıyor, 11bin devirde sürekli yanıyor. Dilersen bu aralıkları kendine göre değiştirebiliyorsun. 12binden sonra kesiciye giriyor zaten.

Benim motorum 2013 model. KTM bunu 10 sene önceki motorunda yapıyorsa, emin değilim ama 2023 model motorunda da yapıyordur.

Eğer kullanım kitapçığında verdiğim örnekteki gibi ilk 5000bin kilometreye kadar bir devir kısıtlaması varsa ve servis bunun kayıtlarına ulaşabiliyorsa ve limitlerin üzerinde motosiklet kullanıldıysa firma bu durumda haklı.

Sonuç şuraya geliyor, 2. el yada sıfır bir araç aldıysan kontağı çevirmeden önce adam akıllı kullanım kitapçığını okumak lazım.

Kolay gelsin, geçmiş olsun.

Servisin ihtarnamesini şimdi okudum.

İlave yapıyorum.

Bence işin zor,

Şöyle ki motoru ben 2500km de aldım sonra 2. Bakımı 7500km de olmasına rağmen fazla bakım göz çıkarmaz ve motorun durumunu öğrenmek için ek bakıma 3bin km de getirdim. Getirdigimde motorda herhangi bi sorun olup olmadiğini sordum ve motorun sesi pek iyi gelmemisti bana. Onu sordugumda motorun iyi sorunu yok dediler. Garantiyi de sordum sistemden baktilar araliga kadar garantin var dediler. Yani ben 2. sahibi olarak gerekenleri yaptigimi dusunuyorum.

Motosikleti
1190 ADV
Gömenlerin gömme sebebi motorda böyle bir kayıt tutan bir mekanizma olmaması. :) "At yalanı ... inananı" durumu olmuş orada. "Ya tutarsa?" diye.
Her motoru DL650 sanma bence :)

Ben çalıştığım sektörde tırların dorsesine EBS fren beyni satıyorum. Bilgisayara bağlandığında, kaç kilometre yapmış, hangi hızlara çıkmış, hangi tarihte abs devreye girmiş, ebs devreye girmiş, hangi teker ne kadar dönmüş onu bile gösteriyor.

Rodaj döneminde motor yüksek devire çıkmış mı çıkmamış mı kontrol etmesi çok kolay servis için.

Ben çalıştığım sektörde tırların dorsesine EBS fren beyni satıyorum. Bilgisayara bağlandığında, kaç kilometre yapmış, hangi hızlara çıkmış, hangi tarihte abs devreye girmiş, ebs devreye girmiş, hangi teker ne kadar dönmüş onu bile gösteriyor.

Rodaj döneminde motor yüksek devire çıkmış mı çıkmamış mı kontrol etmesi çok kolay servis için.
Sorun böyle bir kayıt tutup tutmaması değil tuttuğunu söyleyip göstermemeleri. Çokca defa talep ettim gösterin iş daha fazla büyümesin dedim göstermeleri için ihtarname çektim aksi halde mahkemeye başvurcam dedim tek dedikleri biz cihazdan gördük size de motoru tamir ettirseniz gösteririz demeleri oldu. Sinirlerimi bozan bu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sorun böyle bir kayıt tutup tutmaması değil tuttuğunu söyleyip göstermemeleri. Çokca defa talep ettim gösterin iş daha fazla büyümesin dedim göstermeleri için ihtarname çektim aksi halde mahkemeye başvurcam dedim tek dedikleri biz cihazdan gördük size de motoru tamir ettirseniz gösteririz demeleri oldu. Sinirlerimi bozan bu
Farklı bir yetkili serviste cihaza sokulsa?

Benim bakımlarımı yaptırdıgim kayitli hatta fazla bile yaptirdim ve kitapcikta kullanima dair limit sadece 1000km de 7500rpm gecmeyin ibaresi. Buna rağmen neyine güveniyo bunlar anlamiyorum.

Motosikleti
1190 ADV
Şöyle ki motoru ben 2500km de aldım sonra 2. Bakımı 7500km de olmasına rağmen fazla bakım göz çıkarmaz ve motorun durumunu öğrenmek için ek bakıma 3bin km de getirdim. Getirdigimde motorda herhangi bi sorun olup olmadiğini sordum ve motorun sesi pek iyi gelmemisti bana. Onu sordugumda motorun iyi sorunu yok dediler. Garantiyi de sordum sistemden baktilar araliga kadar garantin var dediler. Yani ben 2. sahibi olarak gerekenleri yaptigimi dusunuyorum.
Öncelikli motorun kullanım kitapçığını oku bence. Orada hangi kilometreye kadar yüksek devirlere çıkılmaması tavsiye edilmiş onu öğren.

Sen hatalı kullanmadığını düşünüyorsan durumu mahkemeye taşırsın. Firma senin yada motoru sana satan kişinin yanlış kullandığını ispat edemezse sen masraflarını alırsın mahkeme yoluyla. Ama böyle birşeyi ispat ederlerse ve kullanım kitapçığında da yazıyorsa nasıl kullanacağın, firma haklı çıkar.

Bu durumda mahkeme masrafı avukat masrafı vs ödersin fazladan.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Izmirde ne yazikki tek yetkili servis var ve spormoto sadece bu ustanin lafina bakiyo
Allah zaten İzmirli motorcuların yardımcısı olsun, ben de İzmir'de senkron ayarı yaptıramadım. Göçmen de Daytona da Sabri Usta da bana yardımcı olmaktan imtina etti.

Motosikleti

2023 Duke 250'de böyle bir sistemin varlığı tamamen spekülatif ama :)

Motosikleti
1190 ADV

Motoru tamir ettirdikten sonra mahkemeye gidemezsin diye bir durum yok.

Madem tamir ettirdikten sonra gösteririz demişler, bununla ilgili bir yazı iste. Motoru tamir ettir, kayıtları al. Sonrasında duruma göre ya firmayı mahkemeye verirsin, yada motoru sana satan kişiyi.

Yaşadığın durum sadece KTM de geçerli değil. Tüm firmalar fazladan masraftan kaçmak için 9 takla atıyor. Honda'sı da aynı, Kawasaki side, BMW si de.

Bir ara adamın biri kaskolu arabasıyla dağ yolunda şarampole yuvarlanmış. Kaza sonrası kaskoya arabasını yaptırmak istediğinde, arabanın kapısında offroad stikeri var, sen dağda bu arabayla offroad yapıyordun o yüzden poliçe kampasamı dışında kalır diye yanıt vermişler.

Honda'nın sıfır sattığı civiclerin tavanı bir süre sonra göçüyordu, kaç kişinin başına geldi. Honda garantiden arabayı mı değiştirdi.. Hayır.

Zorlu bir süreç var önünde, umarım senin için en kolay ve kazançlı şekilde çözersin.

Evet arkadaşlar hakem heyeti sonuçlanmış, karar lehime verilmiş. Bu izmir Motodaytona nın yaptığı benim kitabıma göre dolandırıcılıktan başka bir şey değildi. Hakem heyetine bile kanıt sunamamışlar. Kafalarına göre garanti dışı bırakıyorlar. Size önerim hakkınızı her zaman aramanızdır. Iyi akşamlar.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Evet arkadaşlar hakem heyeti sonuçlanmış, karar lehime verilmiş. Bu izmir Motodaytona nın yaptığı benim kitabıma göre dolandırıcılıktan başka bir şey değildi. Hakem heyetine bile kanıt sunamamışlar. Kafalarına göre garanti dışı bırakıyorlar. Size önerim hakkınızı her zaman aramanızdır. Iyi akşamlar.
Sevindim lehinize sonuçlanmasına, geçmiş olsun. Boşu boşuna motorsuz kaldınız bir süre sadece.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Böyle kararlar duymak güzel. Keşke bir de temiz ceza alsalar da bir daha böyle şeyler yapamasalar. Adamlar hakkını aramayandan para kazanmak için yapıyor bunu. Herkes de hakkını arayabileceğini bilmiyor bu konuda. Uğraşmamak için parasını verip yaptıran da var. Sen bu adamı temmuzdan beri mağdur etmişsin deyip güzel bi' tazminat yapıştırsalar, firmalar bir daha müşteri mağdur etmemek için 2 kere düşünür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar