KTM Duke 5000km de Subap Çaktı Garanti Red Verdi

Subap yakalaması için aniden devirlenmesi gerekir. Kesiciye sokmaya gerek yok. Başka yolları da var. Yanlışlıkla bile olsa atıyorum 6dan 3e düşürüp bi anda bıraktın mı debriyajı mesela? Tüm ihtimalleri elemek için soruyorum.
Sıralı şanzımanda 6 dan 3 e atmak imkansız yahu bunu becerebilen yada deneyen var mı 😬

5000 km de böyle birşey yaşanıyorsa bence sebeb subap yayını ters takmış olabilirler montajda..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Sıralı şanzımanda 6 dan 3 e atmak imkansız yahu bunu becerebilen yada deneyen var mı 😬

5000 km de böyle birşey yaşanıyorsa bence sebeb subap yayını ters takmış olabilirler montajda..
Bizzat sequential şanzımanda (Clio Cup) kol çıkaran 3 ayrı kişi biliyorum. Bazen heyecanla/dalgınlıkla falan oluyor sanırım. Arkadaşın sürüş skillerini bilmediğimiz için sordum. Belki kendisi değil önceki sahibi yaptı böyle bir şey.

Bizzat sequential şanzımanda (Clio Cup) kol çıkaran 3 ayrı kişi biliyorum. Bazen heyecanla/dalgınlıkla falan oluyor sanırım. Arkadaşın sürüş skillerini bilmediğimiz için sordum. Belki kendisi değil önceki sahibi yaptı böyle bir şey.
Hocam o şekil dediğiniz gibi yanlış vites atmadım ama rev matching yapıyordum vites düşürürken. Ek olarak şunu da belirtmek istiyorum oncesinde motordan şıkırtı sesi geliyordu araştirdigim kadarıyla ekzantrik zinciri gevşeyince bu tür ses yapıyormuş forumda da bu ekzantrik sesi mevzusunu çokca duymuştum. Zincirin diş atlaması subapin zamaninda kapanmamasina sebep oluyor ve piston subapa vuruyor. Bendeki hadiseninde bu sekilde oldugunu dusunuyorum. Servise bu ses icin gittigimde çok pimpiriklik yapiyon diyip yollamişlardi beni

• Beğen
Tepkiler: ACT
Belki dik bir yokuşdan hızlı inerken 2 den 1 e aldıysa 🤔
6 dan 3 e çat çat çat diye almak nasıl bir heyecan yaşanıyorsa 😊
Birde kaydırmalı debriyaj bile olsa motosikletde teker kitleyebilir..

O tür bi durumda motor bloğundan önce şanzıman bloğu dağılırdı bence

Motosikleti
Ns200 15"
Bayii kötüydü bence biraz zorlayıp ayıplı mal sattınız dedim 4.günü daha motorun dedim bayii hemen “biz aracıyız motoru doğan trend gönderiyor bizlik değil”diyor ulan madem sorumluluk üstlenmeyeceksiniz neden adınızın başında YETKİLİ ibaresi var ve biz garantiden cıkmasın diye dışardaki ustaya vereceğimiz paranın 3-4 katını veriyoruz size
Bizim bayilerimiz işine geldiği gibi çalışıyor. Her ne kadar ana bayii DoğanTrend olsa da motosikletin sandık açılımını bayiler yapıyor. Sonuç olarak tüm kontroller satıcı bayiye ait.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yarış sırasında yavaşlarken teker teker düşürmek lazım, birinin in-car görüntüsünü izlemiştim lastik ısıttıktan sonra sıralamanın ilk turunda İzmir'deki pistte ilk sol virajda fren pedalına dokunduğu anda 4'ten 2'ye çat çat indiriyordu. Sıralama da podyum da hüsran tabi :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o şekil dediğiniz gibi yanlış vites atmadım ama rev matching yapıyordum vites düşürürken. Ek olarak şunu da belirtmek istiyorum oncesinde motordan şıkırtı sesi geliyordu araştirdigim kadarıyla ekzantrik zinciri gevşeyince bu tür ses yapıyormuş forumda da bu ekzantrik sesi mevzusunu çokca duymuştum. Zincirin diş atlaması subapin zamaninda kapanmamasina sebep oluyor ve piston subapa vuruyor. Bendeki hadiseninde bu sekilde oldugunu dusunuyorum. Servise bu ses icin gittigimde çok pimpiriklik yapiyon diyip yollamişlardi beni
Bu son cümle ile alakalı bir servis kaydı var mı? Bu durum üstünden yürünebilir bence.

Son düzenleme:
Son 10 senede yetişen motorcuların kullandıkları motorlar yanımdan geçerken arabanın içinden bile
yanlış devir yükseltme alçaltma ani gaz gereksiz kompresör ne varsa zorladıklarını duyabiliyorum.
Metalin metala sürterek çalıştığı bir ortamda mekanik sesin ne anlatmak istediğini bir türlü anlamıyorlar.
125/150/250 cc motorları sanki düşmandan emanet almışlar en kısa sürede ne kadar zarar verebilirim der gibi kullanıyorlar.
Harleyde gaz açmak farklıdır hondada gaz açmak farklıdır yamahada gaz açmak farklıdır ktm de gaz açmak farklıdır.
Bunların arasındaki farkı bilmek sürüş zevkini ikiye katlar motorun ömrünü standart kullanıcıya göre iki kat arttırır.

Merhaba arkadaşlar size KTM markasından ve Spormoto dan nasıl soğuduğumu anlatmak istiyorum. Motorum 2023 model KTM Duke 250 ve yaklaşık 1 ay önce yolda giderken stop edip durdu aynı gün servise gittim motoru 3 hafta sonra açtılar piston subapa vurmuş. Motorum daha 5 bin km deydi herşeyi stoktu. Bakımlarını zamanında yaptırmıştım buna rağmen motoru zorladığım gerekçesiyle garantimi reddettiler ve 65bin tl masraf çıkardılar. Bunun bir hukuki dayanağı var mıdır? Limitörün altında ki devirlerde kullanmak nasıl garanti dışı olabilir? Yazılım atıp limitör üstüne çıksam anlarim ama böyle bir gerekçe bana haksız geldi. Ek olarak servisten hiçbir şekilde kanıt alamadım. Tek dedikleri ECU dan motoru zorladığını gördük demeleri. Ekte çektiğim ihtarnameye aldığım cevabı da paylaşıyorum.

ilk motoru araştırırken bu forumda öğrendiğim bir şey varsa; eğer servisi kötüyse, motor harika olsa bile alınmaz oldu... Herkesin yazdığı da bunu kanıtlar nitelikte...

Garanti konusunda kesinlikle öyle geçersiz gibi bir şey söz konusu değildir. Km ve yaş sınırı içerisinde, doğru bakım planında kalındığı sürece 2. değil 12. sahibi olsun fark etmez. Garanti geçerlidir. Doğrudan tüketici hakem heyetine başvurun. Umarım en kısa zamanda mağduriyetiniz giderilir ve sizin adınıza olumlu sonuçlanır...

Bence hakkınızı sonuna kadar arayın. En sonunda bilirkişi atanır. İnceledikten sonra kesin karar o zaman çıkar. Gerçekten kullanıcı hatası mı? yoksa fabrikasyon sorun mu? belli olur.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Burada bir nüansı yeniden vurgulayalım. Çünkü bazı üyelerimiz ısrarla "Tüketici Hakem Heyeti"ni adres gösteriyorlar.

Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak olan başvurularda parasal sınır her yıl yenilenir. 2025 yılı için bu sınır 149.000 TL'dir.

Şimdi yazılana göre motosiklet 2023 model KTM Duke 250. Bu motosikletin fatura değeri 149.000 TL'den yüksek ise zorunlu olarak Tüketici Mahkemesinde dava açmak gerekir. Tüketici Hakem Heyetleri başvuruyu kabul etmez.

Ayrıca KTM'nin verdiği yanıt her haliyle cehalet kokuyor (veya bile isteye yanlış yönlendirip, korkutmaya çalışıyor avukatları). Araçta garanti süresi içinde çıkan ayıplardan satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Sizin kaçıncı sahibi olduğunuz önemli değildir. Önceki sahibine git argümanı hukuken geçersizdir. Bizim milletimizin bu konudaki cehaletine ve iş takibindeki umursamazlığına sığınıyorlar.

Elinizdeki fatura, servis kayıtları, arıza bildirimi ve tüm diğer belge ve bilgilerle yasal parasal sınırına göre acilen hukuki süreci başlatın. Şu konuda detay vermiştim.

çok muallak bi durum bu.

servisin dediği gibi hakkaten de ani ve aşırı devir yükselmesinin kaydı varsa ne yapacan? ha diyorsan ki "öyle bi şey olmadı, hep usturuplu sürdüm", o kısmını nasıl inandıracan?

bi çok servis dalavereci. çok fazla motorum olmadı, öyle çok fazla servis tecrübem de olmadı; lakin şimdilik hep ktm bindiğimden tecrübelerim ktm servislerine yönelik. bi ankara'daki motomekanik işini -bence- düzgünce yapıyordu. pamukova'daki tıraş, düzce'deki tıraş, istanbul'da atamoto'da işim olmuştu, o da salla başını yaptı.

türkiye'de mesele motor seçmek değil, servis seçmek.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ben şunu bilmiyorum;

Diagnostik cihazları bizim motosikleti hangi devirde, hangi hızda ve hangi sürede sürdüğümüzü ilk kullanımdan itibaren sürekli takip edebiliyorlar mı? Kara Kutu mu var yav bizim motosikletlerde?

Öyle bile olsa, bu motosikletlerde böyle bir devir saati koyulmuşsa, yok sen o devirde süremezsin diyebilir mi üretici? Bu, kullanım hatası sayılır mı?

Kullanım hatası dediğiniz olsa olsa şudur; belli periyodlarda motosikleti yetkili servise sokmazsınız, üreticinin önerdiğinin dışında egzost veya yedek parça kullanırsınız, motora zarar verecek katkı maddesi kullanırsınız, ekstra yük bindirecek aparat takarsınız, vs. Yoksa hız yaptın garantiden çıktın olabilir mi yahu?

Tekrar ediyorum;

KTM'nin verdiği yanıtın hukuki geçerli hiç bir yanı yok. Bu yanıta takılıp zaman kaybetmeyin. Kendilerince kullanıcıyı sindirmeye çalıştıkları sıradan bir metin. Türkçesi bile berbat.

Fatura 149 bin TL üzerinde ise doğrudan dava açın. Mahkemeye anlatsınlar dertlerini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar