Kışlık su geçirmez bot tavsiyesi

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Merhaba, fiyat performans olarak alınabilecek kışlık ve su geçirmez uzun çizme arıyorum. Yds Diablo ya baktım çok övdüler ama son zamanlarda sanki hep defolu gelmiş ürünler, emin olamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kadıköydeki Motomax mağazasında Forma Adventure bot ayağıma denemiştim, çok rahat, yaz kış kullanılabilecek, ne sıcak ne soğuk ne yağmur dinlemeyecek sağlam bir bot, şu anki botlarım eskiyince almayı düşünüyorum, baharda alırım büyük ihtimalle.
Fiyatı yüksek gibi görünüyor ama benzeri bir botu 2017 yılında benzer fiyatlara almıştım artık eskise de sıkıldım moduna girdim, yani toplamda daha ucuz markalara göre ucuza bile geliyor.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
2 senedir yağmurlu havalarda Forma Frontier bot kullanıyorum. Henüz su geçirmedi, deforme olmadı ve ilk günden beri çok rahat.
Biraz daha ucuza "Arbo" isimli suni deri/cordura versiyonu da var.

Daha sakin havalarda Forma City Dry kullanıyorum. Bunun için de yorumlarım aynı. Uzun istediğinizin farkındayım, marka yorumu olarak ekliyorum :)

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Çok yoğun ve uzun süreli yağmur ve kış kullanımım olmadığı için arbo modeli daha mantıklı geldi. Fiyat olarak epey makul seviyede. Tavsiye için teşekkür ederim, değerlendireceğim

Motosikleti
yok:(
Kadıköydeki Motomax mağazasında Forma Adventure bot ayağıma denemiştim, çok rahat, yaz kış kullanılabilecek, ne sıcak ne soğuk ne yağmur dinlemeyecek sağlam bir bot, şu anki botlarım eskiyince almayı düşünüyorum, baharda alırım büyük ihtimalle.
Fiyatı yüksek gibi görünüyor ama benzeri bir botu 2017 yılında benzer fiyatlara almıştım artık eskise de sıkıldım moduna girdim, yani toplamda daha ucuz markalara göre ucuza bile geliyor.
Forma advanture bot cayır cayır su alıyor içine her gün kullanıyorum tavsiye etmem

Motosikleti
Forma advanture bot cayır cayır su alıyor içine her gün kullanıyorum tavsiye etmem
Su alıyor dediğiniz bot bu mu?
https://www.motomax.com.tr/forma-adventure-korumali-motosiklet-botu-kahverengi
Ben de önümüzdeki ay yurtdışına gittiğimde aynısından alacaktım, iyi ki yazdınız. Su geçiriyorsa kesinlikle almam.

Ben 2017'de motomax mağazasında bot alırken forma adventure tipi çok hoşuma gitmişti ama ayağıma uyan numarası o sırada kalmamıştı, Difi Ventura adında benzer tipte başka bir marka almıştım, hala kullanıyorum, ne su geçirdi ne üşüttü ne de yazın terletti, yıllardır rahat rahat kullanıyorum yaz kış ama eskidi artık diye yeni bot arayışına girdim.

Ben bu sene YDS'nin botunu aldım, GoreTex zaten su almakla ilgili bir konusu yok, bok gibi yağmura kara da girdim bir şey olmadı.
Nasıl bir defodan bahsediliyor? Benim sol botun en üst noktasında velcronun dikişinde biraz problem var, bacağıma batıyor bazen eğer çorap bottan kısaysa/denkse. Şimdilik idare ediyorum.
Arkadaşımınkinde de oldu, götürmüş hemen halletmişler. Ben çok iplemedim şimdilik.

Motosikleti
Su alıyor dediğiniz bot bu mu?
https://www.motomax.com.tr/forma-adventure-korumali-motosiklet-botu-kahverengi
Ben de önümüzdeki ay yurtdışına gittiğimde aynısından alacaktım, iyi ki yazdınız. Su geçiriyorsa kesinlikle almam.

Ben 2017'de motomax mağazasında bot alırken forma adventure tipi çok hoşuma gitmişti ama ayağıma uyan numarası o sırada kalmamıştı, Difi Ventura adında benzer tipte başka bir marka almıştım, hala kullanıyorum, ne su geçirdi ne üşüttü ne de yazın terletti, yıllardır rahat rahat kullanıyorum yaz kış ama eskidi artık diye yeni bot arayışına girdim.
bende ki ürün bu abi https://www.motomax.com.tr/forma-adventure-kisa-bot-4514
kısa versiyonu bende o kafada almıştım açıkçası ayaklarım su almaz kuru kuru giderim kafası ama yok maalesef su alıyor içine öyle sağanak yağmurada ihtiyacı yok maalesef. Güzel bot mu? çok güzel bot ama su problemi var işte uzun versiyonuda aynıdır muhtemelen. bir iki sezon daha kullanıp uzun turlar için TCX kestirdim bir tane gözüme waterprof onlardan alacağım kahverengisi buna çok benziyor ama fiyat 2x :(

Motosikleti
bende ki ürün bu abi https://www.motomax.com.tr/forma-adventure-kisa-bot-4514
kısa versiyonu bende o kafada almıştım açıkçası ayaklarım su almaz kuru kuru giderim kafası ama yok maalesef su alıyor içine öyle sağanak yağmurada ihtiyacı yok maalesef. Güzel bot mu? çok güzel bot ama su problemi var işte uzun versiyonuda aynıdır muhtemelen. bir iki sezon daha kullanıp uzun turlar için TCX kestirdim bir tane gözüme waterprof onlardan alacağım kahverengisi buna çok benziyor ama fiyat 2x :(
Acaba deri kısımlarından mı su alıyor yoksa paçalardan süzülen su mu içine giriyor?
Ayağıma denediğimde çok rahat gelmişti. Önümüzdeki ay almayı düşünüyordum, artık başka marka bakacağım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben bu sene YDS'nin botunu aldım, GoreTex zaten su almakla ilgili bir konusu yok, bok gibi yağmura kara da girdim bir şey olmadı.
Nasıl bir defodan bahsediliyor? Benim sol botun en üst noktasında velcronun dikişinde biraz problem var, bacağıma batıyor bazen eğer çorap bottan kısaysa/denkse. Şimdilik idare ediyorum.
Arkadaşımınkinde de oldu, götürmüş hemen halletmişler. Ben çok iplemedim şimdilik.
Bende de bunlar var, sol biraz daha alt kısmında bir sertlik olup bazen can yakıyordu ama pantalonu ona göre katlayarak kullanırsam sorun olmuyor. 7 yıldır kullanıyorum halen taş gibiler. Fiyatı için güzel mal

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Benzer şekilde dikişlerde ve yapıştırma yerlerinde sorunlar oluyormuş. Zaten Hepsiburada da ürün fotoğraflarında hep benzer ürün kusurları mevcut. O yüzden emin olamadım ben.

Forma için de adventure modeli ile arbo modelinin ikisinde de su geçirmez drytex iç astar kullanılmış. Malzeme aynı, adv için su alıyor demeniz forma ya bir adım uzaklaştırdı. Yds de kumar gibi geliyor 😄

Motosikleti
Benzer şekilde dikişlerde ve yapıştırma yerlerinde sorunlar oluyormuş. Zaten Hepsiburada da ürün fotoğraflarında hep benzer ürün kusurları mevcut. O yüzden emin olamadım ben.

Forma için de adventure modeli ile arbo modelinin ikisinde de su geçirmez drytex iç astar kullanılmış. Malzeme aynı, adv için su alıyor demeniz forma ya bir adım uzaklaştırdı. Yds de kumar gibi geliyor 😄
Yani güncel fiyatlarda nasıl bir yerde duruyor emin değilim ama diğer markalara göre %50-60 civarı veya daha düşükse girilebilir bir kumar. YDS bot işini bilir; ordulara üretim yapıyor, askerde kullandığım botu da YDS'den almıştım mükemmeldi.

motosiklet haricinde kullanmalık su geçirmeyen bot önerisi varsa alabilirim. decathlonun bi botunu aldım, ancak yarım saat yürümeyle ön taraftan su aldı.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Yani güncel fiyatlarda nasıl bir yerde duruyor emin değilim ama diğer markalara göre %50-60 civarı veya daha düşükse girilebilir bir kumar. YDS bot işini bilir; ordulara üretim yapıyor, askerde kullandığım botu da YDS'den almıştım mükemmeldi.
Diğer markalardan pek kalır yanı yok. Şu an için yds diablo 6,490tl, forma frontier 7,490tl.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
https://www.ydsshop.com/yds-extreme-black-gtx-siyah ben 22 kasımda bu botu karaköy mağazadan 3890 liraya almıştım. Bütün gün motor üstündeyim. Tüm gün boyunca yağmur yağdığı oldu. Sadece bağcıkların ordaki kumaş kısımda içeriden dokununca nemli gibi oluyor ama çorabım ıslanmıyor. Memnunum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tabi yağmurluğun paçası uzun olup botun üstüne sıyrılmamalı. Yoksa üstten girer su.

Motosikleti
Acaba deri kısımlarından mı su alıyor yoksa paçalardan süzülen su mu içine giriyor?
Ayağıma denediğimde çok rahat gelmişti. Önümüzdeki ay almayı düşünüyordum, artık başka marka bakacağım.
alt kısımdan alıyor, shoftshell pantolon ile kullanıyorum üst kısmınıda kapatıyorum oralar kupkuru ama su bitikintisine yalandan ayağın girip çıkınca ( suyu fark ettim hemen çektim ayağımı ) çoraplarında nemi hissetmeye başlıyorsun.

Ağır yağmur için scoyco mt038wp(sanırım formanın çakması bunlar ama kullanıyorum çok memnunum), biraz kaba yapılı hareket kabiliyetini zorlaştırıyor fakat su almama ve soğuktan koruma konusunda çok çok güzel. Yok ben yağmurda devamlı sürmem konforum olsun kibar olsun suya da dayansın dersen shima strato wp öneririm, fakat bi noktadan sonra üst kısımlardan azıcık su almaya başlıyor. Yarım saate kadar yağmurda sürüşte sıkıntı yok.

Motosikleti
Ordulara herhangi bir şey üreten bir markanın ürününü mecbur kalmadıkça
alt kısımdan alıyor, shoftshell pantolon ile kullanıyorum üst kısmınıda kapatıyorum oralar kupkuru ama su bitikintisine yalandan ayağın girip çıkınca ( suyu fark ettim hemen çektim ayağımı ) çoraplarında nemi hissetmeye başlıyorsun.
Hemen o kadarcık su birikintisine basmakla su almaması lazım, sizdekinde bir üretim hatası olmuş olabilir mi?
Yani suyun, çamurun içinde yürüdüm de su aldı deseniz tamam ama su birikintisine basıp hemen ayağı çekince en dandik bot bile o kadardan su almaması lazım. Forma'yı iyi marka diye biliyordum, kardeşimde de adventure modelinin kısa tipte olanı var ama o hep kuru havalarda kullandı, suya basmamıştır bile.

Motosikleti
Ordulara herhangi bir şey üreten bir markanın ürününü mecbur kalmadıkça
Vallahi ben kapitalist düzende paramı bana en faydalı kullanabilmeye bakıyorum, sonuç olarak başka firmadan aldığımız malın parası da eninde sonunda o orduları besleyen hükümetlerin, o ordulara silah sağlayan silah tüccarlarının, uyuşturucu baronlarının vs. vs. bir şekilde sistemin açığını sömüren kapitalist domuzların cebine giriyor. Sistemden bütünüyle çıkıp soyutlanmadıktan sonra akışa uymak en doğrusu :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar