Kışın motor kullanmak - üşümemek - aksesuarlar

Elcik korumayı aküden çekmek yerine alternatif kullanma metodu deneyen oldu mu? powerbank falan.

aklıma geldi :D

kontağa bağlıydı benim ama sanırım sorduğun o değil =)

5V elcik ıstıma bildiğimiz manada görmedim ama şöyle ürünler var, ısıtma pedi gibi, elciğe sarıyorsun dıştan, sen onu tuttuğun için ısınıyorsun, onların var 5v usb çıkışlı olanları.

Ellerinizi rüzgardan koruyacak üniversal model bir elcik koruma ve baldırınıza takacağınız içi yünlü rüzgar geçirmez ve içinde diz koruması bulunan benim de kullandığım dizliği önerebilirim. Kullanımı oldukça pratiktir.

Daha önceleri kuryelerin kullandığı elcik örtüleri ve motosiklet örtüsü de kullandım fakat size önerdiklerim kadar pratik olmadılar. Yüksek hızlarda hareketlerinizi kısıtlıyacak şekilde rüzgardan kapanıyorlar.

"Özellikle elcik örtüsü sağ ve sol tam dönüşlerde debriyaj (scooterda arka fren) ve ön frenlere müdahale ediyordu. Birkaç kere motoru düşürmek durumunda kaldım ve artık kullanmıyorum. "

el-koruma-1.png

Bu elcik korumalar rüzgardan korumada etkili mi? Sanki alttan üstten her türlü geçirecek gibi geldi bana rüzgarı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eldiven alırken araştırmıştım yazlığın içine termal içlik eldiven ile olur mu diye, çoğu sürücü gene de üşüyor ellerim diye yorum yapmıştı. Bende göya rüzgar geçirmez eldiven aldım, revit marka aldım bi de kullanayım uzun diye. Yola bi çıktım parmaklarım yok :ROFLMAO: :ROFLMAO: bunun içine içlik deneyeceğim sanırım
revitte de durum böyleyse donmaktan kaçış yok herhalde

Son düzenleme:
hocam şunu aldım ben bi işe yaramadı.
orada limit sıcaklık 3 yazıyor ama normal kullanımda onu da karşılamıyor. yılbaşında viyanada motor olmadan kullandım, orada gündüz hava 2-3 derece, ancak parmaklarım buz gibiydi. motorda zaten hiçbir etkisi yok.
hocam ben dediğiniz eldiveni denedim dün rahat edemedim. Fotoğrafda ince duruyor tam iç eldiven gibi fakat öyle değildi o yüzden bu eldiveni aldım https://www.decathlon.com.tr/p/outd...i-siyah-mt100/_/R-p-335229?mc=8655817&c=SİYAH

Bu eldiven de fotoğrafda büyük duruyordu iç eldiven gibi durmuyordu, elime cuk oturdu sadece baş parmağın dikişi biraz rahatsız ediyor ama bunu zaten idareten aldım diyebilirim. Elimi az çok korudu soğuktan, aşırı buz kesilmedi elim daha önceki gibi ama rüzgar gelince üşüyordu elim onun dışı idare etti beni. Üstüne korumalı yazlık bir eldiven giyersem benim için yeterli olucak gibi. Şu dışa giyilen aşırı soğuktan koruyan eldivenlere baktım fırıncı eldiveni gibi olmayanlar var onlardan alınabilir fiyatı biraz daha tuzlu ama kesin çözüm gibi geldi bana. Yazlık eldivenin üstüne giyilebilir fakat tabiki hakimiyet eskisi gibi olmaz. Kararsız kaldım açıkçası bugün gidip eldiveni deneyeceğim iç eldivenle bakalım nasıl olucak. Denedikten sonra haber veririm hocam.

hocam ben dediğiniz eldiveni denedim dün rahat edemedim. Fotoğrafda ince duruyor tam iç eldiven gibi fakat öyle değildi o yüzden bu eldiveni aldım https://www.decathlon.com.tr/p/outd...i-siyah-mt100/_/R-p-335229?mc=8655817&c=SİYAH

Bu eldiven de fotoğrafda büyük duruyordu iç eldiven gibi durmuyordu, elime cuk oturdu sadece baş parmağın dikişi biraz rahatsız ediyor ama bunu zaten idareten aldım diyebilirim. Elimi az çok korudu soğuktan, aşırı buz kesilmedi elim daha önceki gibi ama rüzgar gelince üşüyordu elim onun dışı idare etti beni. Üstüne korumalı yazlık bir eldiven giyersem benim için yeterli olucak gibi. Şu dışa giyilen aşırı soğuktan koruyan eldivenlere baktım fırıncı eldiveni gibi olmayanlar var onlardan alınabilir fiyatı biraz daha tuzlu ama kesin çözüm gibi geldi bana. Yazlık eldivenin üstüne giyilebilir fakat tabiki hakimiyet eskisi gibi olmaz. Kararsız kaldım açıkçası bugün gidip eldiveni deneyeceğim iç eldivenle bakalım nasıl olucak. Denedikten sonra haber veririm hocam.
Bu link verdiğin eldivenin üzerine giyebileceğin motosiklet eldiveninden çok bir koruma bekleme. Korumalı eldiven de görevini yapabilmesi için eline tam oturması gerek, araya böyle bir şey giyince bir etkisi kalmayacak.

Motosiklet eldiveni giyin, bu kadar sayfalarca ne gereksiz yazıldı, bu kadar karmaşık bir şey değil. yazlık motosiklet eldiveni ellleri kazada hasar almak için korur ama yazın sıcakta çok da pişirmesin diye her yerindne rüzgar alıp içine geçirecek şekilde tasarlanır, tabi ki kışın soğuktan koruması beklenmez, normali bu. Kışlık motosiklet eldiveni de hem kazada hasar almayı önler hem de rüzgarı ve yağmuru içine geçirmez, elleri üşümekten de korur.

Mevsimine göre "motosiklet eldiveni" giyin. başka tip eldivenlerle uydur kaydır yapacağnız şeyler sizi kazada korumaz, önceliğiniz kazada hasar almamak olsun üşümek ondan sonraki iş.

• Beğen
Tepkiler: pea
Bu link verdiğin eldivenin üzerine giyebileceğin motosiklet eldiveninden çok bir koruma bekleme. Korumalı eldiven de görevini yapabilmesi için eline tam oturması gerek, araya böyle bir şey giyince bir etkisi kalmayacak.

Motosiklet eldiveni giyin, bu kadar sayfalarca ne gereksiz yazıldı, bu kadar karmaşık bir şey değil. yazlık motosiklet eldiveni ellleri kazada hasar almak için korur ama yazın sıcakta çok da pişirmesin diye her yerindne rüzgar alıp içine geçirecek şekilde tasarlanır, tabi ki kışın soğuktan koruması beklenmez, normali bu. Kışlık motosiklet eldiveni de hem kazada hasar almayı önler hem de rüzgarı ve yağmuru içine geçirmez, elleri üşümekten de korur.

Mevsimine göre "motosiklet eldiveni" giyin. başka tip eldivenlerle uydur kaydır yapacağnız şeyler sizi kazada korumaz, önceliğiniz kazada hasar almamak olsun üşümek ondan sonraki iş.
haklısın abi kışlık eldiven almak lazım fakat bu hareket kısıtlaması beni düşündürüyor biraz. Ayrıca içlik üstüne korumalı pantolon veya mont giyiyorsak eldiven içinde aynısı olabilir mi düşüncesi var kafamda bugün öğreneceğiz :D ayrıca eldiven alırken bedeni nasıl olmalı ki? korumaklar zaten avuç içi slider ve el üstünde koruma var. Şahsen ben denediğim de hem s beden oldu hem m beden aradaki farkı çok anlayamadım. Korumalar tam oturdu her iki bedende fakat s beden biraz parmak uçlarımı sıktı gibi hissettim. Bu yüzden iç eldiven ile m bedeni denemek istiyorum fakat tabi ki kışlık eldiven çözümü. Ya da elcik koruma ve yazlık eldiven kullanmayı düşünüyorum. Bugün karar vericem :D yazlık ekipmanlarımı aldım, dayım yurt dışına gidiyor ondan kışlık eldiven ve pantolon isterim kullanırım. Benim derdim benim gibi düşünen arkadaşlara cevap bulmak birazda, çünkü yazlık mont üstüne normal kışlık mont benim baya işimi gördü. Gidip kışlık mont almam şahsen.

bunu denemiştim, rüzgarı kesen bi yapıda değil. ben direkt rüzgarı almayan mümkünse içi hafif polarlı fırıncı küreği gibi olmayan bi eldiven bakınıyorum. decathlonda kendime uygun bişi bulamadım açıkçası. başka satıcı linkleri varsa paylaşabilirsiniz.

Peki abiler
Evden çıkarken michelin maskotu gibi kat kat çıktık, iç tarafa içlikti, çoraptı giydik, ayağa güzel bot giydik.
E benim iş yeri fırın gibi oluyo, orda bi daha soyunacaz mı?

Peki abiler
Evden çıkarken michelin maskotu gibi kat kat çıktık, iç tarafa içlikti, çoraptı giydik, ayağa güzel bot giydik.

kardeşim sen araba ile git işe bu kadar kasacaksan :D

Kolay bir yöntem arıyor isen çift astarlı kalın bir mont; altına da pantolon üstüne giyilebilen motosiklet softshell pantolon alırsan çıkarman 2 dakikayı bulmaz.

Peki abiler
İşte o zaman bütçe konuşmaya başlıyor.
Goretex bir mont alırsan içine iş yerinde giyeceğin kıyafeti giyip gidebiliyorsun, çıkarıyorsun montu bitiyor.
Altına kanvas vb gibi ofiste giyilecek bir şey giymek gerekiyorsa onun üstüne de Spidi dıştan giyilen pantolon gibi bir şey giyiyorsun.
Ya da İzmir'deki torch'a ölçülerini verip komple su geçirmez tulum alıyorsun, işe gelince hop çıkartıyorsun bitti.

Her şeyin iyisi para gerektiriyor. Ben şimdiye kadar hep işimi gördü diye mont/pantolon üstü laylon yağmurlukla gezdim yıllarca. Bu sene 14 saatlik bir sürüşün 7 -8 saatinde giymem gerekti, gördüm hanyayı konyayı. Kuru şekilde sürebildim mi, eh ter var kuru diyemem ama yağmur değmedi bana, oldu mu oldu yani. Ama lezzetli oldu mu? Yok.

killingroad sağolsun hatırlattı, ben adamı unutmuştum. Torchsuits motosiklet kullanıcıları için normal kıyafetin üzerine giyilebilecek soğuk ve rüzgardan koruyan laps diye giyilip çıkartılabilen Aerostich benzeri korumalı tulumları imal eden bir esnaf abimizdir. Fiyatlar haliyle günümüz şartlarında azıcık tuzlu tarafta kalabilir ama adamın esnaflığı güzeldir. Sipariş öncesi sizden beden bilgilerinizi ölçmenizi ister ve sizin bedene uygun tulum hazırlar. Kış için Torchpro'ya bir fiyat alın derim.

http://www.torchsuits.com/torchpro.html

"Hele hele beni web ile meb ile yorma tommygun" diyenler için Hüseyin Zor: 0532 613 39 34

Peki abiler
diğer insanlarda olmayan ekstra sorunlarımız var, günlerimiz giyinme ve soyunma ile geçiyor, mesela her sabah evden çıkarken 5 dakika giyinmeye gidiyor, sonra iş yerine varınca soyunup iş elbiselerini giymek için yine 5 dakika gidiyor 10 dakika etti... sonra akşam paydos edince iş yerinde 5 dakika daha giyinip soyunuyoruz, 15 dakika etti.

eve geliyorum yine soyun giyin derken 5 dakika da öyle gidiyor yani günlük 20 dakika benim giyinip soyunmama gidiyor. haftada 6 gün çalıştığım için haftalık 120 dakika yapar, aylık 480 dakika ve yıllık 5.760 dakika yapar. 96 saate tekabül ediyor. 4 gün ediyor. yani yıllık 4 günümüz giyinme ve soyunmaya gidiyor ortalama.

işin içerisine birde motosikleti garajdan yola çıkarmak için cebelleştiğimiz engelleri sayarsak bunaltıcı oluyor...

mesela yarın sabah motoru merdiven altından çıkarmak için merdiven kapısını çift açacağım :/ sonra sağa sola sürtmeden geri geri bahçeye çıkacağım motorla, sonra bahçenin sürgülü kapısını açıp rampaya doğru koşarak ittireceğim motoru, sonra dönüp merdiven kapısını kapatıp sonra bahçe sürgüsü derken bazen kızıp sağı solu tekmeliyorum.

Merhaba; Soğuk havalarda motor kullanmak zorlayıcı olabilir.
Termal içlik bir çözüm olabilir. Kışlık Motosiklet pantolonu da önemli bir koruma sağlar diye düşünüyorum.
Diz örtüsüde başka bir alternatif.
Yazlık eldivenlerin içine termal içlik giyebilirsin. Bu, eldivenin içine ek bir katman sağlayarak ellerinin üşümesini engeller. Ayrıca, koruyucu elcik kapakları (grip kolları) rüzgardan korur ve eldivenle daha rahat bir kullanım sağlar.
Eğer üst kısmın iyi ısınıyorsa, bacaklar için özel termal içlik ve kışlık motosiklet pantolonu öneriyorum. Termal çoraplar da ayakların üşümemesi için iyi bir çözüm olabilir. Sanırım bunları da deneyerek bulman lazım

diğer insanlarda olmayan ekstra sorunlarımız var, günlerimiz giyinme ve soyunma ile geçiyor, mesela her sabah evden çıkarken 5 dakika giyinmeye gidiyor, sonra iş yerine varınca soyunup iş elbiselerini giymek için yine 5 dakika gidiyor 10 dakika etti... sonra akşam paydos edince iş yerinde 5 dakika daha giyinip soyunuyoruz, 15 dakika etti.

eve geliyorum yine soyun giyin derken 5 dakika da öyle gidiyor yani günlük 20 dakika benim giyinip soyunmama gidiyor. haftada 6 gün çalıştığım için haftalık 120 dakika yapar, aylık 480 dakika ve yıllık 5.760 dakika yapar. 96 saate tekabül ediyor. 4 gün ediyor. yani yıllık 4 günümüz giyinme ve soyunmaya gidiyor ortalama.

işin içerisine birde motosikleti garajdan yola çıkarmak için cebelleştiğimiz engelleri sayarsak bunaltıcı oluyor...

mesela yarın sabah motoru merdiven altından çıkarmak için merdiven kapısını çift açacağım :/ sonra sağa sola sürtmeden geri geri bahçeye çıkacağım motorla, sonra bahçenin sürgülü kapısını açıp rampaya doğru koşarak ittireceğim motoru, sonra dönüp merdiven kapısını kapatıp sonra bahçe sürgüsü derken bazen kızıp sağı solu tekmeliyorum.
Oyyy... 🤣🤣🤣 Bu dediklerinin benzerini hobi olarak yapanlar var. Adam dere kenarında yere kamerayı bırakıyor, açıdan çıkana kadar yürüyor, sonra geri geliyor kamerayı alıyor. Kayda basmayı unutuyor, hop bir daha... Yola koymuş kamerayı, şartlamış kendini kadrajdan çıkana kadar yürüyeyim insanlar atmosfeti iliklerinde hissetsin diye, bayır yukarı konumlandırmış cihazı, bir kilometre yürüdü kadrajdan çıkamadı.. El salladılar, durumu yine anlamadı, düzensiz manevralarla, ne olduğunu anlamadan geri döndü😜 Zevk bunlar. Yaşayın bunları😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar