Kışın motor kullanmak - üşümemek - aksesuarlar

Herkese merhaba, Yaklaşık 2 haftadır işe git gel yapıyorum pcx ile fakat bu hafta havalar iyice soğudu ve rüzgar 20-40 km arasında. Köprüden geçiyorum rüzgar ve soğuk çok zorluyor bu aralar. 15-15 toplamda 30km yolum var 20-30 dakika arasında gidiş, gelişte bir o kadar sürüyor. Anlayacağınız 20-30 dakika soğuğa ve rüzgara maruz kalıyorum. Revit 2 eclipse montunu sipariş verdim ve bugün denedim. En alta compression spor tshirti onun üstüne revit montumu onun üstünede normal kışlık montumu giydim. En üste giydiğim mont baya sıcak tutuyor ve ne kolum ne göğüsüm üst bölgemden hiç bir yer soğuk almadı (ayrıca motorumda rüzgarlık yok) Üst bölgem üşümedi eyvallah fakat bacaklar pert. 2 tane eşofman giyiyorum biri kalın biri normal fakat hala deli gibi bacaklarım ve ayağım üşüyor. Decathlondan termal içlik alacağım hem üst hem alt hemde çorap. İçlik ve yazlık motosiklet pantolonu giysem günü kurtarır mı sizce? ya da içlik-pantolon-yağmurluk? veya bugün bir kuryede gördüğüm diz örtüsü? ben termal içlik ve yağmurluk taraftarıyım fakat tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim. Bu hafta istanbul aşırı rüzgarlı ve soğuk. Ayrıca eldivenim yok çıplak eldivenle sürüş yapıyorum ellerimde çok üşüyor, yazlık eldiven olarak knox orsa or3 mk3 alacağım. Kışlık giysilerle çok rahat edemedim bu yüzden yazlık alıyorum hareketimi kısıtlayacak ekipmanlar beni rahatsız ediyor. Bu yazlık eldivenin içine içlik bir eldiven ya da dışına bir eldiven giysek idare eder mi? En kötü elcik koruma alınabilir sanırım. Soğuk benim için çok sorun değil üşürüm fakat ileride sağlığıma etkisi olmasını istemiyorum özellikle dizlerimin :D Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Benim plana çok benziyor. Alt İçlik, kar sonrası beyaz örtülü istanbul gecesinde yürürken işe yarıyor. Fakat ayağım iki ince çorapla da üşüyor. Kış için planım şu: ayağa bir ince bir yünlü çorap,😄alt içlik ve pantolon, atlet, üst içlik, kazak, yazlık mont, kaban. Kaban hareket kısıtlamasın diye üstüne dar yelek atabilirim. Eldiven kısmını tam çözemedim. Bu kısım biraz motor tecrübesi istiyor. Yağmur yağmazsa yazlık eldiven yeter gibi geliyor. Olmazsa ince eldivenlerden bulup üstüne yazlık eldiven geçiririm. Zulada sıcak bir içecek de olursa tamamdır herhalde. Diz örtüsüne, el korumaya çok girmek istemiyorum. İnşallah gerek kalmaz çünkü motorla sürüşe çok da uyumlu şeyler değil bence.

istanbulda xmax kullandığım zamanlarda xmax'lerin ön tarafında iki yana bacak koruma diye geçen plastik parçalar var serviste onları taktırmıştım, önden bacaklara gelen bütün rüzgarı kesiyor hatta yağmur çamur da bacaklara gelmiyor. Kışlık riderdenim bora modeli pantalonun bacaklra denk gelen yerlerinde kevlar korumaları da ikinci bir kat oluşturunca ve dislik kısımları da dizleri yeterince soğuktan koruyunca bacakların üşüme derdi kalmıyordu. Bir tek önden ellere rüagar geliyor, kalın kışlık eldivenle bile 1 saat sürünce ller üşüyordu, eller için de rüzgar koruması lazım, eldiven ne kadar kalın olsa da rüzgarı kesmek lazım bir şekilde.

Benim plana çok benziyor. Alt İçlik, kar sonrası beyaz örtülü istanbul gecesinde yürürken işe yarıyor. Fakat ayağım iki ince çorapla da üşüyor. Kış için planım şu: ayağa bir ince bir yünlü çorap,😄alt içlik ve pantolon, atlet, üst içlik, kazak, yazlık mont, kaban. Kaban hareket kısıtlamasın diye üstüne dar yelek atabilirim. Eldiven kısmını tam çözemedim. Bu kısım biraz motor tecrübesi istiyor. Yağmur yağmazsa yazlık eldiven yeter gibi geliyor. Olmazsa ince eldivenlerden bulup üstüne yazlık eldiven geçiririm. Zulada sıcak bir içecek de olursa tamamdır herhalde. Diz örtüsüne, el korumaya çok girmek istemiyorum. İnşallah gerek kalmaz çünkü motorla sürüşe çok da uyumlu şeyler değil bence.
şunu söyleyebilirim ki eğer yazlık eldiven kışın yeter diye düşünüyorsanız çok yanlış içine ince bir eldiven giyseniz bile donar elleriniz donar... üst kısım ısınıyor kat kat giyinebiliyorsun, bende de eclipse 2 var onu içime giyip üstüne hafif bol kışlık mont giyiyorum rüzgar kesen, süper. ama bacak ve el çok çok önemli ve çok sağlam rüzgar yiyor.

Ellerinizi rüzgardan koruyacak üniversal model bir elcik koruma ve baldırınıza takacağınız içi yünlü rüzgar geçirmez ve içinde diz koruması bulunan benim de kullandığım dizliği önerebilirim. Kullanımı oldukça pratiktir.

Daha önceleri kuryelerin kullandığı elcik örtüleri ve motosiklet örtüsü de kullandım fakat size önerdiklerim kadar pratik olmadılar. Yüksek hızlarda hareketlerinizi kısıtlıyacak şekilde rüzgardan kapanıyorlar.

"Özellikle elcik örtüsü sağ ve sol tam dönüşlerde debriyaj (scooterda arka fren) ve ön frenlere müdahale ediyordu. Birkaç kere motoru düşürmek durumunda kaldım ve artık kullanmıyorum. "

el-koruma-1.png

x-speed-dizlik.png

Aga buna şöyle cevap vermek istiyorum. 1 kat keçe ben geçe, 1 kat deri ben geri :ROFLMAO: içi polarlı kürklü ekipmanlar kullanmak gerek ya :d kışlık pantolonum yok, ben deiçine içlik miçlik giyerek denedim bir kaç kez, totişim dondu :p

Yazlık eldiven yetmiyor bu arada o da yazayım (denendi) rüzgar geçirmez eldiven aldım (göya rüzgar geçirmiyor) onda bile parmaklarım donuyor :/

Herkese merhaba, Yaklaşık 2 haftadır işe git gel yapıyorum pcx ile fakat bu hafta havalar iyice soğudu ve rüzgar 20-40 km arasında. Köprüden geçiyorum rüzgar ve soğuk çok zorluyor bu aralar. 15-15 toplamda 30km yolum var 20-30 dakika arasında gidiş, gelişte bir o kadar sürüyor. Anlayacağınız 20-30 dakika soğuğa ve rüzgara maruz kalıyorum. Revit 2 eclipse montunu sipariş verdim ve bugün denedim. En alta compression spor tshirti onun üstüne revit montumu onun üstünede normal kışlık montumu giydim. En üste giydiğim mont baya sıcak tutuyor ve ne kolum ne göğüsüm üst bölgemden hiç bir yer soğuk almadı (ayrıca motorumda rüzgarlık yok) Üst bölgem üşümedi eyvallah fakat bacaklar pert. 2 tane eşofman giyiyorum biri kalın biri normal fakat hala deli gibi bacaklarım ve ayağım üşüyor. Decathlondan termal içlik alacağım hem üst hem alt hemde çorap. İçlik ve yazlık motosiklet pantolonu giysem günü kurtarır mı sizce? ya da içlik-pantolon-yağmurluk? veya bugün bir kuryede gördüğüm diz örtüsü? ben termal içlik ve yağmurluk taraftarıyım fakat tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim. Bu hafta istanbul aşırı rüzgarlı ve soğuk. Ayrıca eldivenim yok çıplak eldivenle sürüş yapıyorum ellerimde çok üşüyor, yazlık eldiven olarak knox orsa or3 mk3 alacağım. Kışlık giysilerle çok rahat edemedim bu yüzden yazlık alıyorum hareketimi kısıtlayacak ekipmanlar beni rahatsız ediyor. Bu yazlık eldivenin içine içlik bir eldiven ya da dışına bir eldiven giysek idare eder mi? En kötü elcik koruma alınabilir sanırım. Soğuk benim için çok sorun değil üşürüm fakat ileride sağlığıma etkisi olmasını istemiyorum özellikle dizlerimin :D Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Kat kat giyinmektense, rahatsızlık verse de kışlık ekipman giymek daha efektif bir çözüm olacaktır. Hele ki bu havalarda eldivensiz sürmek... soğukta eller kaskatı kesilir, acil bir durumda gerektiği kadar frenleme bile yapamazsınız. Havalardan bağımsız olarak ilk düşme anında ilk olarak eller yere temas ediyor. Eldivensiz asla kullanmayın. Ekipmana bir defa ihtiyaç duyuluyor.

Pcx ile her gün 10km kadar gel git yapıyorum. Hava sıcaklığı 1-3 derece. Gün içerisinde de işe yarayacağı düşünülerek ince termal bir içlik şart. Ataların içlikle olan fikirleri de ayrıca önemli.
Sağlamından bir ceket. Yazlık iş görmez , hem dar olacak kışlık kıyafetlere göre hem de çok fazla hava alacak. İçerisinde termal ve rüzgar kesen katmanları olan bir şey öneririm. Sağlam alırsanız minimum 5 yıl götürür sizi.
Güzel bir bot (iş yerinde değiştiremem vs diyorsan en azından treking bot bak) ve kalın çorap. Ayak üşürse diğer ekipmanların pek bi ehemmiyeti kalmıyor bana göre.
Eldiven kesinlikle kışlık olmalı ve imkanı varsa kurye arkadaşların kullandığı elcik koruma alırsan rahat bir yolculuk yaparsın.

Aga buna şöyle cevap vermek istiyorum. 1 kat keçe ben geçe, 1 kat deri ben geri :ROFLMAO: içi polarlı kürklü ekipmanlar kullanmak gerek ya :d kışlık pantolonum yok, ben deiçine içlik miçlik giyerek denedim bir kaç kez, totişim dondu :p

Yazlık eldiven yetmiyor bu arada o da yazayım (denendi) rüzgar geçirmez eldiven aldım (göya rüzgar geçirmiyor) onda bile parmaklarım donuyor :/
Denenmeli.😄 Bu polarlı malzemenin korumaları yoksa ben giymem. Onun yerine içlik artı kışlık, korumalı pantolon atarım çünkü tek kat kalın giymek yerine kat kat giyinmek daha bilimsel. Katlar arasında sıcak hava sirkülasyonu olmalı ki hipotermi temez mi diye bir sorunsalın olmasın. 😜🤣🤣🤣 Eldiven olayını nasıl çözeceğimi hala çok kafamda oturtamıyorum. Dene yamul şeklinde gideceğiz😃 Kışlık eldivenler çok hacimli.😕

Denenmeli.😄 Bu polarlı malzemenin korumaları yoksa ben giymem. Onun yerine içlik artı kışlık, korumalı pantolon atarım çünkü tek kat kalın giymek yerine kat kat giyinmek daha bilimsel. Katlar arasında sıcak hava sirkülasyonu olmalı ki hipotermi temez mi diye bir sorunsalın olmasın. 😜🤣🤣🤣 Eldiven olayını nasıl çözeceğimi hala çok kafamda oturtamıyorum. Dene yamul şeklinde gideceğiz😃 Kışlık eldivenler çok hacimli.😕
Sen şu motoru alda denemelere başla artık :D sonuçlardan haberdar olmak istiyorum :sneaky:

Bacak korumasıyla bacağınızı , elciklerin üstüne takılan korumalarla elinizi + olarak elcik ısıtmasıyla eliniz , bacaklarınız ve ayaklarınız yeterince korunur diye düşünüyorum . Yazlık ekipmanlar işinizi görmez içine hava aldığın da o sirkülasyonla içinize illa ki bir yerden soğuk girer ya üstüne dar bir mont ya da kışlık dar bir korumalı mont. İçlik şart

Sen şu motoru alda denemelere başla artık :D sonuçlardan haberdar olmak istiyorum :sneaky:
Adama bak! Myth busters mıyım, ben kobay mıyım la!😜Bu kış bekleme beni, ehliyetti, eğitimdi motordu, ekipmandı derken benim girişim baharı bulur. Yazlık eldivenin içine ince eldiven uydur, kışlık pantolon al, sonucu bildir. Huadi bakiim!🤣🤣🤣

eldiven alırken araştırmıştım yazlığın içine termal içlik eldiven ile olur mu diye, çoğu sürücü gene de üşüyor ellerim diye yorum yapmıştı. Bende göya rüzgar geçirmez eldiven aldım, revit marka aldım bi de kullanayım uzun diye. Yola bi çıktım parmaklarım yok :ROFLMAO: :ROFLMAO: bunun içine içlik deneyeceğim sanırım

eldiven alırken araştırmıştım yazlığın içine termal içlik eldiven ile olur mu diye, çoğu sürücü gene de üşüyor ellerim diye yorum yapmıştı. Bende göya rüzgar geçirmez eldiven aldım, revit marka aldım bi de kullanayım uzun diye. Yola bi çıktım parmaklarım yok :ROFLMAO: :ROFLMAO: bunun içine içlik deneyeceğim sanırım
Bilmiyorum aga bu eldiven işi biraz uğraştıracak galiba... Bir kere eldiven tecrübe ettim, kışlık eldiven değil sanki elimde karakovan taşıyormuş gibi hissettim. Bir kraliçe iki işçi koy, ömür boyu rahat yaşa! Standart kışlıklar hep böyleyse yandık.

Bilmiyorum aga bu eldiven işi biraz uğraştıracak galiba... Bir kere eldiven tecrübe ettim, kışlık eldiven değil sanki elimde karakovan taşıyormuş gibi hissettim. Bir kraliçe iki işçi koy, ömür boyu rahat yaşa! Standart kışlıklar hep böyleyse yandık.

Kullanıcı yorumlarına göre hareket ediyoruz mecbur. Online alışverişin azizlikleri :p

Motosiklet kot pantolonu, kışlık mont ile günü kurtarıyorum. Bir tek ellerim üşüyor. Bende her gün köprü kullanıyorum. Elcik koruma takılmıyor. Elcik ısıtma var. 11 12 km yol olduğu için idare edebiliyorum. Decatlahon'dan ince eldiven almıştım yazlık eldivenin altına giyince daha az üşüyor.

eldivenlerin içine içlik eldiven nasıl giyiyiorsunuz? Eldiven içine bir kat daha bir şey giyecek kadar bolsa zaten elinize bol geliyordur yanlış ebatta eldiven almışsınız demek.
Kışlık eldiven de olsa rüzgar yiyince içinde eller üşür, gidona takılan rüzgar korumaları işe yarıyor, ille kuryelerdeki gibi ellerin içine sokulduğu bir şey de gerekli değil.

benim de tek sıkıntım eldiven. şehiriçi scooter ile kullanmalık decathlondan bikaç model baktım ama rüzgar geçirmeyen, içi polarlı olanların hemen hepsi fırın eldiveni gibi parmakları birleşik. doğru düzgün sıcak tutacak bi eldiven bulamadım. varsa tavsiye alabilirim?

eldivenlerin içine içlik eldiven nasıl giyiyiorsunuz? Eldiven içine bir kat daha bir şey giyecek kadar bolsa zaten elinize bol geliyordur yanlış ebatta eldiven almışsınız demek.
Kışlık eldiven de olsa rüzgar yiyince içinde eller üşür, gidona takılan rüzgar korumaları işe yarıyor, ille kuryelerdeki gibi ellerin içine sokulduğu bir şey de gerekli değil.
O zaman yazlık alıyorum, elcik sperlerinden takıyorum. Bir elcik ısıtma taktırırız. (Elcik ısıtmayla ilgili tecrübeniz varsa onu da alalım hocam. Oh beleş beleş🤣🤣🤣) Tecrübe gibisi yok. Sağolun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu mesajı yeni gördüm.☺ Eldiven olayında çok mağaza gezeceğiz belli oldu. Alışveriş sürecini hiç sevmem ama her anlamda elim mecbur. 😄

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar