kış mevsiminde motorları nasıl muhafaza ediyorsunuz?

arkadaşlar herkese günaydın.motor sahibi olupta evinde yada garajında muhafaza etme imkanı olmayan arkadaşlar kış mevsiminde motorlarını nerelerde tutuyorlar?branda kullanan arkadaşlar..branda açık havada yeteri kadar koruma sağlıyor mu?bu konularda benimle paylaşımda bulunursanız çok memnun olurum.herkese iyi günler.

ben biniyorum sorun olmuyo:)

eger gercekten kaldırıcam 3ay elimi surmicem diosan bi kapalı graj bul artık parası neyse anls gerekli bakımları yaptktan snr bırak oraya brandayı cek yazın git al:p

muharrem haklı en güzeli kapalı bir garaj bulmak yada saçak altı falan ama bırakırken;

1. Lastiklerin yer ile temasını kes...
2. Akünün kutup başlarını sök(hiç binmeyeceksen) ... suyunu kontrol et..
3. Zincirini temizle ve yağla öle kalsın. hatta mümkünse arada bir git bakım yap
4. Motorun su soğutmalı ise Radyatöre antifrizle doldurmayı unutma..
5. Mümkünse paslanma ihtimali olan yerlere Antipas spreyi sık....

Aklıma ilk gelen ve en önemlileri bunlar... :cat::cat:

ya bende kışın binmek istiyorum ama yaşadığım apartmanın garajı yok.branda ile açık alanda dursa yağmurdan ve soğuktan etkilenecek.buna karşı bir çözüm üretebilen varmı arkadaşlar?

motorum branda ile arka açık otoparkta kilitli şekilde duruyor...branda bazen uçuyor, komşular sağolsun örtüyor... :) her pazar hawa qüselse 1-2 tur atarım, hawa kötü ise 5-10 dk. çalıştırırım...aküyü fln sökmem...her an binebilirim... :)

aynen öyle
kebapçı kuryesi gibi ayaklar yerde karın buzun üstünde takılırım:)

bende aralığın son haftası uygun bi garaj bulup bakımlarını yapıyorum ve mart'ın son haftası tekrar binmeye başlıyorum 3 ay motorsuz kalmak tabiki kötü ama kış aylarındada olmuyo hele karlı havada:Dyürümek zorken motorla insan felç geçirir:cherry:

Ben saçak altında üstü kapalı muhafaza ediyorum (üzerine yağmur, kar gelmiyor) ne yapayım motor kömürlüğe sığmıyor..:p Kışın tamamen binmeyecek olsam komşularda kapalı garajı olan var ama ara sıra biniyorum bu yüzden elimin altında olsun istiyorum.:)

Üstüne 55 TL ye kamyon brandası diktirdim.Çok sağlam oldu ama ağır biraz,herkese hazır almak yerine tavsiye ederim!
Onun üstüne de kalorifer kurumlarından kirlenmesin diye sera naylonu geçirdim.
Hiçbir şeyden etkilenmiyor.
3 haftada bir çalıştırıyorum.

ben garaja attım duruyo biraz kalorifer kazanından kirleniyo ama olsun sıcacı duruyo orda :::160::

devamlı garajda bırakırım şuandada üstü örtülü şekilde duruyo haftada bir marşa basıyorum,5dk motor ısındırıyorum yeterli şarj için

izmir gibi yerde hiç gerek yok böle şeylere en fazla yağmur yağıyo binemiyoruz yoksa devam ztn 2 ay sonra yaz gelcek nisanda tişört giymeye başlarız benim gibi balkon altı zula bi yer varsa apartmanında çek motoru oraya olsun bitsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar