Kilit alırken neye dikkat edeceğiz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
8 mm çok ince, rahatlıkla kesilebilir. Atalarımız "uzun olsun ersin, kalın olsun gersin" demişler. Zincir kalınlığı önemli.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Motosikleti
D400
14 civarı olması lazım. Mümkün seviye bilindik marka alın.

Zaten bu zincirlerin çoğunun test videoları internette var, onlara bakabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.s...ucts/ABUS-Granit-Extreme-Plus-Chain-Lock-0001

Bende Abus granit extreme plus zincir kilidin 170cm olanı var. 170 cm ama arka tekerden direğe/ağaca falan kilitlerken ucu ucuna yetiyor, daha kısa olsa yetmeyecekti. 12mm diye geçiyor ama piyasadaki en sağlam kilitlerden biri. İstanbuldayken evin önünde direğe zincirliyorken özellikle abus yazısı uzaktan görünecek şekilde bağlıyordum ki hırsız görünce uğraşmasın bir sokak ötede dandik zincirle bağlı olan motora gitsin diye.
Ben 2017 başlarında almıştım, 8 yıl olmuş, 12 taksitle almıştım o zamanlar bütçemi zorlamıştı ama iyi ki almışım, hala sağlam, zincirin üzerindeki kumaş kılıf biraz eskidi o kadar, yılda bir leğende suyla yıkıyorum elime ne deterjan gelirse onu atıp, güzel durulayıp kurutup kilit mekanizmasına wd40 sıkıyorum başka bir bakım da yapmadım. yılda bir demişim ama 2 yıl oldu bakım da yapmadım, wd40 sıkayım bir ara aşağı inince.

Motosikleti
D400
onguard 8101 Kilit + 14 mm zincir var. Sanırım boyu 150-170 civarıydı. Espressonun dediği gibi bu bile yetersiz geliyor.

eski zincirim ile uzatma yapıyorum , bu zinciri de eski zincirime ve motora zincirliyorum. Anca yetişiyor.

Disk kilidim var alarmlı; motoru değiştirince + U disk kilidi aldım ilave olarak.

hepsini geçtim evimin 15 metre önü emniyet müdürlüğü ve motor bahçede camımın önünde kilitli. Salonda otururken görebiliyorum.

gereken herşeyi yaptım, artık çalarlarsa da helal olsun ne diyim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Altın elbiseli adamın jantını kesip çalmışlardi motorunu. sizinde diski kesip götürmesinler motoru
Çalan her türlü çalar zaten bunun önüne geçemezsiniz bunlar sadece önlem ve caydırıcılık için kullanabilecegimiz şeyler. Ama nasıl olsa çalıyorlar zaten diye düşünüp de hiç önlem almayacak değiliz değil mi?

abi bu motor işi hiç de ucuz değilmiş. Ekipmanindan tut kilidine bir ton ekstra masraf çıkıyor. Yurt dışındaki ürünler yarı fiyatına hatta daha ucuz. Burada ekipman almaya kıyamıyorum sonuçta bir tane ekipman almayacağım. Montundan botuna disk kilidinden zincir kilidine bir sürü şey alacağım. F/P olarak baktığım ürünlerde hiç fp değil adamı zorlamayacaksa 2000-3000 liralık kilit ne diye alıyoruz ki kaliteli bir şey alsan 5-6 k civarinda belkide daha fazla. Yakin zamanda ispanyaya gidip oradan butun ekipmanlarimi vs dizmeyi düşünüyorum.

Çalan her türlü çalar zaten bunun önüne geçemezsiniz bunlar sadece önlem ve caydırıcılık için kullanabilecegimiz şeyler. Ama nasıl olsa çalıyorlar zaten diye düşünüp de hiç önlem almayacak değiliz değil mi?
Jant yada diskten değilde, arka maşa gibi kesmesi kırması daha Zorlu bir yerden bağlamak daha caydırıcı olur diye düşünüyorum.

Ben bu ürünü kullanıyorum çok memnunum.

Disk kilidinde pim kalınlığına zincir de ise zincirin malzemesine dikkat etmek lazım. Attığınız kilit çok ince 8mm'yi hemen kesebiliyorlar.
garanti süresi nasıl 6 ay oluyor?

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.s...ucts/ABUS-Granit-Extreme-Plus-Chain-Lock-0001

Bende Abus granit extreme plus zincir kilidin 170cm olanı var. 170 cm ama arka tekerden direğe/ağaca falan kilitlerken ucu ucuna yetiyor, daha kısa olsa yetmeyecekti. 12mm diye geçiyor ama piyasadaki en sağlam kilitlerden biri. İstanbuldayken evin önünde direğe zincirliyorken özellikle abus yazısı uzaktan görünecek şekilde bağlıyordum ki hırsız görünce uğraşmasın bir sokak ötede dandik zincirle bağlı olan motora gitsin diye.
Ben 2017 başlarında almıştım, 8 yıl olmuş, 12 taksitle almıştım o zamanlar bütçemi zorlamıştı ama iyi ki almışım, hala sağlam, zincirin üzerindeki kumaş kılıf biraz eskidi o kadar, yılda bir leğende suyla yıkıyorum elime ne deterjan gelirse onu atıp, güzel durulayıp kurutup kilit mekanizmasına wd40 sıkıyorum başka bir bakım da yapmadım. yılda bir demişim ama 2 yıl oldu bakım da yapmadım, wd40 sıkayım bir ara aşağı inince.
bunun 110 cm olanı yetecek mi? ağaca niye bağlıyoruz? tekeri gövdeye zincirleyecek şekilde kullanmıyor muyduk bunu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

14 civarı olması lazım. Mümkün seviye bilindik marka alın.

Zaten bu zincirlerin çoğunun test videoları internette var, onlara bakabilirsiniz.

bu nasıl? fiyatı da uygun hem de kalın.

ben öyle hatırlıyorum hatta 2.ellere bile 6 ay-1sene mi ne garanti gelecekti, noldu bilmiyorum...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu her üründe geçerli mi peki? Ben ilk defa sizden duydum bu zorunluluğu.
Evet, her ürün en az 2 yıl garantili satılması zorunlu.
süt-yoğurt gibi istisnaları vardır ama kilitler için olduğunu sanmıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bunun 110 cm olanı yetecek mi? ağaca niye bağlıyoruz? tekeri gövdeye zincirleyecek şekilde kullanmıyor muyduk bunu?
110cm olanı kısa gelir.
Ağaca/direğe niye bağlıyoruz, çinkü motosiklet 4 kişinin kolayca kaldırıp bir kamyonet kasasına atıp götürebileceği bir şey, tekeri gövdeye zincirlemek tekerin dönmesi yani motoru yürüterek çalmalarını engeller ama tekerin altına kaykay koysalar bile götürebilirler. Bu yüzden bir yere zincirliyoruz. zincirlerken de arka tekerden zincirliyoruz çünkü ön tekeri sökmek daha kolay, sonra motorun başınd agelince yalnızca ön teker görüp çok olmayalım diye arka tekerden zincirliyoruz. aslında zincir biraz daha uzun olsa şaseden zincirleyebilsek daha sağlam olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar