Konuyla pek ilgisi yok da, resimden gördüğüm kadarıyla motorun ön ve yan grenajları tek parçaymış. Onu çıkarıp güzel bir Naked farı koysan apayrı bir havan olur diyim :queen:
tek parça değil kardeş...5 parçalar....sağ-sol grenajlar,far,rüzgarlık camı ve alttaki siyah parça var....
zaten sonraki alacagım motor naked olacak...:cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------
Evet kardeş becerikli olmalıyız yada olmaya çalışmalıyız.Şahsen ben hakettiğinden fazlasını isteyen herkesi açgözlü hırsız olarak görürüm bu tamircide olabilir doktorda.Maaşallah memleketin tamircileri de ilginç motora silindir set alıyo 60 liraya müşteriye 250 liraya çakıyo.Allahtan parçası ucuz motorunuzun yoksa yanmıştın.Gerçi yanlış anlama kaliteli bi motor olsa saydıklarının yirmide biri bile bozulmazdı.Orjinal japon olmadığı halde motorumun debriyajı bile orjinal hala 2004 ten beri ampulü bile kesmedi tellerini bile iki senede bi anca yağlarım.Bide orjin japon olsa herhalde 20 yıl sorunsuz binerim.Parçanın ucuz olması iyi insan söke taka el becerisini geliştirip tamircilere eğilmez.Ben falkonu aldığımda bi kere servise kızıltoprağa götürdüm piyasada 10 liraya o zaman satılan yağı 20 liradan çaktı buji hava filtresi temizliği ve zinciri germek için hepsine 100 liracık aldı.2004 ten beri o gün bugündür motorumun bakım ve onarımlarını kendim yapıyorum şimdide ben onlara çakıyorum çok beklerler.Adamlar daha falkona koyulan yağın numarasını bilmiyo.En iyisini yapıyosun bilmediğini bile karıştır boz sonra uğraştıkça emin ol yapacaksın.
parça ucuz oldugu için ve yedek parça sıkıntısı çekmediğim için de ayrıca korkuyorum 2. el japon almaya....
diyeceksinizki 5-6 liraya 0 japonda var ama düşük cc ve oda benim işimi görmez....
en iyisi mi gözümüzü karartıp 2. el bir japon alıp tamirini de gene kendimiz yapmaya devam edeceğiz...
tabikide japon motor daha dayanıklı olur...oda bizim kullanmamıza bağlı....
ek olarak çalıştıgım yerde de normalden fazla ücret alıyorlar.... şahsen oranın sahibi iş yerinde olmadıgı zaman tamire gelene ben daha ucuz fiyat veriyorum...hatta ufak tefek şeyleri (lamba takma zincir gerdirme vs) ücret almadan yapıp gönderiyorum....