- Motosikleti
- Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
- Konu Yazar
motorumu 18 agustos 2010 da 9000 kmde iken almıştım....
şuan 30700 kmde...m
kaba taslak bir fiyat cıkardım... her yapılan iş için +- 10,20 lira da olabilir....
ayrıca bizim TC mizdeki çoğu tamirciyim diye geçinen insanlar da bir taraftan yaparken diğer taraftan bozmayı da çok iyi becerirler...(1 hafta önce iş yerının motorunun lastıklerını tamırcıye değiştirttim... km göstergesi çalışmıyor)
bunları yazıya dökmemin sebebi de arkadaşın birisi "yağ değiştirmek için ne uğraşacam- elimi felan yağ etmeye değer mi giderim ustaya değiştirir" demişti.... bu değermilerin hepsini topladım....
bi tane daha racer parası cıktı....:cat:
otorumu aldıgımdan beri değişen parçalar ve işçiliklerim....
gaz teli değiştirdim.... 10 lira işçilik
debriyaj telini değiştirdim... 10 lira işçilik
2 defa km teli koptu onu değiştirdim....10 ar liradan 20 işçilik...
lastiklerini değiştirdim... 40 lira işçilik...
arka takozlar ve fren balatalarını değiştirdim...takozlar için 20 işçilik...----balata için 20işçilik...
ön fren balatalarını değiştirdim...10 işçilik...
ön frenin hidrolik yağını değiştirdim....10 işçilik...
bayramın 4. günü ön frenin hidrolik yağ deposunu değiştirdim...20 işçilik...
2 defa subap ayarı yaptım....40 ar liradan 80 lira işçilik...
1 defa karbüratör temizledim...20 işçilik...
zincir dişli setini değiştirdim...30 işçilik...
debriyaj balatalarını değiştirdim... 50 işçilik...
yağ pompalama sistemindeki yağ haznesini değiştirdim...50 işçilik...
ön camurluğun baglantı yerlerını 2 defa tamır ettım.... 20 şer işçilik...
şeker bayramında ön camurluk kopmle dağıldı yenıden alıp taktım... 10 lira işçilik...
1 sene önce motoru komple soydum...tüm grenajları söküp şaseyle birlikte güzeelce temızledım....en az 150 lira işçilik...
2 ay önce gene tüm grenajları soydum....ayrıca arka salınım kolunu ve amortisörü söktum....gene full temizlik yaptım....150 lira işçilik...
arka fren müşürünü değiştirdim....10 lira işçilik...
km kadranının lambası patlamıstı onu değiştirdim....10 lira işçilik...
arka park lambaları belkide 30 defa patladı her seferınde değiştirdim...en sonunda bıktım ve parkları led yaptım... 5 er liradan 150 lira işçilik... led yapmak en az 20 tl işçilik...
22000 km kullandım...ortalama 2000 km de yağ değiştirmiş olsam....11 defa yağ değiştirdim desek... +- 4 yada 5..... her seferınde 20 şer lira işçilik...220 tl...
ön ve arka tekerleklerdeki rulmanları değiştirdim....60 lira işçilik...
arka dişlinin ayrıca bir rulmanı var, onu değiştirdim...(rulmanı sökmek öyle kolay değil...heleki dağılmış ise)30 lira işçilik...
şuan 30700 kmde...m
kaba taslak bir fiyat cıkardım... her yapılan iş için +- 10,20 lira da olabilir....
ayrıca bizim TC mizdeki çoğu tamirciyim diye geçinen insanlar da bir taraftan yaparken diğer taraftan bozmayı da çok iyi becerirler...(1 hafta önce iş yerının motorunun lastıklerını tamırcıye değiştirttim... km göstergesi çalışmıyor)
bunları yazıya dökmemin sebebi de arkadaşın birisi "yağ değiştirmek için ne uğraşacam- elimi felan yağ etmeye değer mi giderim ustaya değiştirir" demişti.... bu değermilerin hepsini topladım....
bi tane daha racer parası cıktı....:cat:
otorumu aldıgımdan beri değişen parçalar ve işçiliklerim....
gaz teli değiştirdim.... 10 lira işçilik
debriyaj telini değiştirdim... 10 lira işçilik
2 defa km teli koptu onu değiştirdim....10 ar liradan 20 işçilik...
lastiklerini değiştirdim... 40 lira işçilik...
arka takozlar ve fren balatalarını değiştirdim...takozlar için 20 işçilik...----balata için 20işçilik...
ön fren balatalarını değiştirdim...10 işçilik...
ön frenin hidrolik yağını değiştirdim....10 işçilik...
bayramın 4. günü ön frenin hidrolik yağ deposunu değiştirdim...20 işçilik...
2 defa subap ayarı yaptım....40 ar liradan 80 lira işçilik...
1 defa karbüratör temizledim...20 işçilik...
zincir dişli setini değiştirdim...30 işçilik...
debriyaj balatalarını değiştirdim... 50 işçilik...
yağ pompalama sistemindeki yağ haznesini değiştirdim...50 işçilik...
ön camurluğun baglantı yerlerını 2 defa tamır ettım.... 20 şer işçilik...
şeker bayramında ön camurluk kopmle dağıldı yenıden alıp taktım... 10 lira işçilik...
1 sene önce motoru komple soydum...tüm grenajları söküp şaseyle birlikte güzeelce temızledım....en az 150 lira işçilik...
2 ay önce gene tüm grenajları soydum....ayrıca arka salınım kolunu ve amortisörü söktum....gene full temizlik yaptım....150 lira işçilik...
arka fren müşürünü değiştirdim....10 lira işçilik...
km kadranının lambası patlamıstı onu değiştirdim....10 lira işçilik...
arka park lambaları belkide 30 defa patladı her seferınde değiştirdim...en sonunda bıktım ve parkları led yaptım... 5 er liradan 150 lira işçilik... led yapmak en az 20 tl işçilik...
22000 km kullandım...ortalama 2000 km de yağ değiştirmiş olsam....11 defa yağ değiştirdim desek... +- 4 yada 5..... her seferınde 20 şer lira işçilik...220 tl...
ön ve arka tekerleklerdeki rulmanları değiştirdim....60 lira işçilik...
arka dişlinin ayrıca bir rulmanı var, onu değiştirdim...(rulmanı sökmek öyle kolay değil...heleki dağılmış ise)30 lira işçilik...
Son düzenleme: