Keeway Keeway ARN 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Keeway ARN 125 Motorsikletini;

• Kullanılan toplam oy
    243
bugün moralim çok bozuldu arkadaşlar= ben(82)+bayan arkadaş(50) yokuşta kaldık.resmen durdu motor yükleniyorum tıkandı kaldı çıkmadı.arkadaşı indirmek zorunda kaldım,rezil oldum bi daha da bindirmem kimseyi arkama.zaten hakimiyeti de çok zorlaşıyo biri binince.

alpinab10 kardesim senin 195 kiloluk olayını ben gercekten anlayamıyorum ancak forumu takip eden ve bu motoru satın almak için inceleyenleri yanlış yönlendirebileceğini düşünüyorum.

kardeş, yarın hemen gidiyosun servise, hava/yakıt karışım ayarını yaptırıyosun.sanırım senin motor 4000-5000 kmde falan.ateşleme işi en önemlisi.. 1,990 lık motora 20-30 dolarlık bujiyi takmazlar satarken.bujini NGK super ile deiştiriyosun.ayrıca buji kablosunun kalitesi çekiş konusunda çok etkileyici olur.yağın eski ise deiştirip teflon veya mos2 (mollycote) bazlı FIN25 gibi bi katkı ileve ediyosun yağına.benzin filtrenide deiştir.tıkanıklık olabilir.ha bide süper 95 benzin kullan.( bu arada bi kaç hesaplama yaparak depona karbüratör temizleme ürünlerinden atabilirsin.ama ölçüyü kaçırmadan.)bunları yaptır bide ööle dene bakalım yokuş işini... dersen ki ulan 2000ytl lik motora o masraf yapılırmı diye.. ozaman düz yolda kullanacaksın... :bounce: yağı deiştirip civata sıkmakla servis olmaz...sonucunuda bildirki milletde faydalansın.

motor daha 150 kmye bile gelmedi,500'i bekliyorum.o zaman gidicem servise de,buji gibi parça degistirme işi nasıl olacak,dışarıdan alıp bunu tak mı diycem adamlara,çünkü dediginiz gibi sanki pek uğraşmak istemiyolar bişeyle gibi...
o sirada da motor çalışalı 10 dak bile olmamıştı.

Bu arada ben bu durumlara hep sokak köpekleri yüzünden düştüm,yolumu değiştirdim.Köpekler hemen saldırıyor motora, bunlara yaklaşınca yavaşlamalımı,hızlanmalımı,hiç ısırılan olmuşmudur yoksa sadece havlamak mı hoşlarına gidiyor itoğullarının?

arkadaşlar keeway'in kendi web sitesine girdim.Bu sitenin maalesef ingilizcesi yok.orada fabrika resimlerinde 'qjiang motor' diye bi isme rastladım.Bu şirketi araştırınca Çin'in en büyük motor üreticisi diye tanıtıyor kendini.Ürunlerini inceleyecince de şüpheli bi motor buldum.sizce bu bizim arn'mi? (yanında da arn yazıyo tesadüfe bak)

http://qjiangmotor.ebigchina.com/sdp/202404/4/pd-1072584/448972-537856.html

http://www.qjiang.com.cn/search.asp?kind1=motorcycle&kind2=QJ125T-4A

http://www.qjiang.com.cn/photo1.asp?id=33

bu arada dikkatinizi çekerim teknik bilgiler de mevcut ve yakıt tüketimi için 2.8 L/100km yazıyor.

@cuteonur

arn birçok ülkede başka isimlerle satılmakda.Amerikada Strada rx125 extreme scooter olarak geçmekte..işte resmi.
rx125w8dc.jpg

buda başka bir keeway
rxia3wm.jpg

ÇİN malı mı? EVET

BENCE : Bu motosikletin kalbi olan motoru ve şasisi hiç tartışma götürmez bir şekilde ÇİN malı. Çünkü yüksek miktarlı seri üretim dışında hiç bir ülke bu fiyata bu motoru mâl edemez! Aksini iddia mümkündür ama lütfen bilimsel verilerle. AB ülklerinde maliyetlerin durumu ortada bu yüzden Macar malı olması mümkün değil. Ayrıca bu ayıp veya kötü de değilki neden rahatsız oluyoruz, sonuçta Macarların kontrolunde toplanıyor ve kalite kontrolü yapılıyorsa belli standartları yakalamış demektir. Bir çok arkadaşın dediği gibi 1.900,00 YTL' ye alınabilecek en güzel motor bence. Bu para ile zaten daha kalitelesi olsa emin olalım herkes kapıda kuyruk olurdu. Çin malı olmayan en yakın rakibi ile aradaki fiyat farkı bile Çin malı olduğunun en açık göstergesi değil mi?
Saygılarımla

Geçen hafta Mavi-Beyaz Keeway Arn125 aldım...Gidişi Mükemmel...Görüntüsü mükemmel...Yüksek hızda giderken bile frenleri mükemmel...
Ama biraz sorunlu bi alet...Fabrika hatası egzostla ilgili bi problem çıktı...Bide benden dolayı olan şanssızlıklar oldu...Babam yüzünden ön mili yamuldu,Sora egzost problemi,6-7 senedir motor kullanıyorum 4. günü düştüm ilk kez :) Fren kolu ve ayna yok :)
Bugunde arkadaşım üzerindeyken gaza fazla yüklenip ön frene basınca arabanın birine çaktı...Çocuk 3-4 metre sürüklendi...Allahtan bişi olmadı çocuga...Ön mil yine yamuldu...Çamurluk kırıldı...1-2 şey daha war...
Motoru bi saglıklı kullanamadım...Ama bu haliyle bile köpek gibi alet...Herkeze tavsiyemdir...Jigle probleminide halletmişler...Yokuş yukarı 2 kişi 50-60 la bile çıkarıyo...Aşırı kolay ve atik hızlanıyo...Tek kelimeyle mükemmel.Süper bi sürüş keyfi verio.1000'e dayandı bugun motor...Otobanda 110 gördüm.Motor açılınca bakalım 130 falan görücez işallah...Kilomdan dolayı biraz kolay...Bugun servise vericem motoru 1 hafta falan yatar heralde...Baya bi şanssızlık oldu...
Seneye Runner200 almayı düşünüyorum...Siz ne dersiniz Runner200 hakkında?bi kaç kez kullandım.Tek kelime mükemmel...
ayrıca Arn125 e sticker&modifiye çok güzel yarıyo...Bi abimiz war o egzost değişikliği,kondansatör iptali,hava filtresi değişikligi gibi bi kaç değişiklikle artıdan mükemmel bi güç aldı...Benim ve onun ARN'yi kaldırınca muazzam bi fark oluştu arada...
Sticker olayıda süper oluyo...yandaki ARN yazısı dışında bütün sticklerı söktüm ve arkadaki demiri çıkardım...Hepsinin yerine stickler koydum.Farları xenon görünümlü yaptım.Sinyallerde deişti.Ayna değişikligi falan oldu.Süper görünüyo şu an...Servisten çıksın resmini koyarım buraya...Jantlar krom renk oldu.Süper gözüküyo...
İyi günler herkese...
Saygılarımla...

160 kg ortalama 70 derecelik açıya sahip yokuşu iki kisi arabadan hızlı çıktım.... :cat:
yokuşu bilen vardır beylerbeyi bp nin yanı araba bile patinaj çeke çeke çıkıyodu.. :cat:

@motodevil:

daha önce foruma yazmıştım,toplam 130 kiloyla 45 derecelik yokuşta resmen kalmıştım 1cm kıpırdamadı.Bunun bazı sebepleri olabilir;işte motor soguktu,rodajı bitirmedi gibi.Ben bu motoru birçok motordan anlayan arkadaşa gösterdim.Kimsede 'hımm kuvvetli motormuş' diyemedi.Insanların dedigi şu bu fiyata normaldir ki artık onu da demeyecekler çünkü vespa piaggio'nun 5 küsur milyarlık modeli şu an 2800'e düşmüş diye duydum(150 cc).En yüksek hızı sormuşsun,ben hiç çıkmadım bilmiyorum ancak forumda çok tartışıldı bu ve ortak kanaat 90-100 km/saattir.

Bizim motoru ben güzel manken bayanlara benzetiyorum,estetik süper ama gerisi bilindik markalara göre zayıf kalıyor haliylen....

Boyu dedigin gibi 150 cclik maxi scooter benzetmesi modellere göre daha kısa iyiki de öyle çünkü ne bu motorla ne de o uzun olanlarla 2 kişinin binip de rahat etmesi zor bence.2 kişi tabii ki binersin ama motorun kontrolü %50 zorlaşıyor...

CuteOnur,
hız konusunda yanılıyosun arkadaşım bi arkadaş burda racon kesti bws arnyi geçer hanginiz gelirseniz gelin diye ortalama 1 saat önce yarışım bitti ve yamahayıda gördüm açık ara fark attım 1,5 km de 200msi yokuş olan yolda yokuşu geçiyorum arkamda göremedim bws yide düz yolda kıçıma 5 metre yaklaştı eminim son gazdaydı ama ben son gaza gelemedim bile yokuşta kayboldu arkadaş ışıklarda bi daha kalktık bu sefer yokuş aşagıya ama yine eline werdim !!en sonunda ne war bu motorda dedi? neon war dedim :) ve neonum açıp yarışı bitidim arn hiçte kötü bir motor değil 2000 km de anlayacaksın :bounce:

Arkadaşlar bu arn ile ne kadar uzun yol yapabiliriz .tahmini olan var mı ? Ya da giden ?

fedos ben baya uzun yol yaptım.hafif yağmurlu ve açıkhavada sürekli 130 km gibi yolculuklar yaptım.dağlara çıktım.yaylara çıktım.2 kişiydik.bir sorun olmadı.
4 saat kullanmadan sonra sırt ağrısı oluyor.

selam... ben de kırmızı keeway arn 125 satın aldım. alet gerçekten çok güzel. sadece uzaktan çalıştırırken sorun yaşıyorum. sanırım bende de jikle sorunu var :salut: bir de alarmı çok hassas. sinek çarpsa devreye giriyor. seviyeyi en aşağı çekmeme rağmen en ufak bir gürültüde (örneğin yanından araba, vb. geçtiğinde) devreye giriyor. sadece bir defa bipliyor. sarsıntı devam ederse çalmaya başlıyor. bunu engellemenin bir yolu yok mu? (en baştaki bipleme sesinden bahsediyorum).

casillias ,motomaxın sitesinde uzaktan kumanda kullanım kılavuzu var .
onu okusan yardımcı olabilir

alarmın kullanma kılavuzunu takip ederek seviyesini düşürdüm. ama dediğim gibi... en küçük bir seste bile (örn: köpek havlaması) bir defa bipliyor.

zamanımızdaki hırsızlık olaylarının arttığı bir dönemde bu büyük bir +.
bence motoru koyduğun yeri biraz daha dikkatli seç.

motoru koyduğum yere dikkat ediyorum etmesine de, köpekler, araçlar, vb. gideceği yere dikkat etmiyor. motorun yanından illa ki bişey geçiyor ve gürültüsünden alarm bipliyor. ve ben bu mesajı yazarken bahçedeki köpek havladı, yine tek sefer bipledi. merak ettiğim bütün hepsi böyle mi?

abi bende mavi arn var fakat motor soğukken rölanti çok düşük bazen stop bile ediyo jiklemi kırılmıştır. :santa:

rölanti ayarını selenin altındaki bagaj kısmından ayarlayabilirsin. ordaki plastik kapağı açıp, vidayı sağa çevirdiğinde rölanti yükselir. terse çevirdiğinde azalır. fazla çevirmemek gerekiyor. birkaç mm. yeterli olur.
alarmı kafaya takan yok mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar ben de yoğun bir araştırmadan sonra Mondial almaktan vazgeçip ARN 125 aldım mat siyahtan.

Adamlar eve kadar büyük minibüsle getirdiler sağolsunlar. Daha deneyemedim ama görünüşü haketen güzel.. Kullandıkça izlenimlerimi yazacağım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar