Değerli arkadaşlar yaklaşık bir aylık bir araştırma sonunda konuya ilişkin okunmadık forum ve yazı bırakmadan bir scooter almaya daha doğrusu bir ARN 125 almaya karar verdim. Motosikletim şu anda 400 km' de ve aletle ilgili ilk düşüncelerimi sizinle paylaşmaya karar verdim. Faydalı olması temennisi ile...
1- Aldığınız aletin 125 cc' lik bir scooter olduğunu ve performans için üretilmediğini unutmayarak lütfen cihazla ilgili beklentilerinizi yükseltmeyin.
2- İstanbul' un asfaltlarının asfaltta kullanıma uygun dizayn edilmiş scooterler için derin (!) sürprizleri olduğunu daima hatırlayın. Bu cihaz çukurlardan hoşlanmıyor. Bu konuda da kendinizi hazırlayın.
3- Cihazın ağırlığını göz önüne aldığınızda alarmı da olsa kolayca iki kişi tarafında kaldırılıp götürülebileceğini hep düşünün, doğrusu ben ilk hafta bu durumdan çok rahatsız oldum ve kafam salim olsun diye kasko yaptırdım. Şimdi gönül rahatlığı ile motosikleti kullanıyorum.
4- İki kez otobana çıktım rodajda cihazın maximum suratini 90 km/h olarak ölçtüm. Zaten 15 yıllık ehliyeti olan birisi olarak bu süratin güvenli sürüşe uygun olmadığını, en uygun ve güvenli sürüşün 60-70 km/h olduğunu kendi kanaatim olarak söylüyebilirim.
5- Mesleğimi bilen arkadaşlarım gel sen bu işten vazgeç bir heyacandır unutursun aynı zamanda sana da uymaz dediler, doğrusu bizim meslekte günlük kullanımda scooter terciih eden var mı bilmiyorum. Ama kimseyi dinlemedim aldım. Cesareti olmayanlar kendilerine güvensinler, zaten kaskı takınca sizi kimse tanımıyor değilmi dostlar
6- Ben ortalama 75 kuruş yaktım ama daha az yakabileceğimi tahmin ediyorum.
7- Daha servise uğramadım servis kalitesi hakkında bilahere bilgilendiririm.
8- Son olarak bugün motosiklete binerken yanında bir başka markanın benzer ürünü vardı. Orada bulunan ve motorları inceleyen 10-12 yaş arasındaki çocuklara sordum hangisi güzel diye. Verdikleri cevap "ABİ SİZİNKİ KARİZMATİK" oldu.
Saygılar sevgiler