Selamlar arkadaşlar,
Ehliyet olayını da hallettim ve bugün tam olarak aranıza katıldım

Ümraniye, Çapa arası 1. köprüden gelmek gibi bir deneyimim oldu. Honda güvenli sürüş 1 ve güvenli sürüş 2 hazırlık eğitimlerini aldım. Araba kullanan biri olarak trafik yer yer sinyalsiz dönenler yüzünden çok zorladı.
Şimdi dört sorum olacak:
1.si 2. el aldığım motorumda lastik olarak Michelin Pilot Road var, yeni gibi duruyor. Bu tek hamurlu bir lastikmiş. Bazen hatalı vites değiştirmeler ve sert frenlerde arka tarafın sallandığını hissettim. Arka freni de fazla kullanıyorum sanırım bir iki kere fren ciyaklamasını duydum. Sizce lastiği Diablo Rosso 2 ile değiştirmeli miyim?
2. sorum ise evin oradaki garaja girerken yaşadığım olay. Acemiliğin de büyük etkisi var bence ama zemini de hiç gözüm tutmadı. Garajın girişi çok dik ve 1 kat aşağı iniliyor, yer kaplaması apartman içlerinde kullanılan garip (içinde ufak ufak 4-5 mm lik renkli parçalar olan) betondan. Tırtık falan yapmışlar ama inerken ilk düşüşümü yaşayacaktım neredeyse. Kayarak indim aşağı kadar. Önerisi olan var mı?
3. Bir de kesin birisinde service manual ve user manual vardır. Dropbox a atıp paylaşabilir mi? Motor'un bütün bilgilerini öğrenmek istiyorum.
4. Motor şuan 17000 km civarı. Servise ne zaman götürmem gerekir?
Teşekkürler şimdiden.