selam
BBRR
Motora hasta oldum, arkadaşında siteye girse de bize, bu deriparçalarından dikilme çanta kılıfını , ateş desenini falan anlatsa, bunu gördükten sonra orjinal hali ile binmek istemez insan valla

e_erdun abinin yaptıklarına diyecek laf bulamıyorum zaten, hazır istanbulda olduğuna göre, motorumu alıp, bir iki düşüp pişer pişmez kendisini görmeye gideceğim bilgilerinden faydalanmak için. sanırım 1 hafta içinde falan zaman bulup pendiğe gidip alacağım motoru.
Makina mühendisi olarak biraz fikrimi beyan etmek istiyorum,
e_erdun, arkadaki destek konusunda çok haklı, arkadaşın özellikle artcı alıyorsa, o oturma pozisyonunda ve geriye doğru birinin oturduğunu düşünmek bile istemem. Tüm yük arka kısma transfer olacağı için arka amortisör bağlantısında ciddi yük oluşur.
Ama civatanın pozisyonu konusunda BBRR çok haklı. Amortisörü güvenceye alan civata ile çantayı tutan aynı olmasaymış daha iyi olurmuş . Tabi tasarım aşamasında ona göre uygun çapta bir civata seçilmiş olduğunu umuyorum. Motorsiklet tasarlayacak bir mühendisin bu gibi hayati parçalarda dikkatli olacağı aşikar.
Bir de resimde gördüğüm kadarı ile, amortisörün yükünü bu parça taşımıyor, şasi üzerinde civatanın içine girdiği yuvaya biniyor yük, yani söylediğin gibi, düz bir yolda giderken kırıldığını söylerken haklısın, parçayı kıran amortisör yükü olamaz, arka çantayı tutan demirin vibrasyonu olsa gerek. Benim aklıma bir tek, deri kaplama çantanın "oturulabilir" görünümünden dolayı, artcı falan alıyorsa, rahat rahat arkasına yaslanıp bacaklarınıda o deri kısımlara yaslaması olabilir gibi geliyor. bu tür bir yük civatayı çatlattıysa vibrasyonda kesmiştir zamanla.
JINLUN, BBRR nin resminden gördüğüm kadarı ile bu civata paslanmış, malum bir de kesmiş. Benim aklıma ilk olarak motoru alır almaz bu civatayı 2 adet paslanmaz civata ile değiştirmek geliyor, paslanmaz civata ile değiştirmenin sakıncası olabilir mi bizim için araştırabilirsen, sanırım herkez kendi civatasını değiştirebilecek kadar anahtar kullanmayı biliyordur da servisi rahatsız etmeden kendimiz halledebiliriz. Malum can tatlı

Ne dersin?