Tetron selam dostum.
Verdiğin bilgilerin çoğuna katılıyorum. Yalnız 2. maddeyi tam anlamadım.
- motoru çalıştırırken hafiften ön fere kolunu sıkın. (geçen hafta motoru çalıştırmak için yarım saat uğraştıktan sonra yazdıklarımı uyguladım ve artık motor iki gün yatmış olsa bile ilk basışta çalışıyor)
Motoru çalıştırırken ön freni sıkınca neden daha kolay çalışıyor. doğru mu anladım. İleri fırmala olayında ise haklısın. Debriyajı sıkıp bırakınca olmayabiliyor. Ama bazen az da olsa yine oluyor. Beni deli eden tek şey diyebilirim.
Birde birşey sorayim. Mesela 5. vitesle gidiyorken yavaşlamaya başladınız ve debriyajı sıkıp 4,3,2,1 şeklinde vitesleri düşürdünüz. Hareket halindeyken boş vitese veya 1. vitese düştüğünüzde debriyaj balatasından yada yanılıyor olabilirim başka bir yerden sürtünmeye benzer tuhaf bir ses geliyor mu. Yani 5 ten 3 düşünce gelmeyen bi ses boşta ve 1 de geliyormu? Bide boştasınız ve yokuş aşşağı gidiyorsunuz. Motor hızlı boştan 5 e takacaksınız. tabi tek tek. Aniden pat küt diye bir ses geliyormu motor aksamından. Yani motorla boşta hızlı giderken vites değiştirmeye başlayınca normal dışı ses gelmesi normal mi aynı şeyleri yaşıyormusunuz? yine çok sordum.
selamlar....