jedimaster' Alıntı:
Herkese selam,
Bir arkadaşa motor alacağız. Kendisi kararsız. Jinlun'un enduro modelini kullanan duymadım. Varsa lütfen anlatsınlar. Değerli expert özellikle size sormak istiyorum. bizi biraz bilgilendirebilirmisin. Yani özellikle şehir içi ulaşımında 250 chopper modelinden üstün yönleri varmıdır. Benzin sarfiyatı, kullanım rahatlığı, max hızı ve bu hızdaki konforu yani titreşim vs. Yani aslında kısaca 250 chopper la enduro modelini görüntü değilde mekanik açıdan karşılaştırmanızı istiyorum. Kendisi çok fazla chopper aşığı değil. Ama hoşuna gidiyor. Kararında etkili olacaktır. Bu forumda enduro kullanan olmadığını zannettiğimden özellikle size sordum. Herkesin tavsiyelerini bekliyorum.
Saygılar...
Değerli Dostum ,
Burada 250cc Elegance modeli ile ilgili her şey yazıldı. Onun için ben mukayese yerine size elimden geldiğince 200 cc enduroyu tanıtmaya çalışayım.
1. Fiyat avantajı tanıtım amaclı 2.350.ytl fiyatı 200 cc bir motosiklet için süper bir fiyattır. Seneye bu fiyatlar artacaktır.
2. Kıvraklık - ebatları itibariyle çok kıvrak her türlü yol ve hava şartında sürüş için mükemmel. Şehir içinde gerçekten çok eylenerek kullanılacak bir model.
3. Motor ve şanzuman - özellikle şanzumanı harika vites göstergesi var vites geçişleri mükemmel. Motor çok sağlam vede çok ama çok ekonomik.
4. Süratlenme 1- 2 viteste çok güzel AB standartlarındaki emisyon oranları açısından egzosda katalizör var bu yüzden 6000 - 6500 devirde kesiyor.
Performans egzosu takıldığında bu oran yükseliyor seside tabii değişiyor. ( Bu performans egzosu extra bedele tabidir.)
5. Sürat - işte ben burada kilitleniyorum. Çünkü motosikletler için legal sürat 70 km Bu motorun katalog sürati 90 km ama biz elimizdeki test motoru ile 110 yaptık. Sizi ne kadar tatmin eder bilemem benim size söyleyeceğim sürat 90 km/ saattir.
6. Parçası bol ve çok hesaplı.
7. Seneye cross yarışlarına katılacak.
8. Amortisörleri gerçekten çok iyi.
9. Hiç denemeyen dahi cazibesine kapılıp 1. viteste motosikleti tek tekerleğe kaldırmaya yelteniyor. Neden ; çünkü makina seni ataklığı ile tahrik ediyor.
Ama yinede daha detaylı bilgiyi biniciler verir. Benim tüm söyledilerim malını seven bir satıcının düşünceleridir. Asıl olan kullananların fikirleri ve müşteri memnuniyetidir.
Bizde bu görüşleri sizler kadar merak ediyoruz.
Saygılarımla ,
expert