Japon Malından Şaşmayacaksın Honda'nın Far Değişimi

Çinlisi,japonu,hintlisi,pakisi hepsini geçtim

Bana şoyle,karburattorlu,biraz cigerli,garaduzen tamiri basit,ecu falan fistik olmayacak bir makina lazim.

hava sogutmali da olur,gerekirse blok onune aha bele vantilator gibin bir seyler uydururum

Eski Garajava gibi ama biraz daha moderen. 4T olacak.

suzuki gs500 gibi

varsa oneriler konuyu yeşillendirebilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
kendi adıma cevap vereyim, motor konusunda çok acemiyim. 3 ay öncesine kadar hayatımda motorun hiç yeri olmadı. motor almadan önce yaptığım araştırmalarda ve izlediğim videolarda hep sıvı soğutmalıların övüldüğünü gördüm daha doğrusu yazın rahat edersiniz denildiğini. antalyada yaşayan biri olarak uzak kaldım.
Emin olun Youtube videolarının bir çoğu boş ve kulaktan duyma bilgilerden ibarettir, elbette adam akıllı videolar var ama bu tarz bilgilendirmeler bizim motovlogger dediğimiz tayfalardan çıkmıyor. Açıkçası 2 soğutma sistemine sahip olan motosikletim var ve pratikte hava soğutmalı motor çok daha cezbediyor bununda sebebi minimum sıvı minimum bakım demek. Sıvı soğutmadan ziyade kaliteli yağ kullanmak çok daha önemlidir hatta hava soğutmalı skuterim yoğun kullanım ardından piston kırıldığı için silindir piston takmak için söktüğümde hararetten ötürü klepeje dahi rastlamadım.

Hava soğutmalıların kranka bağlı pervanesi oluyor buda motor devirlendikçe silindire hava akışı sağlayarak soğumasını sağlıyor.

Ben hava soğutmalı bloktan neden çekinirler anlamış değilim, hava soğutmalı bloğu benim kadar hor kullana biri daha çıkarmı sanmıyorum (40 derece sıcaklıkta kuryelik). Şişme olayları eskidendi şimdi en dandirik skuter bile yazın çok rahat çalışıyor ve amacını tamamlıyor.

Hava soğutma öcü değildir. :)
Sisme muhabbeti 80`/90` li yillarda 2T den kalma durumlardi,4T hava sogutmali blogu sisirmek icin akdeniz de dik ve uzun bir yokusu 1.vites te yarinlar yokmuscasina gazlayarak cikmak suretiyle o da bir ihtimal siser ama yine de cok zor.

Abi yaşım o zamanlara yetmez, artık şehir efsanesi olmuş diyebiliriz o zaman. :)
Estf dostum.

Hersey bir yana recall mevzusun da japonlar ve avrupali(ozellikle bmw motorrad)cok iyi.

2010 da 0 km cin mali bir motor almistim,daha 50.km de egzoz yerinden cikmisti pancar motoru gibi hemen servise gittim,neyse biraktim motoru yapariz hemen dediler,o donem benim de islerim yogundu pesine dusmedim. aradan en az 15 gun gecmistir,arayan soran yok,gittim servise motoru ara ara bulamiyorlar,en son depoda arkaya kaktirmislar orada duruyor.egzozun baglanti manifoldundaki saplama kirilmis,ugrasmislar yapamamislar(ulan bari helicoil yapaydiniz)adamlar egzozu oraya komple kaynatmis:)

Uzun lafin kisasi birak recall i adamlari aradim telefonu bile acmamislardi :)

Motosikleti
Ns200 15"
Estf dostum.

Hersey bir yana recall mevzusun da japonlar ve avrupali(ozellikle bmw motorrad)cok iyi.

2010 da 0 km cin mali bir motor almistim,daha 50.km de egzoz yerinden cikmisti pancar motoru gibi hemen servise gittim,neyse biraktim motoru yapariz hemen dediler,o donem benim de islerim yogundu pesine dusmedim. aradan en az 15 gun gecmistir,arayan soran yok,gittim servise motoru ara ara bulamiyorlar,en son depoda arkaya kaktirmislar orada duruyor.egzozun baglanti manifoldundaki saplama kirilmis,ugrasmislar yapamamislar(ulan bari helicoil yapaydiniz)adamlar egzozu oraya komple kaynatmis:)

Uzun lafin kisasi birak recall i adamlari aradim telefonu bile acmamislardi :)
Recall konusunda BMW bence çok başarılı, kuzenimin 2011 320D si var (E90 Lci) ve şanzıman ile şanzıman yağ soğutucusunun bağlantılı olduğu yerdeki o-ring yağ kaçırıyordu. Ben parça siparişi vermiştim ve gidip aldığında aracında 2 tane Recall olduğundan bahsetmişler ve parçaların siparişini geçip geldiğinde montajlayıp yolladılar (sürücü hava yastığı ve fan rezidans soketi).

2010 Yılında yaşadığınız olay kötü bir durum, işi hem yapamayıp hemde saçma sapan iş yapmaları çok kötü olmuş. Yetkili ama etkisiz servis modeli. :D

Recall konusunda BMW bence çok başarılı, kuzenimin 2011 320D si var (E90 Lci) ve şanzıman ile şanzıman yağ soğutucusunun bağlantılı olduğu yerdeki o-ring yağ kaçırıyordu. Ben parça siparişi vermiştim ve gidip aldığında aracında 2 tane Recall olduğundan bahsetmişler ve parçaların siparişini geçip geldiğinde montajlayıp yolladılar (sürücü hava yastığı ve fan rezidans soketi).

2010 Yılında yaşadığınız olay kötü bir durum, işi hem yapamayıp hemde saçma sapan iş yapmaları çok kötü olmuş. Yetkili ama etkisiz servis modeli. :D
Guncel olarak takata airbag ile alakali geri cagirmalar da var.2005-2018 arasi icin.(japon ve avrupali)

Eskiden arac tescil islemleri de ciddi anlamda zordu,benim 1 gunu mu hic etmisti,evraklari al tescile git sira al,oradan ruhsat basimi,soguk damgasi.vs.

sirf takipcilere para vermemek icin deli gibi ugrasmistim,

gecenlerde arkadasa motor aldik,bayideyken artes uzerinden plaka ve on tescil hersey 10 dk surdu surmedi tertemiz hallettiler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 2 sene önce cb125r motorumu sattım az önce hondadan gelen mesaj,

oamzfl.jpg
Araci sattiginiz kisiye bu bilgiyi verdiniz mi?

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Dominar 250
kendi adıma cevap vereyim, motor konusunda çok acemiyim. 3 ay öncesine kadar hayatımda motorun hiç yeri olmadı. motor almadan önce yaptığım araştırmalarda ve izlediğim videolarda hep sıvı soğutmalıların övüldüğünü gördüm daha doğrusu yazın rahat edersiniz denildiğini. antalyada yaşayan biri olarak uzak kaldım.

Sana çok yüklenmek istemedik kusrumuza bakma ve hoş geldin 2 tekerli dünyaya. İnan çok güzel bir ortam var ve 2 tekerın kendisi zaten özgürlük. Kazasız belasız uzun yıllar bolca motor eskitmen dileğiyle abim. Bu motor gider japon gelir bmw gelir önemli olan rüzgarın tadını çıkarman. Ama vitesliye geçmeni şiddetle tavsiye ederim. Devri kendinin ayarlaması kesicisi debriyaj tokatlaması apayrı bir zevk emin olabilirsin. Arabada otomatik motorda dibine kadar manuelciyim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Biraz da bu işler şans işi; bazen çok kelek bir motor alırsın ama şansın yaver gider uzun süreler kullanırsın. Benim eski Er6F'i kelek ama şansımın en azından 5 sene ve 105.000 km yaver gittiğini söyleyebilirim. Bazen de çok iyi bir bir motor alırsın ama servisten çıkamazsın, bu konuda da aklıma ilk gelen örnek @F54 'ün arkadaşının lanetli R1200 Gs'i.

Bu işler kullana kullana, deneyim kazanarak öğreniliyor. @szafer de kendi deneyimleriyle kararını gelecekte şekillendirecek. Umarım hep mutlu, hep sıkıntısız sürer. Belki de seneye düşük cc skuterde tcs'nin o kadar da önemli bir özellik olmadığını düşünecek.

Yine de forumda kendi deneyimlediğimiz motorları yorumlamamız daha sağlıklı olur ama ben gibi burada çok uzun süre geçirmiş ve bir çok kişiyi de yüz yüze tanıyan üyeler geçmiş bir çok konuda insanların yaşadıkları sıkıntıları, çözemedikleri sorunları ve sinir stres olmalarını hatırlıyor. Bu nedenle bazı uyarılar önyargılıyken bazı uyarılar da geçmişte açılan konulardan toplanan bilginin, başkasının tecrübesinin yeni üyelere aktarımı olarak sayılmalı.

Motosikleti
D400
Ben hava soğutmalı bloktan neden çekinirler anlamış değilim, hava soğutmalı bloğu benim kadar hor kullana biri daha çıkarmı sanmıyorum (40 derece sıcaklıkta kuryelik). Şişme olayları eskidendi şimdi en dandirik skuter bile yazın çok rahat çalışıyor ve amacını tamamlıyor.

Hava soğutma öcü değildir. :)

ya çöp motor alıyorlar, çöp motorun hava sogutması da çöp oluyor sonra "hava sogutma kaka" diye geziyorlar.
sanki çöp motorların sıvı sogutması düzgün calısıyor :D

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
son 20 yıldır honda dan baska motor a para vermedim araya 1 defa yamaha gırdı gerisi honda genelde sıfır alırım

Motosikleti
apec apx7
Sana çok yüklenmek istemedik kusrumuza bakma ve hoş geldin 2 tekerli dünyaya. İnan çok güzel bir ortam var ve 2 tekerın kendisi zaten özgürlük. Kazasız belasız uzun yıllar bolca motor eskitmen dileğiyle abim. Bu motor gider japon gelir bmw gelir önemli olan rüzgarın tadını çıkarman. Ama vitesliye geçmeni şiddetle tavsiye ederim. Devri kendinin ayarlaması kesicisi debriyaj tokatlaması apayrı bir zevk emin olabilirsin. Arabada otomatik motorda dibine kadar manuelciyim.

Teşekkür ederim, dediklerine katılıyorum ilk heves scooter güzel gelmişti ama artık kesmiyor. kursta sürdürdükleri mt-07 tam anlamıyla tadı damağımda kalmıştı. um 250 renegade vegas aldım, evrakları hazırlandı yakında bayiden alırım. artık vitesli de var. bakalım şehiriçinde nasıl olacak. sürüş keyfi gerçekten (motosikletlerin genel olarak) çok yüksek. benim tek sıkıntım her binişten önce astronot gibi giyinmeye vakit ayırmak.

yakın çevremde bana tavsiye edilen motor (ilk scooter ı almadan önce)

bunlar da o paraya alınabilecek alternatifler,

şimdi bunlar ikinci el, çok km görmüş vs eleştirileri olacak ve haklılarda bu eleştiriyi yapacak olanlar ama arkadaşlar yukardaki alternatifler 125 cc lik bir scooter parasına alınabiliyor yani bazı konularda da beklentiyi yüksek tutmamak lazım. bana apex aldım diye bir akıllı sen misin diyenler var? benim motorum bunun neredeyse üçte biri toptan bozulsa gider yenisini alırım, farklısını alırım onu denerim ama verdiğim paraya yanmam.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250
Guncel olarak takata airbag ile alakali geri cagirmalar da var.2005-2018 arasi icin.(japon ve avrupali)

Eskiden arac tescil islemleri de ciddi anlamda zordu,benim 1 gunu mu hic etmisti,evraklari al tescile git sira al,oradan ruhsat basimi,soguk damgasi.vs.

sirf takipcilere para vermemek icin deli gibi ugrasmistim,

gecenlerde arkadasa motor aldik,bayideyken artes uzerinden plaka ve on tescil hersey 10 dk surdu surmedi tertemiz hallettiler.

Araci sattiginiz kisiye bu bilgiyi verdiniz mi?

Tabikide söyledim çok memnun oldu alan arkadaş,

Motosikleti
D400
hala 120 bin tl 'lik teker takılmış çöp tenekesini övüyorlar ya sabır :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar