Japon Malından Şaşmayacaksın Honda'nın Far Değişimi

Vay anasını, Honda Türkiye bir recall'a katıldı. Gözlerim yaşardı yemin ediyorum.
Daha bu haftasonu Africa'nın ekranını değiştirmek için Yunan'a giden arkadaşlarla geyiğini çevirmiştik.. =)

Motosikleti
apec apx7
Herkes ne isterse ona biner benim bok attığım bir konu yok zaten ve forumda ki çoğu SR veya NK alınır mı konularının altına alınır yazıyorum ama ben eski kafalıyım Japon olsun benim olsun diyorum forumda ki çoğu kişide bu kafada olduğu için 3te1 fiyatına alınan bir motosiklet istediği kadar iyi olsun başında Çin yazısını görünce vazgeçeriz bunu Çini boklamak için söylemiyorum forumda neden Çinlilerin boklandığını açıklamak için söylüyorum benimde bütçem olmasa ve A2de geçiş motosikleti arasam CBR500 ve SR450 arasında kalıp SR450 alırdım . Artı olarakta 2026'dayız dediğin Mercedes'in A ve E serisi o yıllarının en kötü satışlarına sahipler günümüzde böyle durumlar yaşanmıyor ve konumuz motosiklet . Şikayetvar konusunda sana katılıyorum ama canlı canlı örnekleri görmek için oraya bakmak yeterli oluyor
bilmem hatırlıyor musun ama koreliler (hyundai, kia) ülkemize ilk girdiğinde çinli muamelesi görüyorlardı şimdi en az japonlar kadar iyi araç üretiyorlar, ha keza samsungla dalga geçiliyordu sony yi geçti. çinli byd ve adını bilmediğim bir sürü eletrikli otomobil üreticisi japonların hayal bile edemeyeceği elektrikli araçlar üretiyor. evet motosiklet konusu yeni ama 10 sene sonra belki çok daha farklı şeyler konuşacağız. çinin iki yüzü var ucuz mamuller üreten ve kaliteli mamuller üreten. gereksiz gümrük sorunları yüzünden bize yollayamıyorlar diye komple bir ülkeye kalitesiz yakıştırmasını yapmak yakışıksız. abd de de bok gibi otomobiller de üretiliyor harikalar da üretiliyor ve aynı markalar üretiyor bunları. ben de isterim şu anda bütçem olsun moto guzziye bineyim ducatiye bineyim (yine japon demedim ama) harleye yada indian a bineyim ama şimdilik uzak. kıçı kırık bir scooter için de bir japona tonla para dökmeye gerek duymadım.

Eribilmem hatırlıyor musun ama koreliler (hyundai, kia) ülkemize ilk girdiğinde çinli muamelesi görüyorlardı şimdi en az japonlar kadar iyi araç üretiyorlar, ha keza samsungla dalga geçiliyordu sony yi geçti. çinli byd ve adını bilmediğim bir sürü eletrikli otomobil üreticisi japonların hayal bile edemeyeceği elektrikli araçlar üretiyor. evet motosiklet konusu yeni ama 10 sene sonra belki çok daha farklı şeyler konuşacağız. çinin iki yüzü var ucuz mamuller üreten ve kaliteli mamuller üreten. gereksiz gümrük sorunları yüzünden bize yollayamıyorlar diye komple bir ülkeye kalitesiz yakıştırmasını yapmak yakışıksız. abd de de bok gibi otomobiller de üretiliyor harikalar da üretiliyor ve aynı markalar üretiyor bunları. ben de isterim şu anda bütçem olsun moto guzziye bineyim ducatiye bineyim (yine japon demedim ama) harleye yada indian a bineyim ama şimdilik uzak. kıçı kırık bir scooter için de bir japona tonla para dökmeye gerek duymadım.
Çinlileri bende severim hemen al sat yapılcaksa, cc sonra yükseltilecek ise makuller ama kaliteli değiller bunu kabul etmem o arabalarında bi honda toyota gibi senelerce gideceğine inanmiyorum. CF ülkeye geleli yaklaşık bi 10 sene olmuştur en eski kullanıla bilir motorları 22 model.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

10 değil 15 miş.

Motosikleti
apec apx7
Çinlileri bende severim hemen al sat yapılcaksa, cc sonra yükseltilecek ise makuller ama kaliteli değiller bunu kabul etmem o arabalarında bi honda toyota gibi senelerce gideceğine inanmiyorum. CF ülkeye geleli yaklaşık bi 10 sene olmuştur en eski kullanıla bilir motorları 22 model.

10 değil 15 miş.
Japonlar kadar kaliteli olmaları beklenemez zaten neredeyse yarı fiyatından az. japon 250 cc lik suzuki ye koyduğu anahtarsız çalıştırmayı milyonluk 1000 cc ye koymuyor, kabul etmek lazım ki japonların da aptalcasına muhafazakar bir kafa yapısı var. ama bundan 10 sene sonra da çinli honda kalitesindeki motoru çinli fiyatına satarsa ne olacak?

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Enteresan bir recall. Acaba sebebi ne ? Yanlış hatırlamıyorsam iki makyaj gördü bu model.

Sonbaharda sattığım CB250r için sabah bana da mesaj geldi. Açıkçası başta bir acaba dedim.
İkinci el de olsa satın aldıktan sonra bir kere kendini servise elletmen gerekiyor sanırım. Mesaj bana geldiğine göre, satın alan arkadaş servise gitmemiş hiç.

Japonlar kadar kaliteli olmaları beklenemez zaten neredeyse yarı fiyatından az. japon 250 cc lik suzuki ye koyduğu anahtarsız çalıştırmayı milyonluk 1000 cc ye koymuyor, kabul etmek lazım ki japonların da aptalcasına muhafazakar bir kafa yapısı var. ama bundan 10 sene sonra da çinli honda kalitesindeki motoru çinli fiyatına satarsa ne olacak?
Adamların politikası bile o değil kullan at diye üretiyolar o günü umarım görürüm ama sanmıyorum.

Yarı fiyat ama 3/1 bile ömür yok bide böyle bakmak lazım tabi bu genel olarak böyle dediğiniz gibi istisna kronikli olan erken bozulan var ama genel çerçeveden bakarsak durum bariz.

Bide işin şu boyutu var. Tabi bana göre benim görüşüme göre, yanlış anlaşılmasın ama daha toplu iğne üretemeyen ülkelerin adamlarının Çin malına b.k atması bana biraz komik geliyor.
Parayı ödeyen biz olduğumuza göre eleştirmek de hakkımız diye düşünüyorum. Sonuçta bizim ülkemizin çok bir şey üretemiyor olması para verip alıyor olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.
Burada esas problemin ülkenin satın alma gücünün gittikçe düşüyor olması diye düşünüyorum. Sıfır motosiklete güç yetmiyor. Para ya ikinci el kaliteli motosiklete ya da sıfır çinli motosiklete yetiyor. Burada müşteri karar veriyor. İki tercihten birini seçiyor. Sonuçta hangi motosiklet seçilirse seçilsin, karar veren kendince doğru kararı vermiş oluyor ve bence bu kararı eleştirmeye de hakkımız yok. Ben karar verirken 11 yaşında Japon motosikleti aldım. Şu an yeni motosiklet alacak olsaydım ( ki çok ciddi şekilde düşünüyorum) yine Japon motosikleti alırdım.
Bu arada Çinli ürünler kalitesiz olur algısına da kapılmamak lazım. İphone da Çin'de üretiliyor çok baba ekran kartları da. Parasını verirseniz uzay mekiği de yaparlar. Siz paradan haber verin.

Motosikleti
D400
Bazı çinliler(isim vermek istemiyorum) motoru satıp ucuza veriyor. herkes te ulan 450 cc motoru 250 bine aldımm capon alsam 500 idi diyor.

sonra arıza veriyor garantiyi geçiremezsen 50k üstüne sokuyorlar. kaza yapıyorsun japondan pahalı yedek parça ile araç sana 350ye geliyor.

500e japon alan adam 1 sene sonra onu 470 e satıyor.

250ye çin alan adam (+ kronik arıza vs masrafı) 100k trink verecek adam bulamıyor.

sadece alırkenki şeye bakmayın önünüzdeki 2 sene size ne girer ne cıkar ona bakın.

(elbette güzel çinli modeller var yok değil ama ikinci elde ölü ötesi)

Bide işin şu boyutu var. Tabi bana göre benim görüşüme göre, yanlış anlaşılmasın ama daha toplu iğne üretemeyen ülkelerin adamlarının Çin malına b.k atması bana biraz komik geliyor.
Türkiye'nin ilk toplu iğne fabrikası, 1951 yılında İstanbul Topkapı'da kurulan Atlı Zincir İğne ve Makine Fabrikası'dır. Bu fabrika, Türkiye'de toplu iğne ve patinaj zinciri üretimi yapmak amacıyla faaliyete geçmiştir.
Öne Çıkan Bilgiler:
  • Kuruluş Yılı: 1951.
  • Kurucu/Firma: Atlı Zincir İğne ve Makine Kollektif Şirketi.
  • Önemi: Türkiye'nin sanayi tarihinde yerli üretimle toplu iğne ihtiyacını karşılayan öncü tesislerden biri olarak bilinmektedir.

Bu abiye fazla takılma.

Son düzenleme:
Motosikleti
apec apx7
Bazı çinliler(isim vermek istemiyorum) motoru satıp ucuza veriyor. herkes te ulan 450 cc motoru 250 bine aldımm capon alsam 500 idi diyor.

sonra arıza veriyor garantiyi geçiremezsen 50k üstüne sokuyorlar. kaza yapıyorsun japondan pahalı yedek parça ile araç sana 350ye geliyor.

500e japon alan adam 1 sene sonra onu 470 e satıyor.

250ye çin alan adam (+ kronik arıza vs masrafı) 100k trink verecek adam bulamıyor.

sadece alırkenki şeye bakmayın önünüzdeki 2 sene size ne girer ne cıkar ona bakın.

(elbette güzel çinli modeller var yok değil ama ikinci elde ölü ötesi)
Bilader,

bazen alışveriş yaparken fazla verecek 1000 tl olmaz. o yüzden bütçene görene bakarsın. 250 ye aldığım süper spora birşey olursa acımam en yakın çöpe bırakırım. 120.000 e abs li 200 cc scooter aldım, bana buna yakın fiyata japon önerdiler de almadım mı? yok çünkü. adam utanmadan 2003 scooter ına bile dünyanın parasını istiyor ama adam da haksız değil, sizin gibi japon da japon diyenler olduğu sürece o adamlar da müşteri bulur.

Yarı fiyat ama 3/1 bile ömür yok bide böyle bakmak lazım tabi bu genel olarak böyle dediğiniz gibi istisna kronikli olan erken bozulan var ama genel çerçeveden bakarsak durum bariz.
ilk arabamı 5 yıl kredi ile aldım ödeyince sattım ki sürmesi son derece zevksiz bir toyota idi. ondan sonra aldığım arabaların hiçbirini de 2 seneden fazla kullanmadım artık kimse hiçbir malı evladiyelik almıyor. ben hayatımda ilk kez motora bindim benim için 2 kriter vardı abs ve antalyada yaşadığım için hava soğutma olmasın. acemiliği attıktan sonra elime para geçince ben de cc yükselteceğim belki capon belki italyan yada ingiliz ama acemi için capona tonla para gömmeye de gerek yok.

Bilader,

bazen alışveriş yaparken fazla verecek 1000 tl olmaz. o yüzden bütçene görene bakarsın. 250 ye aldığım süper spora birşey olursa acımam en yakın çöpe bırakırım. 120.000 e abs li 200 cc scooter aldım, bana buna yakın fiyata japon önerdiler de almadım mı? yok çünkü. adam utanmadan 2003 scooter ına bile dünyanın parasını istiyor ama adam da haksız değil, sizin gibi japon da japon diyenler olduğu sürece o adamlar da müşteri bulur.

ilk arabamı 5 yıl kredi ile aldım ödeyince sattım ki sürmesi son derece zevksiz bir toyota idi. ondan sonra aldığım arabaların hiçbirini de 2 seneden fazla kullanmadım artık kimse hiçbir malı evladiyelik almıyor. ben hayatımda ilk kez motora bindim benim için 2 kriter vardı abs ve antalyada yaşadığım için hava soğutma olmasın. acemiliği attıktan sonra elime para geçince ben de cc yükselteceğim belki capon belki italyan yada ingiliz ama acemi için capona tonla para gömmeye de gerek yok.
Katılıyorum bence haklısın ama hepimiz 2 senede 1 motor araba değiştirelim demiyoruz.

Motosikleti
Forza 250
Çin motoru alınmayacak kadar kötüdür demiyoruz ki, Japon'a göre çabuk dağılıyorlar ama asıl sorun şu: Servis konusunda berbatlar, sigorta asla işlemiyor, rutin bakım adı altında bir yağ değişimine binlerce lira para alınıyor. Sigortam yanmasın diye parayı veriyorsun, işin sigortaya düştüğünde ise kabadayı tipli herifler tarafından tersleniyorsun. Çok kötü çok. Öyle böyle değil. Bir gün Çinli bir firma çıkacak Türkiye'de örgütlenecek, servis ağını her tarafa yayacak, gerçek manada hizmet verecek o zaman Çinli motor Türkiye'nin gözdesi olur. Ama şu an için Japon'dan şaşan kısa süre sonra pişman olur.

Son düzenleme:
bilmem hatırlıyor musun ama koreliler (hyundai, kia) ülkemize ilk girdiğinde çinli muamelesi görüyorlardı şimdi en az japonlar kadar iyi araç üretiyorlar, ha keza samsungla dalga geçiliyordu sony yi geçti. çinli byd ve adını bilmediğim bir sürü eletrikli otomobil üreticisi japonların hayal bile edemeyeceği elektrikli araçlar üretiyor. evet motosiklet konusu yeni ama 10 sene sonra belki çok daha farklı şeyler konuşacağız. çinin iki yüzü var ucuz mamuller üreten ve kaliteli mamuller üreten. gereksiz gümrük sorunları yüzünden bize yollayamıyorlar diye komple bir ülkeye kalitesiz yakıştırmasını yapmak yakışıksız. abd de de bok gibi otomobiller de üretiliyor harikalar da üretiliyor ve aynı markalar üretiyor bunları. ben de isterim şu anda bütçem olsun moto guzziye bineyim ducatiye bineyim (yine japon demedim ama) harleye yada indian a bineyim ama şimdilik uzak. kıçı kırık bir scooter için de bir japona tonla para dökmeye gerek duymadım.
Scooterda kuryelik yapılmıycaksa veya piyasa altına denk getirilmediyse Çinli scooterlar güzel oluyor

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çin motoru alınmayacak kadar kötüdür demiyoruz ki, Japon'a göre çabuk dağılıyorlar ama asıl sorun şu: Servis konusunda berbatlar, sigorta asla işlemiyor, rutin bakım adı altında bir yağ değişimine binlerce lira para alınıyor. Sigortam yanmasın diye parayı veriyorsun, işin sigortaya düştüğünde ise kabadayı tipli herifler tarafından tersleniyorsun. Çok kötü çok. Öyle böyle değil. Bir gün Çinli bir firma çıkacak Türkiye'de örgütlenecek, servis ağını her tarafa yayacak, gerçek manada hizmet verecek o zaman Çinli motor Türkiye'nin gözdesi olur. Ama şu an için Japon'dan şaşan kısa süre sonra pişman olur.
Hah, işte tam doğru noktayı yakaladın.
Bu çinliler avrupada da satılıyorlar ama avrupada doyçe markları, fraksız franklarınıveya italyan liretlerini veren müşterilerine oradaki satıcıları ve servisleri bizdeki gibi yapamıyorlar, tüketici hakları orada sahiden işliyor, bu yüzden kaliteli hizmete mecburen yatırım yapıyorlar, yetkili servislerinde de bizdeki gibi taş kafa hırtolarla muhattap olunmuyor, doğru düzgün derdini anlatıyorsun prosedürü neyse o şekilde düzgünce çözülüyor sorun.
Bizde japon markaları bile mahkemeye ver istersen diyebiliyorken, bu çinli/hintli markaların servisleri bisikletçiden bozma, önünden geçmeye çekineceğim dükkanlar şeklindeyse ve içindek ustaların bilgisine güvenemiyorsam ki hangisi seervis manuel'i açıp okuyor, aman yetkili servis verelim diye en hallice marka yalandan ezbere bir eğitimi belki veriyordur, bu durumda çin malı alacak kadar zengin değilim, iki katını veririm japon alırım düzgün servisi olan markadan alırım en azından paramla rezil olmam, param yetmiyorsa da 10 yaşında japon alırım yine ustalarla çok muhattap olmam. Japonlar da 80'li yıllarda ilk çıktıklarında dalga geçiliyormuş ama şimdi sağlamlıklarıyla meşhurlar, bu çinliler de 10 yıla öyle olur ama önce Türkiye'de doğru düzgün ithalatçılarla girmeleri lazım, kurnaz esnaftan türeme ithalatçı firmalara ve onların yetkili servislik verdikleri usta bozuntularına güvenemiyorum. Ne zaman ki avrupa'daki gibi hizmet verirler o zaman piyasayı ele geçirirler.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Bilader,

Birader sen her yazanı niye sana yazmışız gibi cevap vermeye çalışıyorsun? Yazdıklarına bakıyorum çin motora her laf edene, sanki sana sövmüşler gibi tepki veriyorsun.

Bir sakin ol, git 120 bine aldıgın 200 cc abs'li motorunla bi gez kendine gel.

Motosikleti
apec apx7
Çünkü burası bir motosiklet forumu ve benim gibi bu işe yeni başlayacak bu insanlar gelip burada bilgi almak istiyor. ve bu körü körüne japon aşkı yüzünden bilgi değil anlamsız nasihatler alıyorlar. şevkleri kırılıyor. ayrıca yanlış olduğunu düşündüğüm tutuma karşı yazıyorum.

reo

Arkadaşlar Çinli motorların mevzusu kalitesiz veya ucuz olmalarından ziyade üreticilerin ve distribütörlerinin ticari ahlak sahibi olmamalarıdır.
Hatta Çin menşeili otomobillerde de bu dediğim geçerli, ticari ahlak olmayan millet herşeyi yapar; baktı ki karlılık oranı düşüyor "Avrupa pazarından çıktım" der veya "Volvo'yu falan firmaya sattım" der çeker gider. Olan 3 milyon TL verip Çin malı suv alan memura olur.
Servis yok, parça yok, garanti yok üstelik yarı fiyatına da değiller biraz daha pahalılar. Sizce böyle bir motora binmeye, tüm birikimini riske atmaya değer mi?
Gençler adına cevap veriyorum: Evet değer, çünkü parasını ben değil babam veriyor.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Konu bence de tamamen bu.
Satış sonrası hizmetler satış yapmaktan çok daha kritik bir konu. Yoksa motoru almaya alırsın, ama kullanamayıp kenarda durduktan sonra Maisto figürlerinden farkı kalmaz. Fiyat ve taksit avantajı olsa da bu iş biraz da kumar. Mide bulandırıcı kritik bir sorun olmadıkça, motordan anlamayan ustacıklara denk gelmedikçe sürmeye devam edersin. Ama bunlardan biri denk geldi mi de aylarca sürünür, sinir stres olur, muhatap bulamayıp bir daha almamaya tövde edersin.

Japon markaları da zamanında stokçuluk, aksesuarsız satış yapmama, el altından para alma, telefonları açmama veya açıp akabinde suratına kapama gibi davranışlardan dolayı eleştiririm.

Çinliler de Japonlar gibi satış sonrası işini çözerlerse bu sefer onlar da fiyatlarını Japon seviyelerine çekerler gibime geliyor.

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Herkes ne isterse ona biner benim bok attığım bir konu yok zaten ve forumda ki çoğu SR veya NK alınır mı konularının altına alınır yazıyorum ama ben eski kafalıyım Japon olsun benim olsun diyorum forumda ki çoğu kişide bu kafada olduğu için 3te1 fiyatına alınan bir motosiklet istediği kadar iyi olsun başında Çin yazısını görünce vazgeçeriz bunu Çini boklamak için söylemiyorum forumda neden Çinlilerin boklandığını açıklamak için söylüyorum benimde bütçem olmasa ve A2de geçiş motosikleti arasam CBR500 ve SR450 arasında kalıp SR450 alırdım . Artı olarakta 2026'dayız dediğin Mercedes'in A ve E serisi o yıllarının en kötü satışlarına sahipler günümüzde böyle durumlar yaşanmıyor ve konumuz motosiklet . Şikayetvar konusunda sana katılıyorum ama canlı canlı örnekleri görmek için oraya bakmak yeterli oluyor
daha geçen ay görmüştüm Mercedes EQ serisi bi suv kuzey marmarada birden motor duruyor aynı marka aynı model Mercedes Arkadan çarpıyor. Elektrikli araçların ne kadar teknoljik ve güvenlik paketleri dolu olduğunu biliyoruz hadi öndekinde bi sorun oldu öteki araç nasıl duran arabayı görmeyip ani frenleme vs yapmadı ilginç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar