Yoo. Forumda herkese bütçesi neyse o önerilir.
150K bütçe ile tavsiye istendiğinde bu forumun %99'u ns200 / rtr200 öneriyor. Bunlar japon değil. Ben uzun zamandır forumda eski model japon önerisi görmedim (2015 modele eski diyorsanız o ayrı bir durum)
Adamın birisi gidip çin çöpüne 300k bayılcam dediğinde doğal olarak ona o parayı vereceğine eski model japon al diyor.
Önceki mesajımda yazdım tekrar yazıyorum.
CFMoto, Rks, Zontes gibi çin markaları servis konusunda sıkıntılı. Hem yedek parçası cok pahalı hem 200e aldıgın aleti 100 e satamazsın.
Voge, Mondial gibi çin markaları yedek parça ve servis konusunda bir tık daha iyi. Ama 200'e aldıgını 130'a satamazsın.
Eee motoru alıyorsun, servis berbat, yedek parça berbat. Motoru satmak istesen zararın dibine vuruyorsun.
Kendi içinizi rahatlatmak istiyor olabilirsiniz ama apec apx7 gibi bir alete para vereceğine sıfır 125cc tvs jupiter (japon değil) üstüne 20k koyup sıfırı yada daha düşük fiyata 2024 model düşük km SYM 200 ABS (japon değil) alabilridiniz.
Bakın tek seceneğiiz çin değil demek ki, size 2 motor önerdim 2side japon değil 2side sıfır.
Burada problem düşük bütçeye uygun Tayvan / Hint / Daha kaliteli Çin motorlar varken neden Apec aldıgınız bence.
Apec alacagınıza 2010 model japon scooter almak ya da 2025 model hint scooter almak daha mantıklıydı