Japon Malından Şaşmayacaksın Honda'nın Far Değişimi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çinliler de Japonlar gibi satış sonrası işini çözerlerse bu sefer onlar da fiyatlarını Japon seviyelerine çekerler gibime geliyor.
Tabi ki öyle yapmak zorunda kalırlar, en azından yaklaşırlar çünkü bu otomasyon devrinde üretim maliyetleri bir şekilde birbirine yaklaşıyor, bu satış sonrası hizmetler denen şeyler asıl büyük maliyet. Doğru düzgün yetkili servis olursa tas kafa traşlı hırto yerine düzgün usta çalıştırırlarsa tabi ki maliyeti artar. Telefona bakmak bile bir maliyet çünkü birinin işyerinde buna zamanını ayırması ve telefonda sorulan sorulara yanıt verebilecek bilgisi olması lazım.

Motosikleti
D400
Çünkü burası bir motosiklet forumu ve benim gibi bu işe yeni başlayacak bu insanlar gelip burada bilgi almak istiyor. ve bu körü körüne japon aşkı yüzünden bilgi değil anlamsız nasihatler alıyorlar. şevkleri kırılıyor. ayrıca yanlış olduğunu düşündüğüm tutuma karşı yazıyorum.
Yoo. Forumda herkese bütçesi neyse o önerilir.

150K bütçe ile tavsiye istendiğinde bu forumun %99'u ns200 / rtr200 öneriyor. Bunlar japon değil. Ben uzun zamandır forumda eski model japon önerisi görmedim (2015 modele eski diyorsanız o ayrı bir durum)

Adamın birisi gidip çin çöpüne 300k bayılcam dediğinde doğal olarak ona o parayı vereceğine eski model japon al diyor.

Önceki mesajımda yazdım tekrar yazıyorum.

CFMoto, Rks, Zontes gibi çin markaları servis konusunda sıkıntılı. Hem yedek parçası cok pahalı hem 200e aldıgın aleti 100 e satamazsın.

Voge, Mondial gibi çin markaları yedek parça ve servis konusunda bir tık daha iyi. Ama 200'e aldıgını 130'a satamazsın.

Eee motoru alıyorsun, servis berbat, yedek parça berbat. Motoru satmak istesen zararın dibine vuruyorsun.

Kendi içinizi rahatlatmak istiyor olabilirsiniz ama apec apx7 gibi bir alete para vereceğine sıfır 125cc tvs jupiter (japon değil) üstüne 20k koyup sıfırı yada daha düşük fiyata 2024 model düşük km SYM 200 ABS (japon değil) alabilridiniz.

Bakın tek seceneğiiz çin değil demek ki, size 2 motor önerdim 2side japon değil 2side sıfır.

Burada problem düşük bütçeye uygun Tayvan / Hint / Daha kaliteli Çin motorlar varken neden Apec aldıgınız bence.

Apec alacagınıza 2010 model japon scooter almak ya da 2025 model hint scooter almak daha mantıklıydı :)

Motosikleti
Forza 250
Çin malını övüp göklere çıkaran ve her "Çin malı aldım, paramla rezil oldum" diyeni aşağılayarak susturmaya çalışan birileri var. Yapmayın öyle çok ayıp. Çin malını övecekseniz de insanları aşağılayacak tabirler kullanmadan yapın bunu. Bu forumun ciddiyetine uygun olsun yorumlarımız.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Japon çin hint her türden kullanıp huzuru hintte bulmuş biri olarak. Japonda da yedek parça ihtiyacın olur da garantin yoksa o problem. Geçen crf arka amörtisörüne 89bin tl çekti servis arkadaşa. Sıfır ayarında ikinci el bir hintli alıp uygun işletme maliyetiyle kullanmak bana hep en mantıklısı geliyor. Gerçi orada da servisin insafına kalıyosun. Koca izmirde mesela bajaj servisi yok düzgün. İyi denilen bitane var izmirliler bilir, o da sadece cihaza bağlayıp arıza kodu söylemeye 2 bin lira istiyor :D

Motosikleti
D400
İyi denilen bitane var izmirliler bilir, o da sadece cihaza bağlayıp arıza kodu söylemeye 2 bin lira istiyor :D

Sasalıdaki abiyi diyorsan o adam işçilik konusunda iyi ama normalden bi %30 civarı fazla fiyat çekiyor. önceden x2 çekiyordu biraz insafa gelmiş.

Ben d400 motoru aldıgımda 8 - 9 ay garantisi vardı, baktım servislere fiyat yüksek. Alıp parçaları kendı ustama yaptırdım.

Motosikleti
apec apx7
Yoo. Forumda herkese bütçesi neyse o önerilir.

150K bütçe ile tavsiye istendiğinde bu forumun %99'u ns200 / rtr200 öneriyor. Bunlar japon değil. Ben uzun zamandır forumda eski model japon önerisi görmedim (2015 modele eski diyorsanız o ayrı bir durum)

Adamın birisi gidip çin çöpüne 300k bayılcam dediğinde doğal olarak ona o parayı vereceğine eski model japon al diyor.

Önceki mesajımda yazdım tekrar yazıyorum.

CFMoto, Rks, Zontes gibi çin markaları servis konusunda sıkıntılı. Hem yedek parçası cok pahalı hem 200e aldıgın aleti 100 e satamazsın.

Voge, Mondial gibi çin markaları yedek parça ve servis konusunda bir tık daha iyi. Ama 200'e aldıgını 130'a satamazsın.

Eee motoru alıyorsun, servis berbat, yedek parça berbat. Motoru satmak istesen zararın dibine vuruyorsun.

Kendi içinizi rahatlatmak istiyor olabilirsiniz ama apec apx7 gibi bir alete para vereceğine sıfır 125cc tvs jupiter (japon değil) üstüne 20k koyup sıfırı yada daha düşük fiyata 2024 model düşük km SYM 200 ABS (japon değil) alabilridiniz.

Bakın tek seceneğiiz çin değil demek ki, size 2 motor önerdim 2side japon değil 2side sıfır.

Burada problem düşük bütçeye uygun Tayvan / Hint / Daha kaliteli Çin motorlar varken neden Apec aldıgınız bence.

Apec alacagınıza 2010 model japon scooter almak ya da 2025 model hint scooter almak daha mantıklıydı :)
Ben ilk scooter ımı almak için forumda akıl danışırken koyduğum kriterleri açıklamıştım 130.000 fiyat, abs, hava soğutmalı olmayacak, sıfır olacak çünkü taksitle alacağım. arkadaşlar sıfır japon önerdiler, ikinci el japon önerdiler. bu kriterleri defaatle yazdım hala japon öneriyorlardı. istiyorsan scooter bölümünde açtığım başlık duruyor aç bak. ben işte bundan sıkıldım. insanların size kubayı sorarkenki amacı yedek parça servis değil, gidişi nasıl, yakışı nasıl, bilndik kroniği var mı? yoksa 50.000 tl ye aldığı sıfır motorda tas kafa traşa sahip değilse zaten bunların olmayacağını varsayarak bu işe giriyorduk. ama sizler hala motordan çok servise, yedek parçaya, ikinci el değerine eğiliyorsunuz. ben de bu yollardan geçtiğim için insanlar doğru bilgi edinsin diye bunları yazıyorum. bak hala üstüne 20 k koyup diyorsun koyabilsem koyardım herhalde. ayrıca arka fren tambur, abs siz modeli öneriyorsun abs diye direttiğim halde. apec e bayıldığım için almadım. 120.000 e bu özellikleri sağlayan (200 cc , abs+tcs) var diye aldım. şimdilik memnunum, yol tutuşu, hızlanması gayet güzel. tek sıkıntı biraz sert ama onuda aldığı virajla kapatıyor.

Motosikleti
Hero Dash 125
Sasalıdaki abiyi diyorsan o adam işçilik konusunda iyi ama normalden bi %30 civarı fazla fiyat çekiyor. önceden x2 çekiyordu biraz insafa gelmiş.

Ben d400 motoru aldıgımda 8 - 9 ay garantisi vardı, baktım servislere fiyat yüksek. Alıp parçaları kendı ustama yaptırdım.

Sasalı'da değil artık. Çiğli Kipa yanındaki sanayide.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250

Aynen onu diyorum. Dedim doğru mu anladım sadece cihaza takıp 2 bin tl alacaksınız? Evet diyor benim ücretim bu şekilde. Dedim geçen sanayide disk balata değişti arabanın 2 bin lira vermedim. İşine gelmiyosa gelmeyebilirsin tabi diyor. Torbalıdaki servis ücretsiz bakayım gel ne olacak dedi bi ara ona gidicem :D Adam iyi usta olabilir ama bu kadar olmaz. Zaten bakımlarını kendim yapıyorum ama arıza kodu baktırmak için cihaz yok maalesef arabada var almıştım ucuz işimi görüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben ilk scooter ımı almak için forumda akıl danışırken koyduğum kriterleri açıklamıştım 130.000 fiyat, abs, hava soğutmalı olmayacak, sıfır olacak çünkü taksitle alacağım. arkadaşlar sıfır japon önerdiler, ikinci el japon önerdiler. bu kriterleri defaatle yazdım hala japon öneriyorlardı. istiyorsan scooter bölümünde açtığım başlık duruyor aç bak. ben işte bundan sıkıldım. insanların size kubayı sorarkenki amacı yedek parça servis değil, gidişi nasıl, yakışı nasıl, bilndik kroniği var mı? yoksa 50.000 tl ye aldığı sıfır motorda tas kafa traşa sahip değilse zaten bunların olmayacağını varsayarak bu işe giriyorduk. ama sizler hala motordan çok servise, yedek parçaya, ikinci el değerine eğiliyorsunuz. ben de bu yollardan geçtiğim için insanlar doğru bilgi edinsin diye bunları yazıyorum. bak hala üstüne 20 k koyup diyorsun koyabilsem koyardım herhalde. ayrıca arka fren tambur, abs siz modeli öneriyorsun abs diye direttiğim halde. apec e bayıldığım için almadım. 120.000 e bu özellikleri sağlayan (200 cc , abs+tcs) var diye aldım. şimdilik memnunum, yol tutuşu, hızlanması gayet güzel. tek sıkıntı biraz sert ama onuda aldığı virajla kapatıyor.
Hocam arkadaşlar bence de haklı ama ya. Apec ile ilgili milyon tane konu var durduğu yerde dağılan motorlar bunlar. Jupiteri 2 seneye yakın kullandım benzin hariç masrafı olmadı bana. Apecin heryeri abs tcs olsa ne olur. dionun activanın ölüsü daha iyidir. aklıma gelen mesela jet 200i sym abs var 120ye bulunuyor sıfır. Hava soğutma olsa ne olur. mis gibi motor. ki scooter olmayacaksa düzgün bi rtr200 ya da d250 alınır o paraya.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Aynen onu diyorum. Dedim doğru mu anladım sadece cihaza takıp 2 bin tl alacaksınız? Evet diyor benim ücretim bu şekilde. Dedim geçen sanayide disk balata değişti arabanın 2 bin lira vermedim. İşine gelmiyosa gelmeyebilirsin tabi diyor. Torbalıdaki servis ücretsiz bakayım gel ne olacak dedi bi ara ona gidicem :D Adam iyi usta olabilir ama bu kadar olmaz. Zaten bakımlarını kendim yapıyorum ama arıza kodu baktırmak için cihaz yok maalesef arabada var almıştım ucuz işimi görüyor.

o beni az bi tokatlamıştı bi ara, bakım sırasında elimdeki aksesuarı almak istedi onu beleşe getirmek için birkaç kalemi konustugumuzun üstüne yazmıştı. acemilğime geldi :D
ama işçiliğine lafım yok.

Motosikleti
apec apx7
Hocam arkadaşlar bence de haklı ama ya. Apec ile ilgili milyon tane konu var durduğu yerde dağılan motorlar bunlar. Jupiteri 2 seneye yakın kullandım benzin hariç masrafı olmadı bana. Apecin heryeri abs tcs olsa ne olur. dionun activanın ölüsü daha iyidir. aklıma gelen mesela jet 200i sym abs var 120ye bulunuyor sıfır. Hava soğutma olsa ne olur. mis gibi motor. ki scooter olmayacaksa düzgün bi rtr200 ya da d250 alınır o paraya.

arkadaşım, sen o kriterleri baz alıyorsun ben başka kriterleri. niye insanlara tavsiye verirken kendi kriterlerinizi diretiyorsunuz? hiç apec apx7 kullandın mı? çevrende kullanan var mı? ben dünyanın en harika motoru diye savunmuyorum sadece benim istediğim kriterlere haiz diye aldım. kusura bakma da dionun ölüsü yeter diyecek kadar da izanımı yitirmedim. goldwingin ölüsü yeter de anlarım gs 1200 ün ölüsü yeter de anlarım, road glide ın ölüsü yeter de anlarım ama kıçı kırık bir scooter sırf ölüsü yeter diye alınmaz, en azından ben almam. arkadaş ben kuryelik yapmıyorum ki! haftada 50 km ancak. bazen o bile olmuyor.

F54

Türkiye'nin ilk toplu iğne fabrikası, 1951 yılında İstanbul Topkapı'da kurulan Atlı Zincir İğne ve Makine Fabrikası'dır. Bu fabrika, Türkiye'de toplu iğne ve patinaj zinciri üretimi yapmak amacıyla faaliyete geçmiştir.
Öne Çıkan Bilgiler:
  • Kuruluş Yılı: 1951.
  • Kurucu/Firma: Atlı Zincir İğne ve Makine Kollektif Şirketi.
  • Önemi: Türkiye'nin sanayi tarihinde yerli üretimle toplu iğne ihtiyacını karşılayan öncü tesislerden biri olarak bilinmektedir.

Bu abiye fazla takılma.
tam bunu yazmaya geldim çok yaşa ismet abi
okumadan bilmeden gelip atıp tutuyorlar ya böyle zır cahiller neymiş toplu iğne yapamıyormuşuz
avel TÜRKİYE cumhuriyeti dünyanın ilk uçak üretebilen ülkelerinden biridir (1926)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
japon japon diyen adamlar bajaja biniyor fıkra bu kadar 🙂

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
arkadaşım, sen o kriterleri baz alıyorsun ben başka kriterleri. niye insanlara tavsiye verirken kendi kriterlerinizi diretiyorsunuz? hiç apec apx7 kullandın mı? çevrende kullanan var mı? ben dünyanın en harika motoru diye savunmuyorum sadece benim istediğim kriterlere haiz diye aldım. kusura bakma da dionun ölüsü yeter diyecek kadar da izanımı yitirmedim. goldwingin ölüsü yeter de anlarım gs 1200 ün ölüsü yeter de anlarım, road glide ın ölüsü yeter de anlarım ama kıçı kırık bir scooter sırf ölüsü yeter diye alınmaz, en azından ben almam. arkadaş ben kuryelik yapmıyorum ki! haftada 50 km ancak. bazen o bile olmuyor.
Hocam kendi kriterlerim diye bir şey yok. Doğrular var gerçekler var tecrübeler var. Bile bile lades denmez. Cidden bak hep merak ederdim bu motorları kim hangi mantıkla alıyor diye. Resmen kamu spotu gibi oldunuz benim için teşekkür ederim.

daha geçen ay görmüştüm Mercedes EQ serisi bi suv kuzey marmarada birden motor duruyor aynı marka aynı model Mercedes Arkadan çarpıyor. Elektrikli araçların ne kadar teknoljik ve güvenlik paketleri dolu olduğunu biliyoruz hadi öndekinde bi sorun oldu öteki araç nasıl duran arabayı görmeyip ani frenleme vs yapmadı ilginç.
Ülkemizde hiç bir aracın otomatik pilotu doğru düzgün çalışmıyor ki onu geçtim bunun bir sürü sebebi olabilir Mercedes'in iddiası tam otonom sürüş değil zaten eller direksiyonda olup sana destek olması ve bazı şeyleri (örn. şeritleri tabelaları takip etmesi) otoyolda sistemini kapatmış(çalışmayan) bir Mercedes'i filtrelemesi gerekir yolun bir parçası mı yoksa çalışan bir araba mı diye yoksa otobanda giderken yol kenarında ki bir lastiği veya trafik polislerinin kulllandığı maketi gördüğünde çarpışma riski sanıp ani frenlemesi lazım her seferinde. Kaza Yavuz Sultan Selim köprüsünde gerçekleşiyor 2KMlik bir köprü 120KM hızla giderken 'ulan benim arabada otomatik fren var zaten' diyip rahat süren bir sürücü varsa ve sensörlerin daha saniyelik filtreleme yapamadığını bilmiyorsa böyle bir kaza olması normal . Mercedes bu kazada çoğu şeyi karşıladı diye biliyorum ama aynısı Çinli marka bir motosikletin olsa Zontes gibi daha üreticisi belli olmayan bir marka tarafında gerçekleşse adamlar tası tarağı toplar kaçar ülkeden 😂

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Geçen crf arka amörtisörüne 89bin tl çekti servis arkadaşa. ...
O nasıl fiyat öyle? Komple arka maşayla birlikte mi değiştiriyorlar? :D

CRF'e orijinal amortisör alınmaz bu arada, orijinal amortisörü çok kötü zaten, patladıysa bu olayı kısmet sayıp direkt Hyperpro amortisör taktırmak lazım. (Öne de yaylarından...) Müthiş bir yükseltme olur, motosikleti bambaşka bir yere taşır.

Motosikleti
apec apx7
Hocam kendi kriterlerim diye bir şey yok. Doğrular var gerçekler var tecrübeler var. Bile bile lades denmez. Cidden bak hep merak ederdim bu motorları kim hangi mantıkla alıyor diye. Resmen kamu spotu gibi oldunuz benim için teşekkür ederim.
Nasıl yok dostum, c serisi yerine passat alanın, g serisi yerine land cruiser alanın, s serisi yerine cadillac alanın yada hadi sınıflar arası yapalım e serisi yerine skoda super b alanın kriterleri var. bosch yerine regal alanın, bodrumda tatile gitmek yerine köyüne gidenin kriterleri olduğu gibi. insanlar size doğru yanlışı sormuyor merak etme bir akıllı sizler değilsiniz insanlar size deneyim soruyor, bilgi soruyor. yoksa bilmiyorum dersin yada lazlığın da lüzümu yok birşey demezsin. ama insanların belirlediği kriterleri senin kriterlerin yanlış diyemezsin, böyle bir hakkın yok.

Motosikleti
D400
Motor alırken insanlar Yedek Parça / Servis / İkinci El Piyasası / İhtiyaçlarını Karşılama / Sağlamlık bunlara bakar.

Bunların 2si olmasın, 2si olsun vs. vs. değiştiremezsiniz. Forumda öneri yapanlar nesnel öneri yaparken siz öznel öneri yapıyorsunuz.

Bu konu "size göre" diye değiştirielemez.

Açtıgın konuya baktım, isyan ettiğin japon önerisi mevzusu yok bile. Genelde sym önermişler.

Anlamadıgım şey şu; daha max 2 aylık süredir bu camiadasınız, burada yıllarını vermiş ve belli ki bir problem yaşayıp konuyu durumu test etmiş insanlara b.k atıp duruyorsunuz. üstelik yanlış olan sizsiniz ve hakaretimsi şekilde insanlara cahil muamelesi yapmaya calsııyorsunuzç

Durmanız gereken yerin farkında değilsiniz henüz. kusura bakmayın, bırakın bilenler konuşsun, siz değil.

Motosikleti
apec apx7
Motor alırken insanlar Yedek Parça / Servis / İkinci El Piyasası / İhtiyaçlarını Karşılama / Sağlamlık bunlara bakar.

Bunların 2si olmasın, 2si olsun vs. vs. değiştiremezsiniz. Forumda öneri yapanlar nesnel öneri yaparken siz öznel öneri yapıyorsunuz.

Bu konu "size göre" diye değiştirielemez.

Açtıgın konuya baktım, isyan ettiğin japon önerisi mevzusu yok bile. Genelde sym önermişler.

Anlamadıgım şey şu; daha max 2 aylık süredir bu camiadasınız, burada yıllarını vermiş ve belli ki bir problem yaşayıp konuyu durumu test etmiş insanlara b.k atıp duruyorsunuz. üstelik yanlış olan sizsiniz ve hakaretimsi şekilde insanlara cahil muamelesi yapmaya calsııyorsunuzç

Durmanız gereken yerin farkında değilsiniz henüz. kusura bakmayın, bırakın bilenler konuşsun, siz değil.
birincisi nerede kime hakaret etmişim? ikincisi siz hangi bilgi, yetki ile benim durmam gereken yeri tayin edebiliyorsunuz? ayrıca her insan yedek parça/servis/ ikinci el bakmaz, bazen istese de bakamaz çünkü birinci kriter bütçedir. bu konular elbetteki bana göre diye değiştirlebilir çünkü başkasına almıyorum kendime alıyorum alırken de bilgisi olan insanlardan motor ile ilgili fikir istiyorum yatırım danışmanlığı değil. sizler bunun ayrımına neden varamıyorsunuz anlamakta zorlanıyorum.

Motosikleti
D400
birincisi nerede kime hakaret etmişim? ikincisi siz hangi bilgi, yetki ile benim durmam gereken yeri tayin edebiliyorsunuz? ayrıca her insan yedek parça/servis/ ikinci el bakmaz, bazen istese de bakamaz çünkü birinci kriter bütçedir. bu konular elbetteki bana göre diye değiştirlebilir çünkü başkasına almıyorum kendime alıyorum alırken de bilgisi olan insanlardan motor ile ilgili fikir istiyorum yatırım danışmanlığı değil. sizler bunun ayrımına neden varamıyorsunuz anlamakta zorlanıyorum.

tamam kardeşim 150 km tecrüben ve 2 kere servise uğradıgın apec motorun ile en bilgili ve en doğru kişi sensin.

Motosikleti
apec apx7
tamam kardeşim 150 km tecrüben ve 2 kere servise uğradıgın apec motorun ile en bilgili ve en doğru kişi sensin.
senden fazla bilgim olduğu kesin. ayrıca otomobil üzerinde 500.000 km den fazla sürüşüm var ki ülkedeki motorcuların birçoğundan fazla olduğuna eminim. 50 yaşın getirdiği tecrübeyle konulara senden farklı bakmam normal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar