iterek çalıştırma

Yukuş Aşşaya Sal :) Takwiye Tawsiye etmem Beyinini Boza Bilirsin

Gitti Bizim Renault Laguna nın Beyni Takwiyede :salut: Akü Alıp Taksak Birşey Olmucakdı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Akü Takviye

Bir araçtan diğerine akü takviyesi yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli iki husus:

1-Takviye alınan sağlam akülü araç çalışır durumda olmamalıdır.

2-Sağlam aracın Eksi kutbundan alınan uç çalıştırılacak aracın motoru üzerinde temiz bir yere (şase'ye) bağlanmalı (Boş akünün Eksi kutbuna değil).

Araç çalıştırıldıktan 3-5 dakika sonra önce Eksi kutup çıkarılmalıdır.

Kolaygelsin.

Son düzenleme:
1 viteste calıstırmak tehlikeli çünkü motor o viteste zor kompresör yapar
5 ve 6 viteste ıse calıstırmak zor en ıyısı 2-3

Bir araçtan diğerine akü takviyesi yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli iki husus:

1-Takviye alınan sağlam akülü araç çalışır durumda olmamalıdır.

2-Sağlam aracın Eksi kutbundan alınan uç çalıştırılacak aracın motoru üzerinde temiz bir yere (şase'ye) bağlanmalı (Boş akünün Eksi kutbuna değil).

Araç çalıştırıldıktan 3-5 dakika sonra önce Eksi kutup çıkarılmalıdır.

Kolaygelsin.

bizdeki hyundai dan akü takviyesi yapmak isyemişti bi komşu kutupları ters bağlayıp bütün elektrik aksamını yakmıştı

mtk

bizdeki hyundai dan akü takviyesi yapmak isyemişti bi komşu kutupları ters bağlayıp bütün elektrik aksamını yakmıştı

evet old abimiz çok güzel anlatmış.. aksi halde büyük elektrik problemleri çıkıyormuş.

vurdurarak çalıştırmayı akümün kutup başı kırıkken ben çok yapmıştım. çünkü kutup başını kaynak yaptıracak zamanım yoktu :p motor yeniyse tavsiye etmem ama eski modelse veya kros tarzıysa tavsiye ederim.

600'lük makinaları çalıştırmak için ya çok dik bayır bulmak, ya az eğimli yerde 2 kişi aşağı gitmek ya da düz yolda hızlıca ittirmek gerekiyor.. geçen hafta xt600 le çok uğraştık oradan biliyorum :)

diğer önemli nokta da jikleyi çekik bırakmayın motor boğuluyor ve çalışmıyor..

hı hı

tecrübe böyle bi şey işte. . :mrgreen::mrgreen:

emre arkadaşa şaka yabtn herhal tecrübe diyerek 1. viteste tekerlek kızaklar başkada bişey olamaz artı motora fazla yük bindireceğinden motora daha fazla zarar verir yüksek vitesle 2 veya 3 ünçü vites benim tercihim

Benim motor plantinli ve ayarını bilmiyodum 3 sene önce hep vurdurarak çalıştırmayı denerdim egzost patlatırdı,çalışacak diye sevinirdim.Meğer platin ayarlı değilmiş km lerce iteklemişimdir.:mrgreen:

O zaman sen insan gücüyle 70-80 görmüşsündür:mrgreen:
Bi bakıyolar biri koşarak solluyor kendilerini:D

up!up!up!up!up!up!up!up!

Arkadaşım anlayamadık özel bir dilmi:mrgreen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar