iterek çalıştırma

Arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi arabalarda akü problemi varsa ya takviye yapılır yada iterek çalıştırılır Acaba ayaktan marş olmayan motorlarıda iterek çalıştırmak mümkün mü :silent:

tabiki arkadaşım neden olmasın şahsen tecrübe ettim bi kaç kez ama tercih edilen bi yöntem değil tabiki ama anlık bi çözüm
ama sakın 1 . viteste denemyin en az 2. vites te rahat alır

tabiki arkadaşım neden olmasın şahsen tecrübe ettim bi kaç kez ama tercih edilen bi yöntem değil tabiki ama anlık bi çözüm
ama sakın 1 . viteste denemyin en az 2. vites te rahat alır

evet arabalarda da 2. vites kullanılıo 1. viteste sakınca ne ki

evet calısıyor ben nasıl 2.viteste calıstıracam bana acıklarmısın arkadasım beni o zaman bi canavarın cekmesi gerekir ancak cok zararlı bir şey ki abim olacak dahi insan akü kutup basına bakmadan vurdurduğu için gsx-r 1000 beynini bozdu birden elektrik gidince oldu demiş usta bence gidip yaptırın cikle vs. kullanmakta fayda var

GKN

alısın 2 ye, biraz koşturursun yarım debryaj da yakalatırsın çalıştıı an gene debriyajı sıkarsın.. eğer akünde az da oslla hayat varsa marş ada dokunursun o esnada, dah rahatlar..
diyelimki hava yağışlı debriyaı bırakınca arka tekerlik yere basmicak, o zaman da üzerine oturrursun, birinden seni itmesini rica edersin, her zaman biri vardır :p
yeni nesil elektronik ateşlemeli motorlarda bu iş mümkün deil tabiki, akü olmadan ateşleme almadıkları için...
bu durumda da akü nü şarj edebilecek bi yer bulmak yada takviye yapmak en iyisi.:wiinkk:

yazmayı unutmuşum, 1. viteste vurdurmanın da herhangi bi sakıncası yok ama motoru daha hızl itmeniz gerekeceği için 2. viteste daha yavaş iterek açlışıtrabilirsiniz:wiinkk:

Son düzenleme:
o zaman direk 5 yada 6 yapalım vitesi daha çabuk alır GKN nin dediğine göre olmamı

alısın 2 ye, biraz koşturursun yarım debryaj da yakalatırsın çalıştıı an gene debriyajı sıkarsın.. eğer akünde az da oslla hayat varsa marş ada dokunursun o esnada, dah rahatlar..
diyelimki hava yağışlı debriyaı bırakınca arka tekerlik yere basmicak, o zaman da üzerine oturrursun, birinden seni itmesini rica edersin, her zaman biri vardır :p
yeni nesil elektronik ateşlemeli motorlarda bu iş mümkün deil tabiki, akü olmadan ateşleme almadıkları için...
bu durumda da akü nü şarj edebilecek bi yer bulmak yada takviye yapmak en iyisi.:wiinkk:

yazmayı unutmuşum, 1. viteste vurdurmanın da herhangi bi sakıncası yok ama motoru daha hızl itmeniz gerekeceği için 2. viteste daha yavaş iterek açlışıtrabilirsiniz:wiinkk:

tecrübe böyle bi şey işte. . :mrgreen::mrgreen:

CBA

honda dylanda yandık demi öyle bi durumda ayak pedalı yok bendede

Arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi arabalarda akü problemi varsa ya takviye yapılır yada iterek çalıştırılır Acaba ayaktan marş olmayan motorlarıda iterek çalıştırmak mümkün mü :silent:

evet mümkün bizzat test edilmiştir klasik vurdurma tekniklerini uygulayarak rahatlıkla alışkanlık yapmadığı sürece iterek çalıştırabilirsiniz

Vitesli Ise Vurdurarak ( Ittirerek) çalıştırmak Mümkün... Ama Tavsiye Etmiyorum...

Vurdurarak çalıştırmanın hiç bi sakıncası yok arabada, motordada olacağını sanmıyorum..
1 viteste olur olmasına ama zor baya hızlı olmak lazım yeterli deviri aktarmak için, 3 4 5 e de gelince buseferde motorun yeterli devri alması imkansız, olan dişlilerinize olur xD en uyqun 2 dir..

Benim motor plantinli ve ayarını bilmiyodum 3 sene önce hep vurdurarak çalıştırmayı denerdim egzost patlatırdı,çalışacak diye sevinirdim.Meğer platin ayarlı değilmiş km lerce iteklemişimdir.:mrgreen:

honda dylanda yandık demi öyle bi durumda ayak pedalı yok bendede

Merak etme bizim motorlar bizi yolda bırakmıyor belki 2.senenin sonunda akü zayıflayabilir de belki diyorum...
Bu arada bizim aküler CBF600 ün aküleri ile aynı geçen serviste gördüm.

CBA

ii bari benimde hep aklıma takılıyodu inşallah başıma böyle bi iş gelmez

ayak pedalı olmayan ve scooter tarzı motorlar hariç çogu motoru çalıştıra bilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar