İstanbul'da motoru bayiiden otogara götürmek için YARDIM lütfen

Motosikleti
Honda Crf250L
Selam MT sakinleri,

Doğu Batı motordan CBR250 aldım..Bu hafta içi motorumu alıp otobüsle Trabzon'a getireceğim..Fakat bayi nakliye konusunda yardımcı olmuyor..Motoru benim götürmem lazım otogara..Bende İstanbul'da yol iz bilmiyorum..

Motoru Ümraniye'den alıp otogara süreceğim.Otobüslerle konuştum..Anadolu'da Harem otogarına sapıyorlarmış..Aslında Esenlere gitmek istiyorum..tahminim otobüsleri orada yatırıyorlar gündüzleri..otobüsün saati gelmeden rahat rahat boş otobüse yüklerdik motoru ama orası uzak hayatta bulamam tek başıma..

Kısacası beni Doğu Batı motordan, olursa Esenler'e olmazsa Harem'e götürecek yardımsever motorcu veya motorcular arıyorum:)

Şimdiden herkese teşekkürler..:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kimseye güvenme bence ,bu yazdığınnı sadece biz okumuyoruz herkes iyi niyetli çıkmayabiliyor,ver parayı kamyon tut at arkasına öyle götür,ordan tutucağı en fazla 70 liradır.Ben öyle yapmıştım.

Motosikleti
Honda Crf250L
Kimseye güvenme bence ,bu yazdığınnı sadece biz okumuyoruz herkes iyi niyetli çıkmayabiliyor,ver parayı kamyon tut at arkasına öyle götür,ordan tutucağı en fazla 70 liradır.Ben öyle yapmıştım.

haklısında kamyonu bulmakta mesele:)..tanıdık arkadaşlar falan olmazsa öyle yapacağım artık..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Eğer motor kullanmakla alakalı sorun yok da tek sorun İstanbul'u bilmemekse dert etme, otogar çok kolay bir yerde. Bulunduğun yerden TEM'e çıkıp yaklaşık 25 km gittikten sonra otogar çıkışını göreceksin. O ayrımdan çıkıp düz gittiğinde zaten otogara varmış oluyorsun. Köprü geçişi için de para ödemiyorsun.

Motosikleti
Honda Crf250L
Eğer motor kullanmakla alakalı sorun yok da tek sorun İstanbul'u bilmemekse dert etme, otogar çok kolay bir yerde. Bulunduğun yerden TEM'e çıkıp yaklaşık 25 km gittikten sonra otogar çıkışını göreceksin. O ayrımdan çıkıp düz gittiğinde zaten otogara varmış oluyorsun. Köprü geçişi için de para ödemiyorsun.

evet tek sorunum İstanbul'u bilmemek..Google Earth'ten bakayım dediğiniz yollara..

Bir tane sarı taksi tut onu takip et istediğin yere gidersin veya bir tane moto kuryeye 20 tl ver onuda takip edebilirsin.

Motosikleti
Honda Crf250L

Tem otoyolu dediğiniz İstanbul Çevre Yolu mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
TEM'den gitmek yolu 9 km kadar uzatıyor ama hem trafiğe takılmamış olursun hem de yolu bulamama şansın olmaz. TEM üzerinden db motor-otogar haritası http://g.co/maps/2t69v

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kardeş sen motosikleti taşıma konusunda özelden yazsalarda kimseye güvenme,küçük bir pikap ile anlaş.Madem o kadar parayı verdin,azıcık nakliye,hamallık masrafın olsun kafan rahat olsun.Çok iyi niyetlisin ama takdir ettim doğrusu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tem otoyolu dediğiniz İstanbul Çevre Yolu mu?

Haritayı ekledim oradan bakabilirsin. TEM dediğim yola çıkmak için de harita aklında kalmazsa da 2. çevreyolu ya da FSM köprüsü yazan tabelaları takip edebilirsin.

Motosikleti
Honda Crf250L
Haritayı ekledim oradan bakabilirsin. TEM dediğim yola çıkmak için de harita aklında kalmazsa da 2. çevreyolu ya da FSM köprüsü yazan tabelaları takip edebilirsin.
şimdi baktım haritaya tşk edeirm..zor değilmiş gidebilirim:)

sen en iyisi motoru aldıktan sonra yeşil edirne tabelalarını takip et 2. köprüyü geçtikten sonra esenler otogar tabelasını görene kadar aç gazı sapaktan gir devam et otogarı görürsün hafta içi pek yardımcı olamaycaklarını düşünüyorum :(

Motosikleti
Honda Crf250L
Kardeş sen motosikleti taşıma konusunda özelden yazsalarda kimseye güvenme,küçük bir pikap ile anlaş.Madem o kadar parayı verdin,azıcık nakliye,hamallık masrafın olsun kafan rahat olsun.Çok iyi niyetlisin ama takdir ettim doğrusu.

güven konusunda ben de temkinli davranırım tabı ama bu sitedekileri de az çok tanıyorum..zaten güvenilir insanlar kendilerini az çok belli ediyorlar burada..örnek: Slayerr :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:58 ----------

sen en iyisi motoru aldıktan sonra yeşil edirne tabelalarını takip et 2. köprüyü geçtikten sonra esenler otogar tabelasını görene kadar aç gazı sapaktan gir devam et otogarı görürsün hafta içi pek yardımcı olamaycaklarını düşünüyorum :(
hafta içi olması kötü oldu haklısın ama benimde zamanım yok başka..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------

TEM'den gitmek yolu 9 km kadar uzatıyor ama hem trafiğe takılmamış olursun hem de yolu bulamama şansın olmaz. TEM üzerinden db motor-otogar haritası http://g.co/maps/2t69v

Doğu Batı motor tam olarak haritada işaretlediğin A noktasında mı?

Motosikleti
Honda Crf250L
Bu da DB motordan Harem Haritası.
http://maps.google.com/maps?saddr=A...Kg&oq=Harem+oto&vpsrc=0&mra=ls&via=1&t=h&z=13

Tamamen Ana yollardan gideceğin için hiç bir sıkıntı yok. Haremdeki trabzon otobüslerinin telefonunu alıp şimdiden telefonla görüşmeni tavsiye ederim. Esenler - harem pek fark etmez. Uygun bir firma bulman önemli. Kolay gelsin.

teşekkür edeirm..otobüs şöförü arkadaşım ulusoyda..esenlerden kalkıp hareme sapıyorum dedi..şimdi bu haritaları yazıcıdan cıkartıp gidebilrim kendim..
iyiki açmışım bu konuyu..
hepinize teşekkürler :)

motoru yatırmana gerek yok bu arada

makinayı otobüse kuyruk kısmından sokarsan ilk yani geri geri bagaj kısmına sığıyor pek çok motor.
grenajlarını battaniye ile ört sağlam bir şekilde sonrada şase boşluklarından motoru bağlamanı öneriririm.
çakalaz bu şekilde bir kaç defa motor taşımıştı ona danışabilirsin aslında :)

bu arada motoru otobüste dayayacağın kısım için bulursan büyük patpatlardan kullan hava yastığı iyi işe yarar.
ek olarak depoda olabildiğince az benzin bulunsun kötü bir senaryo ile karşılaşmamak için

Motosikleti
Honda Crf250L
motoru yatırmana gerek yok bu arada

makinayı otobüse kuyruk kısmından sokarsan ilk yani geri geri bagaj kısmına sığıyor pek çok motor.
grenajlarını battaniye ile ört sağlam bir şekilde sonrada şase boşluklarından motoru bağlamanı öneriririm.
çakalaz bu şekilde bir kaç defa motor taşımıştı ona danışabilirsin aslında :)

bu arada motoru otobüste dayayacağın kısım için bulursan büyük patpatlardan kullan hava yastığı iyi işe yarar.
ek olarak depoda olabildiğince az benzin bulunsun kötü bir senaryo ile karşılaşmamak için

ilk motorumu (cbr125) ben de Ankara'dan travego tipi otobüsle getirmiştim..dediğin gibi battaniyelerle sarıp iplerle baglamıstım..bu sefer de öyle yapacağım:)

Moderatör

Neden üzerime alındım bilmiyorum ama, mesela ben İstanbul'da olsam, arkadaşım gel ben yardımcı olurum desem, güvenemeyecek mi bana?
Yada burada yıllardır paylaşımda bulunmuş, bir çok dost edinmiş, buluşmalara katılmış herhangi biri müsait olduğunu belirtip seve seve yardım edeceğini söylese?
Niye Motosiklet.net'e giriyoruz ki biz o zaman.

Ben motorumu Rize'ye ELINT'e (Gökhan'a) sattım, İstanbuldan komtan'a vekalet vermiş, motoru İstanbul'dan gelip benden noterde aldı, evine gitti.
Akşamı ben yükledim kamyonete yolladım. Şimdi biz birbirimize güvenmesek bu alışveriş için adam kalkıp rizeden gelecekti. Hiç görmediği motoru başkası geldi gördü onay verdi, onay veren bana güvendi satışını alıp evine gitti, ben yolladım.
Kısaca, dediğiniz gibi herkese güven olmaz ama, buradaki maksatlardan biri de, güvenilecek dostlar bulup yardımlaşmaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar