İstanbul Valisi'nden emniyet şeridi uyarısı

Insanlar ölür Emocan!!!
Bu yeterli bir sebep degil mi?

insanlar neden ölsünler.
Emniyet şeridinin kullanılmasının yasak olmasının sebebi oranın trafikten daha tehlikeli olması değil . emniyet şeridi kanunda belirtilen belli araçların trafiğe takılmadan güvenli geçişini sağlamak için dizayn edilmiş. o listeye motosikletler de eklenmelidir diyorum ben .

Adı üstüne EMNİYET ŞERİDİ , orda insanlar neden ölsün .

Motosikletlerin orayı kullanmasının ambulansların veya polislerin geçişini engelleyeceğini de hiç düşünmüyorum.

adı üstünde emniyet şeridi,mesela sen keyfi girdin, gerçekten acil bir durumu olan sürücü senin yüzünden orada mağdur duruma düşecek.

Almanyada hiç yaşamadığın ya da avrupaya hiç gitmediğin belli oluyor.
Senin şehir içerisinde yaşadığın sıkışıklığın aynısı hata daha beterini yaşıyor oradakiler:bounce: sanki her yer 6 şeritli...
Sor bakalım Almanyada yaşayan bir üyemize de sana anlatsın konvoyun ne olduğunu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 ----------

[/COLOR]

Haklısın ama ata sözü ne der? Gül'ü seven dikenine katlanır:) emniyet şeridini ihlaal eden/ler cezasına katlanmayı peşinen kabul ve taahhüt eder:)

Almanyada hiç yaşamadım zaten belli olması normal :) ama şu anlamda söylediysen Almanyada yaşamadan yorum yapma o başka. Benim canımı şu sıkıyor falanca yerde böyle şeyler yok orası süper biz gerizekalıyız (biraz fazlaca mübalağa ile )
Bizim insanımız duygusaldır başka yerlere göre yanlışın bir kısmı buradan geliyor.
Eğitimsizdir belki (okuldan bahsetmiyorum) sonuçta 3 ayda araba yada motosiklet kullanmayı öğreniyoruz sonra dönüp bakmıyoruz bile trafik çevre dersine.
Birde emniyet şeridine girecek kadar ( yani bile bile o cezanın geleceğini, risk alır yine girer) acelecidir.

Nerede var ki her gün en az bir tane irili ufaklı bir kaza olsun otobanında. Ve sonra diğer şeridi de kapansın yada ona bakarken aynı hizada diğer şeritte de kaza yapsınlar. :)

Dışarıda yaşayanlar bilir burayı, Istanbuldaki hengameyi, kalabalığı, her çeşit insanını, sorun bakalım özlemiyorlar mı burayı. Garip bir yer ne burada oluyor ne burasız.

Not: Bu arada benim avrupaya vize zorunluluğum yok fırsatım da olmasına rağmen ya zaman ya para ya da keyif olmadığı için gitmedim gidemedim. :)

Siz (aynı zamanda biz)yine de emniyet şeridine girmeyin ambulans geçerse içinde ben olabilirim sen olabilirsin. Cayrdırıcılığı için ceza ayrı konu.

Ikinci Not:Almanyada yaşayan arkadaşlar aranıyor konvoyun ne olduğunu anlatacak..

Son düzenleme:
demekki üstünde, altında, yanında, kıyısında, köşesinde, orasında, burasında;
mavi kırmızı
kırmızı mavi
sadece mavi
ışıkları yanıp sönen
bazıları resmi,
bazıları sivil, bazılarının ise ne olduğu bile bilinmeyen emniyet araçları,
emniyet şeridini yeterince kullanamıyor,
bu sorun benim de dikkatimi çekmişti,
emniyet şeridinde yeterince hızlı ilerleyemiyorlar,

sayın vali güzel bir noktaya parmak basmış.

istanbulun trafiği o kdar içinden çıkılmaz bir hal almış ki;
böyle aba altından sopa göstererek çocuk korkutur gibi yapılan açıklamalar ne samimi geliyor ne de işlevsel,

herhal bu güzel memleketin insana yakışır güzellikte bir toplu taşıma sistemine kavuşacağı günü biz de göremeyeceğiz.

yazık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar