İlk Günden Lastik gitti

Bilenler vardır 1 hafta önce bir motor aldım ve dün elime ulaştı motorla bayiden işyerime gittim ve motordan indiğim de değişik kokular geliyordu sağına soluna bakarken gördüm ki lastik bir yandan sıyırmış ve mahvolmuş.. Bakıldığında 2-3 cmlik bir boşluk var ama nasıl sıyırıp o kadar yediğini bilemiyorum.... Size sorum bunu servis karşılarmı acaba pazar olduğu için arayamıyorum servisi bende MT üyelerine bir danışmak istedim.. 2. Resimde boşluk ve arta kalan parçalar net gözüküyor.

3fmp.jpg

3fmy.jpg

3fn2.jpg

3fnd.jpg

Kocaeli İl Temsilcisi
üstadım motosikletini sıfırmı aldın ? 2. elmi ?

eğer sıfıraldıysan kesinlikle garantiside vardır ve bu iş garanti kapsamına girer diye düşünüyorum çünki mekanik bir aksaklık var...

bence bi ustaya tekerin tellerine bir akort çeksin yada teker konumu milden , yamuk olabilir konuyu okurken daha aklıma bunlar geldi kal sağlıcakla. :)

resimlerde yenmiş olan lastiğin tamamının kenarı yenmişse büyük ihtimal arka teker mili eksen dışı takılmış olabilir,

yada yarısı yada 4/3 kenarları yenmişse tellerden olabilir ...

Son düzenleme:
sıfır aldım daha 1. km yi doldurmadı ya bugün ne hayallerim vardı keratayla... :) pazartesi götüreceğim servise motoru bakalım artık..

ilk önce geçmiş olsun .. irfan abinin dediği gibi garanti kapsamına girer bu olay. hemen servisinle görüş gerekli olan ne varsa yapılsın. müşteri memnuniyeti :bounce:

Kocaeli İl Temsilcisi
sıfır aldım daha 1. km yi doldurmadı ya bugün ne hayallerim vardı keratayla... :) pazartesi götüreceğim servise motoru bakalım artık..

götür servise adam gibi taksınlar tekeri artı olarakta lastiği değiştirme yoluna git bence sıfır motosiklette olacak işmi yavvvv valla uyus oldum sabah sabah ...

götür servise adam gibi taksınlar tekeri artı olarakta lastiği değiştirme yoluna git bence sıfır motosiklette olacak işmi yavvvv valla uyus oldum sabah sabah ...

Sen birde bana sor bütün planı yap motor çıksın.. Şimdi gitmek de istemiyorum bir yere ta böyle dursun bunlar atlayıp zıplamışsın olmaz demesinler diye sırf yatıyor garajda ya

Kocaeli İl Temsilcisi
Sen birde bana sor bütün planı yap motor çıksın.. Şimdi gitmek de istemiyorum bir yere ta böyle dursun bunlar atlayıp zıplamışsın olmaz demesinler diye sırf yatıyor garajda ya

boş ver üstadım sana bişley olmasın insanın canı sıkılıyor tabiki ama şu konuya bi bakıver belki görmüşsündür de sabah sabah neşen yerine gelsin , sende zıç motürün içine :cherry:

http://www.motosiklet.net/forum/diger-haberler/94616-insan-diskisiyla-calisan-motosiklet-toto.html

boş ver üstadım sana bişley olmasın insanın canı sıkılıyor tabiki ama şu konuya bi bakıver belki görmüşsündür de sabah sabah neşen yerine gelsin , sende zıç motürün içine :cherry:

http://www.motosiklet.net/forum/diger-haberler/94616-insan-diskisiyla-calisan-motosiklet-toto.html

Cevapları okudukca gülmemek elde değil teşekkürler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------

çok geçmiş olsun dostum sıfırsa garantiden yaparlar senin adina üzüldüm:(

İnşallah girer girmez ise vay halime...

Bunu garantiden yapamayız derlerse, motoru vitrinlerine doğru sürüp son anda kendinizi atın kenara motor dağıtsın ortalığı :queen:

Yapmak zorundalar kesinlikle sizin hatanız değil.

erimozel ben diğer motorların yanına koyup ateşe vermeyi düşünmüştüm kesin çözüm :) eğer ki olada garanti karşılamaz ise başvurabileceğim bir yargı kuruluşu varmı ?

servis garantiden karşılamazsa eğer merkezlerini ara onlarla görüş şikayetini diler getir onlarda takmadı mı seni o zaman tüketici haklarına şikayet edeceğini söyle hala diretirlerse tüketici haklarına şikaytte bulun bi şikayet dilekçesi yaz oraya bak nasıl yaıyorlar sonra.

bırde eger benden bır tavfıye daha o ustundekı lastıklerı kullanma bıraz daha kalıtelı markalı bır lastık yerler ıslakken yada bır su ustunden gectıgınde resmen yaglı gıbı kayıyor

bırde eger benden bır tavfıye daha o ustundekı lastıklerı kullanma bıraz daha kalıtelı markalı bır lastık yerler ıslakken yada bır su ustunden gectıgınde resmen yaglı gıbı kayıyor

Servisten değişim için siparişte verecekleri lastiğin üstüne maliyet koyup daha değişik bir lastik alacağım.. Önerebileceğin bir model varmı ?

O lastik çamurluk içinde bir yere sürtmüş gibi, gelirken bilhassa kasis vb geçişlerde esneme esnasında yukarıda bir civataya filan sürtmüş olabilir.
Bu sürüş esnasında farklı bir ses yapmıştır, üstelik dişli bir lastik ve tar tar tar sürtmüştür.

zaten olan olmuş tekrar kısa bir gözlem sürüşü size fikir verecektir. Yerini tesbit edip fotolayıp delillendirirseniz itiraz şansları kalmaz.
Yoksa bu haliyle götürürseniz sorunu çaktırmadan giderip suçu size atabilirler.

Siz, bak kardeşim şunu yanlış yapmışsınız, şuraya yanlış uzun civata takmışsınız gibi kesin hükümle gitmelisiniz.

Geçmiş olsun.

O lastik çamurluk içinde bir yere sürtmüş gibi, gelirken bilhassa kasis vb geçişlerde esneme esnasında yukarıda bir civataya filan sürtmüş olabilir.
Bu sürüş esnasında farklı bir ses yapmıştır, üstelik dişli bir lastik ve tar tar tar sürtmüştür.

zaten olan olmuş tekrar kısa bir gözlem sürüşü size fikir verecektir. Yerini tesbit edip fotolayıp delillendirirseniz itiraz şansları kalmaz.
Yoksa bu haliyle götürürseniz sorunu çaktırmadan giderip suçu size atabilirler.

Siz, bak kardeşim şunu yanlış yapmışsınız, şuraya yanlış uzun civata takmışsınız gibi kesin hükümle gitmelisiniz.

Geçmiş olsun.

Dediğini Sanayide çalışan bir arkadaşım geldi özellikle inceledi hiçbir şey yok dedi nereye sürttüğü belli bile değil ama en büyük ihtimal lastik kırıntılarının toplandığı alan kalıyor hani milden kaynaklanan bir sorun var ise tekerleğin doğru eksende dönmemesiyle oraya sürtmüş olur dedi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

Evet sorunu buldum... Egsoza ufak bir temas var.. boştayken birşey yok ama ben üzerine çıkınca egzoz bir şekilde tekere temas ediyor ve sıcaklığı ile tekeri eritmiş.. _?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Evet sorunu buldum... Egsoza ufak bir temas var.. boştayken birşey yok ama ben üzerine çıkınca egzoz bir şekilde tekere temas ediyor ve sıcaklığı ile tekeri eritmiş.. _?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:18 ----------

3ly2.jpg

erimozel ben diğer motorların yanına koyup ateşe vermeyi düşünmüştüm kesin çözüm :) eğer ki olada garanti karşılamaz ise başvurabileceğim bir yargı kuruluşu varmı ?
Elbette var . Tüketici haklarına başvurursun Ayıplı mal sattıkları içinde sana yenisini vermek zorunda bile kalabilirler.

Oo hem geçmiş olsun hem de sorunu bulduğunuz için hayırlı olsun diyeyim. :) Takma kafana üstadım daha neler çıkacak başına kim bilir en kötü derdin bu olsun...Hayırlı olsun motosikletin :)

Teşekkürler dostlar bakalım artık yarın kesin bir yazı yazarım buraya.. Ya sitem edip kötü bir konu açarak yada adamları övebilirim..

Geçmiş olsun garantiye biraz baskın davranın yoksa allem edip kallem edip kullanıcı hatası diyebilirler :) bu arada motorun markası ne :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar