ikinci el motorsiklet?

Arkadaslar uzun zamandır beklediğim ve sonunda yaklasan GSR hayalim olmak üzere:mrgreen: Ama ufak bi sorun varki maddi bütce sadece 2. el almaya yetiyor.Dolayısıyla bende internetten aradım buldum birtane 2007 km temiz gibi gorunuyor yanlız mesafe uzak oldugu icin birkerede gidip almam gerekiyor.Yaklasık 10 bin km de bu arada.Size sormak istediğim acaba motoru alırken neye dikkat etmeliyim?Yanımda anlayan birisini de götüremiyorum cunki İstanbulun yenisiyim hicbir tanıdık yok birde suzuki serviste duruyor motor suanda..Önerilerinizi bekliyorum arkadaslar cok tesekkur ederim simdiden

arkadaşım kandırılma ihtimalin 100 de 80 dir bende istanbuldan aldım. uzak mesafeden almaya gittim gitmeden epey araştırdım. ama insanlar okadar yalana alışmışki inanamazsın babana bile bu devirde güvenme derim . fiyatı uygunsa kesin şüpelen eger bayideyse 2 kere düşün çünkü adamın elinde her imkan var motorun kazalı bölümünü degiştirir hiç belleyemezsin km sine güvenme ben de 11 binde 600 f aldım ama 23 binde kazlı oldugunu sonradan ögrendim.dikkat et düzgün kullanılan bir motorda 10 binde orjınal lastikleri üzerinde olur biraz yinmiş olabilir. ama yinede üzerindedir. artı disklere bak aşınma olmasın elinle kontrol et 10bindeki motor diskler aşınmaz zincire bak ayak basılan yerlerin aşınmasına bak 10binde fazla aşınmaz eger düzgün kulandıysa birşey olmaz eksoz manifolt çıkışı önemli eger adam agrasif kullandıysa eksoz bogazı sararmışdır. motorun canını almıştır yani.
bu arada gsr modelinden bahsetmek isterim motorda orjinalden kronik sorun olarak titreşim var ellerde uyuşma ve aynalarda arkayı görememe gibi sorunlar var. ve bu titreşim bir süre sonra zevkini kaçırıyor insanın.en büyük zevkine tuz eken bölümü ise çıplak olması yani rüzgardan dayak yememek mümkün degil cam taksan bile omuz bölgelerin yine rüzgardan etkileniyor eger hız yaparım dersen bu motor ile sabit 150 ile gitmen bile adamı çok yorar haberin olsun hayırlı alışverişler.

Tesekkur ederim bunların dısında birde garanti belgesi ve servis defterine bakacagımı ogrendim.Servis defterinde en son yapılan bakım (örneğin 6 bin bakımı) deftere yazılıp garanti belgesinede kaşelenirmiş nekadar dogru bilmiyorum ama onuda soracagım.Herkez babamana bile guvenme diyor isin ilginc yanı okadarmı düştü insanlar :D hadi dışı halettik motorda bi problem olmadıgını nasıl anlayabilirimki :/ Sorunlu bir makine calısıp yürüyebilirmi?
bu arada suzukinin yetkili servisindeymiş

sorunlu makinayı pek anlama gibi bir durumun olmaz bir arkadaşıma r1 aldık servisten çalışması gidişi iyi gibiydi. fakat motor 1000 km sonra elimizde kaldı. aldıgımız yere götürdük. ya hallederiz dediler motor bizden önce ellenmiş yag deligi açılmadıgından motor yatak sarmış büyük motor işi rissssssssk hele istanbul ve izmir bölgesinden kork korkabildigin kadar hele insanlara hiç güvenmee yalan dolan dolu ALLAH korkusu kalmamış kardeş para gelsinde nasıl gelirse gelsin bildik tanıdık motorun evveliyatını bilmedigin motor kesinlikle kumar oynamak olur .garnti belgesine pek güvenme benim honda vardı sfır aldım bakım kagıtlarını motoru götürmeden imzalattım bunlar basit işler alırsın kazalı motoru üstünde adam ölmüştür . zar zor biriktirdigin parayıda o motora verirsin sonra binerken motor kafa sallar seni de götürür dikkat etttt
belliki senin paran hazır tam bir kekliksin şimdi sen kar da yagdı sana derler kıriz varda o yüzden veriyoruz falan sakın inanmaaa palavra taktik bunlar.

Dostum ne zaman ve nerede bakacaksın motora? Sitemizden motordan anlayan bir arkadaşla birlikte gitme ihtimalin olabilir belki.

Bu hafta içi gitmeyi dusnuyorum.Motor Asya yakasında Kartalda.Aslında o tarafta olan birileri varsa 5 dk'sını almaz heralde bakmak?
Birde reklam yapmak gibi olmasında belki sahibide bu forumda üyedir kötülemiyorum yanlış anlamayın Altanmotor'da duruyormuş(hehe sponsormuş yeni gordum yanlıs anlamayın ben size güveniyorum).Biraz arastırma yaptım suzuki sahiplerinin bakıma goturdugu yermiş genel olarak cok guvenilir,aile ortamı,baska yere goturmeyin cok guzel yerdir gibi yorumlar yapılmıs.Sahibide kendi adını kirletmek istemez sanırım boyle bi durum yaşanırsa?

Yokmudur bilen yardımcı olabilecek :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar