benim yakıt göstergesi hala aynı
depoda fazlasıyla yakıt olduğu halde sürekli ve sadece turuncu E yanıyor.sanırım depoyu sökmeden olmucak..
Gosterge ampulleriniz led mi?(benzin icin olanlar)
Ayrica depoyu sokecekseniz, karsiniza dijital bir samandira cikacak haberiniz olsun.
abi son durum nedirsökmedim ama yedek parça listelerinden baktım. 2 tane sensör var. tahminimce kapasitif sensörler. bulması kolay kendilerini. sökmeden önce 5 - 6 tane sensör alıp sanırım yakıt göstergesinin skalasını genişleticem![]()
![]()
abi son durum nedir
E lambasının öncelikle bağlantılarını kontrol et abi benimkide yanmıştı çünkü değiştirdimbakamadım daha. işlerden güçlerden fırsat olmadı. ama olay şu ki, geçen depoyu doldurdum. daha önce dikkatimi çekmemişti ama, yarım depo ışığı yanıyor vakti gelince. ve gene vakti gelince de sönüyor. yani E lambasının sensörü bozuk belli ki.
müsait bi zaman da söküp hem depoyu temizleyeceğim hem de napabilirim bakacağım.
E lambasının öncelikle bağlantılarını kontrol et abi benimkide yanmıştı çünkü değiştirdim
![]()
beyler şu arka koltuğun hemen alt yan tarafındaki vidaya benzer parçayı internetten nasıl temin edebilirim kuralkan sitesinde arama yaptım ama bulamadım bu arada koltuklara bakar mısınız ne kadar güzeller
Bu seleyi nereden bulabiliriz?
Az önce hassas yakıt sarfiyatı testi yaptım. (benzin bitene kadar motoru kullandım, bittikten sonra tam 1 litre benzini doldurdum)
Sonuç: Hiç dur/kalk olmadan, ortalama 120 km/h + rüzgara karşı sürüş. Tam 28 km'de tekrar stop etti. Buda demek oluyor ki (uzun yolda) 100 km'de 3,57 litre sarfiyatı olacak.
Senkron ayarı, buji ve hava filtresi değişiminin büyük faydası olmuştur diye düşünüyorum.
Bundan önceki Mondial 150 MR motosikletim 3,5 litre tüketirdi. Şaka gibi...
Aynı testi bir de trafikte uygulayacağım.
ayar ve bakımın önemi ortaya çıkıyorMotor ayarsız ve bakımsızken 6 litrenin altına düşemezdim neredeyse.