Benim motorda da ibre kırmızı bölgenin sonuna kadar dayandığında benzin alıyorum. Geçende aynı şekilde sona dayandıktan sonra biraz daha devam ettim (yakında benzinci yoktu) sonra 13,74 Lt kadar benzin aldım üzerine.
Eski sahibi de öyle yapıyormuş. Eski bir Hyosungcu olarak Hyo.ların benzin göstergeleri orantılı çalışmadığını söyleyebilirim. GV'de de aynı durum vardı. Depoyu fullersin gidersin 200-220 km kadar, ibre halen full yada fulle yakın gösterir. Sonra birden düşmeye başlar. Bu da sanırım depoların şekillerinden kaynaklanıyor. Zaten motorun huyuna suyuna alıştıktan sonra ne zaman benzin almanız gerektiğini az çok kestirebiliyor insan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------
Bu arada geçen cumartesi motorumun yağını ve filtresini değiştirdim. Yağ filtresini Kartal Yeşilyurt motorda 11 TL. ye aldım. Hava filtresini sorduğumda ise 65 TL (yada 64 TL) gibi bir fiyat söylediler almadım bende.
Sonra sahibinden de daha önce Transalp'im için alışveriş yaptığım bir satıcının ilanlarını gördüm ve motosikletim için 2 adet yedek yağ filtresi, 1 adet Hava filtresi ve 1 adet de benzin filtresi sipariş verdim. Hepsinin toplamı 29 TL tuttu (6 TL'de kargo ücreti ödedim). Ebay'dan aldığım bujilerimde geldiğinde hepsini taktıracağım senkron ayarıyla birlikte. Benim aldığım yağ filtresi eski partilerden kalma (Adedi 4 TL), şu anda normal yağ filtresi 7 TL, birde daha kaliteli olanı varmış o da 13 TL'miş. Gerçi kağıttan filtre sonuçta her yağ değişiminde değiştireceğim nasılsa.
Aldığım malzemeler bunlar;