Bu sıralamayı neye göre yaptınız? Artçı konforu , rüzgar, titreşim vs…UZUN gezilerde rüzgar koruması yani ön camı olan motor tercih etmekte fayda var
nx 500 olur v storm olur veya transalp olur
sıralama 750
transalp
v storm 650
nx 500
Titreşimde DL650 ve NX500 iyi olacaktır. XL750 biraz titriyormuş; ben denemedim ama test yapan arkadaşlardan öyle bir yorum geldi.Bu sıralamayı neye göre yaptınız? Artçı konforu , rüzgar, titreşim vs…
bu sıralama rüzgar koruması güç artçı/sele rahatlığıBu sıralamayı neye göre yaptınız? Artçı konforu , rüzgar, titreşim vs…
Bu durumda transalp 750, hem rüzgar koruması hemde artçı konforu olarak vstromdan daha iyi sanırım.bu sıralama rüzgar koruması güç artçı/sele rahatlığı
ha 4*4 lükte motor yok onu söylemeden geçemeyeceğim goldwing ten k 1600 den bile şikayet eden insanoğlu var
XL750'nin arçı konforunda DL650'yi geçmesi pek mümkün değil. Daha titreşimli çalışan bir motoru var, bu da direkt artçı konforuna etki edecektir; artçı kuyruk şasisinin en ucunda oturuyor, ana şasiden gelen titreşimler arkada daha fazla hissedilecektir.Bu durumda transalp 750, hem rüzgar koruması hemde artçı konforu olarak vstromdan daha iyi sanırım.
Peki afrika twin bu açılardan nasıldır?
Abartmış biraz...Dün muayeneye gittiğimde hornet 750 sahibi birisiyle karşılaştım ve motorun titreşiminden ve alt devirlerin ölü olmasından şikayetçiydi. Zaten naked motorlar uzun yolda konforlu değildir genel olarak. Nx 500 de satarken uğraştırabilir seni, piyasası pek yok Türkiye'de honda 500 serisinin. Tuareg daha konforlu olur bence.
uzun yolda yorduğu doğrudur, ancak alt devri de üst devri de çok iyi motorun. o arkadaş sanırım motoru rain modunda kullanıyor, user moduna geçip, çekiş kontrolü kapatıp, motor frenini en alt kademeye, gücü ise en üst kademeye alsın, bir de öyle sürsün.Dün muayeneye gittiğimde hornet 750 sahibi birisiyle karşılaştım ve motorun titreşiminden ve alt devirlerin ölü olmasından şikayetçiydi. Zaten naked motorlar uzun yolda konforlu değildir genel olarak. Nx 500 de satarken uğraştırabilir seni, piyasası pek yok Türkiye'de honda 500 serisinin. Tuareg daha konforlu olur bence.
Motor frenini en alt kademeye almak kompresyonu azaltmak ve dolayısıya gücü azaltmak olmaz mı?uzun yolda yorduğu doğrudur, ancak alt devri de üst devri de çok iyi motorun. o arkadaş sanırım motoru rain modunda kullanıyor, user moduna geçip, çekiş kontrolü kapatıp, motor frenini en alt kademeye, gücü ise en üst kademeye alsın, bir de öyle sürsün.
afrika bunlardan daha konforlu yani gücü kuvveti 2 kişi 4 kişi bin kesinlikle tıkanmazBu durumda transalp 750, hem rüzgar koruması hemde artçı konforu olarak vstromdan daha iyi sanırım.
bu motor insani kullanımda ne kadar yakıt yakıyorv strom 800 de titreşim sorunu yok 130 larda sadece 3500 4500 arası hafif titreme var. 120 üstü titreşim ön jant kaynaklı oda tork değerlerine göre sıkmadıgı için bizim servisler. bendede vardı ben hemen gerçek değerlerinde sıktım.
bu motorun belkide Türkiyede tek servis kitabına sahip kişisiyim. 90 dolar bayıldım ta avusturalyadan aldım. servisdekilerde pdf verdi hoş ben parasını veridkden sonrah ahhahaha
Bu durumda transalp 750, hem rüzgar koruması hemde artçı konforu olarak vstromdan daha iyi sanırım.
Motor gücü ayarı da var. Motor freni ile ilgisi yok.Motor frenini en alt kademeye almak kompresyonu azaltmak ve dolayısıya gücü azaltmak olmaz mı?
Sonradan ekleme: Gerçi gaz vermiyorkenki durumu yönetiyor olmalı bu ayar, gaz veriyorkenki değil. Dolayısıyla motordan alınan güce bir ilgisinin olmaması lazım gibi motor freni ayarının?
Motor gücü ayarı da var. Motor freni ile ilgisi yok.
Bu arada Hornet'teki yazılım doğrudan motor gücüne etki ediyor. Yani Rain modu ile Sport modu arasında ciddi güç farkı var. Bunu üst devirlerde anlıyorsunuz.
Güzel motor. Arka maşa hariç tabiihornetteki elektroniklere bak maşşalah yok yok.
adamlar yapmış yeminle.