Hornet 750 - NX 500 ?

UZUN gezilerde rüzgar koruması yani ön camı olan motor tercih etmekte fayda var
nx 500 olur v storm olur veya transalp olur
sıralama 750
transalp
v storm 650
nx 500
Bu sıralamayı neye göre yaptınız? Artçı konforu , rüzgar, titreşim vs…

F54

Bu sıralamayı neye göre yaptınız? Artçı konforu , rüzgar, titreşim vs…
bu sıralama rüzgar koruması güç artçı/sele rahatlığı
ha 4*4 lükte motor yok onu söylemeden geçemeyeceğim goldwing ten k 1600 den bile şikayet eden insanoğlu var

bu sıralama rüzgar koruması güç artçı/sele rahatlığı
ha 4*4 lükte motor yok onu söylemeden geçemeyeceğim goldwing ten k 1600 den bile şikayet eden insanoğlu var
Bu durumda transalp 750, hem rüzgar koruması hemde artçı konforu olarak vstromdan daha iyi sanırım.
Peki afrika twin bu açılardan nasıldır?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu durumda transalp 750, hem rüzgar koruması hemde artçı konforu olarak vstromdan daha iyi sanırım.
XL750'nin arçı konforunda DL650'yi geçmesi pek mümkün değil. Daha titreşimli çalışan bir motoru var, bu da direkt artçı konforuna etki edecektir; artçı kuyruk şasisinin en ucunda oturuyor, ana şasiden gelen titreşimler arkada daha fazla hissedilecektir.

İki kişi seyat ve konfor deniyorsa bu üç motor (XL750, DL650, NX500) içinde gidilecek tek adres var, o da DL650...

Africa Twin'i bilmiyorum ama iki kişi seyahatta yolcu için konforsuz olacağını hiç zannetmem. Litrelik olmasıyla farklı bir sınıfta tabi diğerlerine göre...

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
NX 500 sahibiyim. Sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

Dün muayeneye gittiğimde hornet 750 sahibi birisiyle karşılaştım ve motorun titreşiminden ve alt devirlerin ölü olmasından şikayetçiydi. Zaten naked motorlar uzun yolda konforlu değildir genel olarak. Nx 500 de satarken uğraştırabilir seni, piyasası pek yok Türkiye'de honda 500 serisinin. Tuareg daha konforlu olur bence.

Motosikleti
Forza 250
Bi kaç gündür düşünüyorum,galiba xmaxı sattıktan sonra faize atıp biraz faiz yicem 🤣 aylık ihtiyacımı karşılayan bi ücret geliyo.Maaşıda kenara atıp para biriktirip belki bi AT ile dönerim kışın.O arada da motorsuz kalmamak için terlik niyetine rayzr alcam galiba karta 12 taksit yapıyorlarmış vade farksız

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Dün muayeneye gittiğimde hornet 750 sahibi birisiyle karşılaştım ve motorun titreşiminden ve alt devirlerin ölü olmasından şikayetçiydi. Zaten naked motorlar uzun yolda konforlu değildir genel olarak. Nx 500 de satarken uğraştırabilir seni, piyasası pek yok Türkiye'de honda 500 serisinin. Tuareg daha konforlu olur bence.
Abartmış biraz...

Titreşim yok denecek kadar az (hiç yok denemez). Alt devirler neye göre ölüymüş? Evet, motor 7 bin devirden sonra canavara dönüyor ama alt devirler ölü demek haksızlık. 0-4000 arasında 3. viteste bile toparlıyor motor. Hangi modda kullanıyor, nasıl bir sürücü?

Ama tekrar edeyim. Hornet uzun yol motoru değil. Hiç önermem. Ancak youtubır bir ablamız vadı, Hornet'le Avrupa'yı epey bir dolaşıyordu. İstenirse yapılabilir tabii ama bunun için farklı alternatifler varken gerek yok.

uzun yolda yorduğu doğrudur, ancak alt devri de üst devri de çok iyi motorun. o arkadaş sanırım motoru rain modunda kullanıyor, user moduna geçip, çekiş kontrolü kapatıp, motor frenini en alt kademeye, gücü ise en üst kademeye alsın, bir de öyle sürsün.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hornet bloğu Transalp'te de kullanılıyorsa geçenlerde denedim, bana çok titreşimli geldi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
uzun yolda yorduğu doğrudur, ancak alt devri de üst devri de çok iyi motorun. o arkadaş sanırım motoru rain modunda kullanıyor, user moduna geçip, çekiş kontrolü kapatıp, motor frenini en alt kademeye, gücü ise en üst kademeye alsın, bir de öyle sürsün.
Motor frenini en alt kademeye almak kompresyonu azaltmak ve dolayısıya gücü azaltmak olmaz mı?

Sonradan ekleme: Gerçi gaz vermiyorkenki durumu yönetiyor olmalı bu ayar, gaz veriyorkenki değil. Dolayısıyla motordan alınan güce bir ilgisinin olmaması lazım gibi motor freni ayarının?

Motosikleti
cbf 150
v strom 800 de titreşim sorunu yok 130 larda sadece 3500 4500 arası hafif titreme var. 120 üstü titreşim ön jant kaynaklı oda tork değerlerine göre sıkmadıgı için bizim servisler. bendede vardı ben hemen gerçek değerlerinde sıktım.

bu motorun belkide Türkiyede tek servis kitabına sahip kişisiyim. 90 dolar bayıldım ta avusturalyadan aldım. servisdekilerde pdf verdi hoş ben parasını veridkden sonrah ahhahaha

F54

afrika bunlardan daha konforlu yani gücü kuvveti 2 kişi 4 kişi bin kesinlikle tıkanmaz
ben her 3 motoru da kullandım yakın arkadaşlarımda var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

v strom 800 de titreşim sorunu yok 130 larda sadece 3500 4500 arası hafif titreme var. 120 üstü titreşim ön jant kaynaklı oda tork değerlerine göre sıkmadıgı için bizim servisler. bendede vardı ben hemen gerçek değerlerinde sıktım.

bu motorun belkide Türkiyede tek servis kitabına sahip kişisiyim. 90 dolar bayıldım ta avusturalyadan aldım. servisdekilerde pdf verdi hoş ben parasını veridkden sonrah ahhahaha
bu motor insani kullanımda ne kadar yakıt yakıyor
eski v storm cu bir arkadaş ta afrika sını sattı dün akşam bi taneyi yakından gördük inceledik sadece seleye oturunca o ön farın altı BİRAZ İNCE ORADAN rüzgar geliyor mu
birde sakarya da ki ilan çok uygun
470k veririm dedim lastikler sıfır yan çanta hariç herşey var
transalp alalım desek +100 k tiger 900 alalım desen +200 afrika 1100 alalım desek oda +200 vermek lazım
geriye ktm 790/890 kalıyor onları almaya kalksak +150k fazla vermek gerekiyor

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Artçı konforu açısından vstrom'dan daha iyi olabilecek BMW GS var. Goldwing vb. gibi o sınıftan motorları saymazsak tabi ki.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motor frenini en alt kademeye almak kompresyonu azaltmak ve dolayısıya gücü azaltmak olmaz mı?

Sonradan ekleme: Gerçi gaz vermiyorkenki durumu yönetiyor olmalı bu ayar, gaz veriyorkenki değil. Dolayısıyla motordan alınan güce bir ilgisinin olmaması lazım gibi motor freni ayarının?
Motor gücü ayarı da var. Motor freni ile ilgisi yok.

Bu arada Hornet'teki yazılım doğrudan motor gücüne etki ediyor. Yani Rain modu ile Sport modu arasında ciddi güç farkı var. Bunu üst devirlerde anlıyorsunuz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motor gücü ayarı da var. Motor freni ile ilgisi yok.

Bu arada Hornet'teki yazılım doğrudan motor gücüne etki ediyor. Yani Rain modu ile Sport modu arasında ciddi güç farkı var. Bunu üst devirlerde anlıyorsunuz.

hornetteki elektroniklere bak maşşalah yok yok.
adamlar yapmış yeminle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar