Honda NX500 izlenimlerim

Arkadaşlar merhaba,

Forumda birkaç başlık altında NX500 tecrübemden bahsetmiştim ama hala konular arasında bana bu motorumla ilgili sorular geliyor.

Buna istinaden elimdeki kabataslak bir yazıyı detaylandırıp olabildiğince kapsamlı bir kullanıcı deneyim raporu hazırlamaya çalıştım.

Keyifli okumalarınız olsun.

2025 Ocak ayında ilk partiden aldığım ve 2025 Mart ayında 2600 kilometrelik Güneydoğu turu ve 300 kilometresi Ankara çevresi turuyla uzun yolda tecrübe edilmiş yaklaşık 3000 kilometrelik Honda NX500 kullanıcı deneyimim ve izlenimlerim şöyle şekillendi:

Öncelikle eğer bu motorla soğuk havada uzun yola çıkmasaydım bu başlık altında yazacaklarım çok daha farklı olurmuş meğer.

Yazımın sonunda bu konuya değineceğim.

Motorla ilgili olumlu bulduğum noktalar:

1.
Öncelikle enfes bir motor bu NX500. Çok kişinin çoğu durumda ihtiyacını görecek, yüzünü güldürecek bir motosiklet. Durumu olan herkesin elinin altında bulunması gereken bir motor.

2. Motor sesi çok güzel. Sanki 4 silindirli CBF600-1000 kullanıyormuş izlenimi veriyor. Egzoz değil, motor sesinden bahsediyorum. Kulaklara şenlik, bayram. Durmadan vites değiştirip o senfonimsi sesi tekrardan duymak istiyorsunuz. Gürül gürül, dopdolu bir sesi var.

3. Motor çalışma karakteri ve de çekiş gücü de özellikle benim gibi ağırlıklı olarak daha düşük hacimli motosiklet kullanıyorsanız sizi kesinlikle etkileyecektir. 50 bin km’dir kullanmakta olduğum CRF 250’nin 2 katı güce sahip ama çekiş hissiyatı sanki 3 kat güçlü bir motosikletmiş gibi.

Motorun enfes sesinin ve çalışma karakterinin bu hissiyattaki payı büyük.

Hatta daha güçlü motora sahip olanlar bile özellikle 60-70 km hızlara kadar olan ivmelenmesi karşısında yüzlerini buruşturmazlar eğer çok büyük bir beklentiyle binmiyorlarsa NX500’e.

4. Yakıt tüketimi gerçekten makul. 100 km ve altı süratlerde uzun ve düz yolda 3 lt civarı bir tüketimi var. Motorumun kilometresi daha 3000 km bile olmadı ve de havalar da malum kış şartları. Motor 10 binleri bir devirsin, sıcak havalarda dikkatli kullanımda 2.5 lt civarı tüketim rakamları görülebilir.

Çok agresif kullanımlarda bile 6 litreleri geçeceğine hiç ihtimal vermiyorum.

Şehir içi kullanımlarında da 4-4.5 lt falan yakacaktır maksimum.

5. Menzil. 17,5 litrelik yakıt deposu ile yine efendi kullanımda 400 km üstü menzil neredeyse garanti. Üstte yazdığım şartlardaki kullanımda 500 km, hatta bir yere yetişmek için değil de yoldan keyif almak için 80 km’yi geçmeden yapılacak uzun sürüşlerde tek depo ile 600 km yapılabilir. Çok başarılı bence. Performanslı sürüşlerde bile tek depo yakıtla 300 km üstünü görecektir bu motor

6. 196 kg olan dolu ağırlığını hiç ama hiç hissettirmiyor. Çok kıvrak. Motoru durur halde ileri-geri almak hiç zor değil. Hele bir de yakıt deposu yarının altına düştüğünde iyice hafifliyor.

7. Çok iri bir motor değil. Çok uzun da sayılmaz. Tek kişilik sürüşler için çok ideal. Gidon turu da hiç fena sayılmaz.

8. Kişisel tercihtir ama bence çok yakışıklı.

9. Ön 19, arka 17 tekerlek çapı kombinasyonuyla yoldaki bozuklukları sürücüye çok hissettirmeden ilerlemek mümkün. 21x18 kombinasyonlardaki gibi yönlendirme yapmada yaşanan zorluklar bu motorda neredeyse hiç yok.

10. Motor bloğu müthiş sorunsuz ve de uzun ömürlü.

Tiago Dias isimli bir kurye Londrada NX’in babası CB500X ile sübap ayarı bile yapılmadan ve hem de orijinal baskı balata ile 500.000 km’yi devirdiğini paylaşmıştı forumlarda.

11. 250-650 cc arasındaki tüm diğer modeller gibi yıllık mtv’si daha büyük hacimli motorlara göre makul sayılır.

2026 yılı motosiklet MTV rakamları

125-250 cc --- 534,5 x 2= 1.069 TL

251-650 cc --- 1.107 x 2= 2.214 TL

651-1199 cc ---2.859,5 x 2 = 5.719 TL

1200 cc üstü ---1199 cc ---6.938 x 2 = 13.876 TL

Bunlar da olumsuz bulduğum noktalar.

1.
Motor sesi. 😊 Şaşırmayın zira olumlu nokta olarak bahsettiğim motor sesi başlarda ve birkaç saatlik sürüşlerde kulağa hoş gelse de uzun yolculuklarda bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama 4 gün süren Ankara-Kayseri-K.Maraş-Adıyaman-Diyarbakır-Batman-Mardin-Urfa-Adana-Ankara turumda NX500’ü, bazı kısımlarda gayet de performanslı kullandıktan sonra ertesi hafta Ankara çevresi turunda bir arkadaşımın 2022 model Tracer 7 motorunu kullanınca anladım NX500’ün motorunun gayet de gürültülü çalıştığını. Tracer 7’nin CP2 bloğunun 120 km’ye kadar süratlerde neredeyse hiç sesi çıkmıyormuş. Bundan dolayı da Tracer 7’yi oldukça konforlu buldum. NX500’ün ilk sürüşteki müthiş güzel homurtulu çalışması cruiser motorların sesini andırıyor ama bu ses /homurtu uzun yolda bir süre sonra baş ağrıtır. 3-4 ayda bir çıktığım turlarda günlük 10-15 saat civarı sürüşler yapan ve bundan keyif alan 55 yaşında birisi olarak NX500’ün homurtulu çalışması yerine daha sessiz çalışan bir motosikleti tercih ederim. Günlük kullanımda sorun yok ama uzun turlar için ilk tercihim olmaz yani.

2. Ön far aydınlatması yetersiz bence. Ek aydınlatma desteği olmadan gece yolculuğuna kalmak sıkıntı.

3. Ön çamurluk uzatma şart. Yoldaki bütün çamur-pislik radyatöre geliyor. Ben motorumu ilk partiden aldığım için aksesuar temini çok zordu ama artık yerli yabancı bir sürü alternatif mevcut. PUIG markasını tavsiye ederim.

4. Arka tekerden süspansiyona çamur atıyor. CRF 250’de olan aparattan neden buna da koymamışlar anlamak zor. Ben motorumu ilk partiden aldığım için motora uyumlu aksesuar yoktu o dönem. PUIG markasının buna uygun olarak ürettiği arka çamurluk uzantısı (=hugger) bu sıkıntıyı çözer.

5. Yan ayak 2 tık kısa kalıyor. GP kompozitten yan ayak genişletme alıp taktırdım. Sorun nispeten çözüldü ve artık 1 tık kısa kalıyor. 😊 Biraz daha yüksek topuklu bir aparat ile sorun tamamen çözülebilir. Tabii o zaman da artçılı ve daha yüklü turlarda da yan ayak uzun kalıp motoru diğer tarafa yatırabilir.

6. Honda motosikletlerde bulunan cep telefonu bağlantı sistemi Honda SYNC bana çok hitap etmedi. Yapay zekâ asistanının Türkçe seslendirmesini beğenmedim. Seslendirme kısmının sesini kısabiliyoruz ama Honda Sync açıkken ekranda normalde yol ve sürüşle ilgili mevcut olan bazı bilgilere de ulaşılamıyor olmasından dolayı turumuzun 2. Gününde uygulamayı kaldırdım ve rahat ettim. Bence bu ve benzer uygulamalar Android Auto / Apple Car Play uygulamalarının yanında ara/geçici çözüm ve hatta göz boyama (=gimmick). Beğenen, aktif olarak kullanan vardır şüphesiz. Benlik değil.

7. 100 km civarından itibaren gidonda hafiften inceden bir titreşim mevcut. Öyle zangır zangır değil ama çok daha tiz ve yüksek frekansta. Kısa süreli sürüşlerde ve ilk başta tespiti zor zira dediğim gibi zangırtı şeklinde değil de zırıltı şeklinde. Günlük işe gidip gelenlerin, 50 km gittim, 50 km geldim diyenlerin tespit etmesi zor. 130 km’den itibaren ciddi hissediliyor. 140 km üstü 15 dk bile sürülse el, ayak, popo uyuşturacak derecede belirgin. Cep telefonunun kamerasını bozacak cinsten. Tura çıktığımda motorum daha 100 km civarındaydı ve rodaj bakımını Adıyaman’da yaptırdım ve rodaj bakımından sonra performanslı sürüşlerim oldu. Çok moralim bozuldu valla. Ama motosiklet yol yaptıkça, mesela 10-15 bin km üstünde bu titreşimin azalacağını düşünüyorum.

8. Orijinal ön cam motosikleti yakışıklı gösterse de rüzgârı kesmede çok kısa kalıyor. GP’nin tur camı ebat olarak gayet başarılı. Ben bir de rüzgâr saptırıcı taktım üste. 82 ekran TV arkasından izliyorum yolu. Sinek böcek vb. engellemede çok başarılı. PUIG marka olarak alternatif camlar var. Ancak orijinal ön cam yerine daha büyük tur camı takıldığında bir sonraki maddede bahsedeceğim gidon boşluğundan rüzgâr gelmesi olayı artıyor. Bu motorda rüzgâr yiyorsunuz her durumda. 😊

9. Motosikletin kafa dizaynından kaynaklandığını düşündüğüm garip bir durum ve hatta büyük bir sorun tespit ettim çıktığımız Doğu turunda. Bir sebepten farın altından, ön maşanın arasından, gösterge tablosunun yanından deponun üstüne doğru müthiş rüzgâr alıyor NX500. Şehir içi kullanımda, günlük maksimum 1 saat civarı kullanımda ve sıcak havada çok anlaşılmaz belki ama uzun yolda ve soğukta çok rahatsız edici müthiş bir soğuk hava akımı var oradan gelen. Üstte de yazdığım gibi havanın soğuk olmadığı günlerde/aylarda çok sorun değil ve hatta oradan aldığınız rüzgâr hoşunuza bile gidebilir. Böyle yarım saatlik, bir saatlik sürüşlerde çok sorun da değil zira muhtemelen anlamazsınız bile. Ama bizim çıktığımız güneydoğu turunda günlük 12-14 saat yol yaptık. Ve hava cidden soğuk olduğu için tur camının üstünde deflektör de olduğu halde yüksek süratli otoban sürüşlerinde motorun üstüne doğru kapanma ihtiyacı hissettim gayrı ihtiyari ve işte o zaman iyiden iyiye hissettim o hava akımını. Resmen bacaklarımın üst kısmıyla böbreklerim ve karnıma çivi gibi soğuk hava yedim. Hani kışlık eldiveniniz olduğu halde soğuk havada motora bindiğinizde motorda elcik ısıtma yoksa eğer, ellerinizi hissedemeyecek hale gelirsiniz ya bir süre sonra, işte ondan çok farklı değil bu NX500’ün gidon boşluğundan gelen hava. İlginç bir şekilde motorda daha dik oturunca o hava akımı sadece üst bacak ve karnınıza gelirken öne doğru eğilirseniz kafanızı-kaskınızı geriye itecek kadar şiddetli gelen bir hava akımından bahsediyorum. Bu durumun NX500’ün kafa dizaynıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Daha önce de yazdığım gibi ilk seriden aldığım motorum için neredeyse hiçbir aksesuar mevcut değildi ve bence motorun koruma demirleri olsa, farın alt kısmında mevcut bulunan bağlantı noktalarından bağlanacak bağlantı ayakları oradan giren havayı bir miktar kesecektir. Hatta demirleri bağlarken o kısma avuç içi kadar bir deflektör de (dizayn edilip) takılabilir ve böylece havayı farın altından yukarıya, sürücüye doğru aktarmak yerine alta, radyatör tarafına yönlendirme yapması sağlanabilir. Motor koruma demiri takılmış bir NX500 sürmediğim için koruma demirinin oradan gelecek rüzgârı ne derece kestiğini (veya kesip kesmediğini) görme şansım olmadı. Ancak bizim çıktığımız turdaki gibi koruma demiri olmadan soğuk havada saatlerce motor tepesinde kalacaksanız tur dönüşü size motoru sattıracak kadar keyifsiz bir deneyim yaşayacağınızı söyleyebilirim.

Bu rüzgâr yeme ile ilgili bir başka olumsuzluk daha tespit ettim bu arada. Motorun önüne doğru uzandıkça gidon boşluğundan gelen rüzgâr kaska ve göğsümüze doğru geldikçe motorla gitmekte olduğunuz yüksek süratlerde düşüş oluyor. Resmen yelken gibi motoru frenliyorsunuz istemeden. Kazık gibi dimdik oturunca gidondan gelen rüzgâr deponun üstünden gövdenizin altına doğru vurup sizi üşütüyor falan ama oradan akıp gidiyor bir şekilde. Öne doğru yatarsanız top speed çabalarınız sekteye uğruyor ve tüketiminiz artıyor. :)

10. Selektör yapmak için konmuş olan çıkıntının (=selektör tuşunun) ucu anlamsız bir şekilde sivri. 5 yıldır çok severek kullandığım DİFİ kışlık eldivenimin sol işaret parmağı NX ile çıktığım turun 3. gününde delindi. Bildiğim kadarıyla Honda’nın yeni getirdiği çoğu motorunda aynı tuş kullanılıyor ve de böyle bir dizayn çok gereksiz. Oysa 2024-25 Honda CB125F modellerindeki selektör tuşunda o çıkıntı yok.

Bu NX500 ve çoğu güncel Honda modelindeki selektör tuşu

Çok kaliteli kışlık Difi eldivenim ve de NX500’ün ucu sivri selektör tuşu yüzünden delinmiş parmak ucum:

Bu da CB125F’in selektör tuşu.

11. Üstteki maddenin devamı olacak ama bu konuda çok doluyum valla. Yeni nesil Honda modellerindeki sol kütük dizaynı kadar beni motosikletten soğutacak bir özellik düşünemiyorum valla. Kornanın yeri ve dizaynı sıkıntılı. Yani sanki kornaya basAmayalım diye dizayn edilmiş hissiyatı uyandırdı bende. Zaten 2011 yılından itibaren korna ile sinyal tuşlarının yerini değiştirdi diye kızgınlığım geçmiş değil Honda’ya… Bir de o korna tuşunu bilgisayar klavyelerindeki (Q klavyede F ve J ve F klavyedeki A ve K tuşlarının üstünde bulunan küçücük çıkıntıya benzeyen çıkıntıdan bulabiliyorsunuz sadece. Hele ki bir de kışlık eldiven varsa yeterince büyük olmayan kornayı bulmanız ve basmanız iyice sıkıntı. Hani hepimizin olmasa da çoğumuzun veya bazılarımızın bir ürünü ya da kişiyi bir durum için tercih etme kararımızı kökünden etkileyecek bir kriter ya da bir özellik (=deal breaker) olur ya işte bu korna tuşunun yeri ve dizaynı da benim bir daha yeni nesil bir Honda motosiklet alma kararımı olumsuza çevirebilecek kadar olmazsa olmaz bir özellik haline geldi.

Sanki tek akıllı Honda da diğer üreticilerin aklı armut topluyor gibime geliyor. Sağlam bir Honda sever olarak bana bunları yazdırıyor ya Honda…

Allah bu tuş değişliği fikrini akıl edeni ve buna onay vereni bildiği gibi yapsın.

Bunu biraz da içimi dökerek yazıp paylaştığım konunun linki de şu:

https://www.motosiklet.net/forum/ko...formuyla-oynayip-durmasi.224129/#post-4892009

Buraya kadar yazdıklarımdan sonra yazımın bu kısmında bu motor kime hitap etmez ve de kime hitap eder konusundaki fikirlerimi yazayım:

Bu motor kime hitap etmez?

Bunlar yaklaşık 45.000 km CRF 250 Rally, 5 bin km CRF 250 L ve öncesinde de 2 farklı motorda yaklaşık 12 bin km NC750X kullanmış birisi olarak tespitlerimdir.

1. Sonunda bu da bir yol motoru. Ön lastik 19 inç olduğu için yolu 17 inç ön lastiğe sahip standart yol motorlarına göre yoldaki bozuklukları daha az daha az hissettiriyor ama üzerinde gelen lastikler sonuçta bozuk yola çok uygun değil. En azından rallinin üzerindeki lastiklerle karşılaştırdığımda. Ve motorun ıslak ağırlığı 196 kilo olduğu için 152 kiloluk ralliden 45 kilo daha ağır. Ve en son çıktığımız tura ben CRF ile gitmiş olsaydım turum daha da keyifli geçerdi sanki. Sanki girebileceğim bazı yollara, bazı güzergahlara girmekten çekindim NX500 ile. Konya Karapınar ilçesi yakınındaki Meke gölü çevresini dolaştık. Ve bazı yerlerde siyah bir toprak vardı. Oralarda lastik zemine gömülür gibi oldu. Ben riske atmadım ve de daha fazla ilerlemeden geri döndüm. Ağırlığını hissettirdi o anda NX500. CRF olsaydı kesinlikle girerdim ben oraya. Yanlış anlama olmasın. Daha da yetkin bir sürücü belki bu motorla da girerdi oralara. Ama ben yapmazdım. Yapmadım da. Özetlersem. Önceki motorunuz CRF ise bu motor da CRF ile karşılaştırıldığında yol seçtiği için sizi kesmeyecektir. Bu da bir noktadan sonra asfalt motoru olduğunu hissettiriyor size. Ha bu olmuş ha NC 750 olmuş ha Transalp olmuş, ha Tracer olmuş. Bunların hepsi çok hafif arazi (=mıcırlı yol) şartlarında da kullanılabilecek ama ağırlıklı olarak asfalt şartları düşünülerek üretilmiş motorlar. CRF bu konuda çok şımartmış bizi. Bunu CRF kullananlar anlar.

2. Bu motorun hitap etmeyeceği ikinci kesim ise daha önceden NC-Tracer-Transalp-Vstrom gibi daha performanslı motor kullanmış olup bu motoru hafifliği veya görünüşü için tercih edenler. Üzgünüm am sizleri de hayal kırıklığı bekler bence çünkü çok fazla performans beklentisi içinde olmamak lazım zira bu motorun eti belli budu belli. Bu motorları kullanmış olanların NX’e geçtikten sonra performans anlamında çok memnun kalacaklarını düşünmüyorum. Yanlış anlama olmasın, bunlar motorun suçu değil. Vaat ettiği güç belli. Ama bu fiyatlara (2025-2026 rakamlarıyla 400 bin TL ve üstü) ikinci elde başka motorlara bakılır. Bu motor ilk başlarda çoğu kişiyi memnun eder ama beklenti bir süre sonra performansa dönecektir ister istemez. O zaman da daha hacimli ve/veya daha güçlü olduğu için daha performanslı diğer motorları tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Bu motoru bunları göz önünde bulundurarak tercih etmek lazım.

3. Bu motorun hitap etmeyeceğini düşündüğüm üçüncü bir grup ise, bu motoru artçısı ile kullanmak isteyenler. Ebat olarak çok fazla iri bir motor değil, özellikle uzun bir motor değil. Üstte de yazdığım gibi bunun avantajları var bir sürü yerde ama artçılı kullanımda, ne diyeyim işte, bu paralara sizi daha çok rahat ettirecek motorlar var ikinci elde.

Bu arada, 125’lik motorla bile artçısı ile dünyayı dolaşanlar var. Siz yeter ki vakit ve beklentiden haber verin.

Sonuç olarak önceliğiniz artçılı sürüş ve/veya o şekilde bir yere varmak amaçlı uzun yol yapmaksa bence başka alternatiflere bakılmalı.

Peki bu motor kime hitap eder?

1.
Daha küçük cc motor tecrübesi olup da ilk kez biraz daha büyük motor ya da vitesli motor kullanmayı düşünenler için enfes bir motor. Çok ağır değil. Gayet Kıvrak. Yeterli büyüklükte bir deposu var.

2. Vitesli motor kullanmak isteyip de evinde daha büyük, daha ağır motoru olan ve onun yerine ya da yanına daha pratik bir motor isteyenlere müthiş hitap edecek bir motor. Ama yoldan çıkmamanız koşuluyla.

3. Günlük kullandığı 650 cc üstü motoru olup da masrafları kısmak isteyenler için olabilir.

- Efsanevi uzun ömürlü bir motor bloğu var.

- Dikkatli kullanımda yakıt tüketimi CRF 250 kadar.

- Mtv’si nispeten kabul edilebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yazımın başında eğer bu motorla soğuk havada uzun yola çıkmasaymışım bu yazıda yazacaklarım farklı gelişirdi minvalinde bir ifadem olmuştu.

Olumsuz noktalarda bahsettiğim gibi ön kısımdan acayip bir hava alma durumu var. RAM Air girişi varmış gibi bir şey.

Beni o soğuk havalarda müthiş rahatsız etti.

Öne takılacak koruma demirleriyle birlikte önden aldığı rüzgârda azalma olacağını düşünüyorum demiştim.

Mayıs 2025’den itibaren kaliteli koruma demirleri ülkemizde satışa sunuldu.

Alıp işe yarayıp yaramadığını kendim görebilirdim.

Yapmadım.

Bir de titreşim mevzusu var.

Şehir içinde kullandığım küçük hacimli başka motorlarım var.

Ondan dolayı NX500’ü turlarımda da kullanmayı düşünerek almıştım.

Ama turlarda haliyle performanslı kullanımlarınız oluyor.

Ve o şartlardaki titreşimi de beni oldukça rahatsız etti.

10 bin km’yi devirdikten sonra da titreşimde azalma olacağını da öngörmüştüm zaten.

Ama o kadar bekleyecek sabrım kalmadı demek ki.

Buna da yeltenmedim.

Zira sol kütükteki korna ve selektör tuşlarını da beğenmemiştim ki üstteki çözümü olabilecek problemleri gidermeyi düşünmedim bile.

2025 Ocak ayı ortalarında satın almış olduğum motorumu 2025 Temmuz ayı ortalarında sattım.

Eğer önceden planlarını yaptığımız ve hava soğudu diye de vazgeçmediğimiz o turumuza, uzun yola çıkmasaymışım ne o hava almasından ve ne de 110 km üstündeki hissedilir, 140 km üstündeki deli titreşimini fark edemeyecekmişim belki de çünkü kısa sürüşlerde çok rahatsız etmeyebiliyor bunlar.

Eğer amacınız evladiyelik bir motor almak ve günlük birkaç saati geçmeyecek sürüşler yapmaksa kesinlikle tavsiye edeceğim bir motor olmuş NX500.

Hafifliğiyle, seriliğiyle, masrafsızlığıyla, sorunsuzluğuyla ve de konforuyla sizi memnun edecektir.

Amacınız uzun yola çıkmaksa bu işi daha başarılı şekilde yapan başka modellere yönelmekte fayda var.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.
Çok hoş güzel ama sele küçük bu motorun. İri yarı bir erkek sürücü arkaya her tip artçıyı alamaz. Minyon kadın gezdirmen lazım arkada😁

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Çok hoş güzel ama sele küçük bu motorun. İri yarı bir erkek sürücü arkaya her tip artçıyı alamaz. Minyon kadın gezdirmen lazım arkada😁
Merhaba,

Bu motor kime hitap etmez kısmında 3. maddede aynen belirttim bunu.

3. Bu motorun hitap etmeyeceğini düşündüğüm üçüncü bir grup ise, bu motoru artçısı ile kullanmak isteyenler. Ebat olarak çok fazla iri bir motor değil, özellikle uzun bir motor değil. Üstte de yazdığım gibi bunun avantajları var bir sürü yerde ama artçılı kullanımda, ne diyeyim işte, bu paralara sizi daha çok rahat ettirecek motorlar var ikinci elde.

F54

Bir forumdaşımın motosiklet alımında etkim olursa mutlu olurum ama senin NX500'ü almana mani olduysam müthiş mutlu olurum valla Fatihçim. :ROFLMAO:

Sana gelmez.

Çok uzun yollar tepiyorsun.

Bir de boyun da var.

Altında küçük kalır.

Sen çok güzel bir motor aldın zaten.

Hiiiç kafanı bulandırma.
abi bir arkadaşımda v storm almak istiyor o benden daha da iri kıyım DİYOR Kİ AZ KM alacağım bende diyorum v storm iyi güzel de bize küçük sana afrika yakışır diyorum km reye çok takılıyor piskolojik olarak bir motorun son sahibi olmaya hazır değil :ROFLMAO:
dedim bak afrika bu buna 100000 de birşey olmaz taş gibi motor
elinde dünyanın en iyi motoru x max 250 :LOL: var 6 aydır satılmadı

abi bir arkadaşımda v storm almak istiyor o benden daha da iri kıyım DİYOR Kİ AZ KM alacağım bende diyorum v storm iyi güzel de bize küçük sana afrika yakışır diyorum km reye çok takılıyor piskolojik olarak bir motorun son sahibi olmaya hazır değil :ROFLMAO:
dedim bak afrika bu buna 100000 de birşey olmaz taş gibi motor
elinde dünyanın en iyi motoru x max 250 :LOL: var 6 aydır satılmadı
Boy kaç hocam? Benim boy 173. Africa düşünüyordum boydan dolayı cesaret edemedim.

F54

Boy kaç hocam? Benim boy 173. Africa düşünüyordum boydan dolayı cesaret edemedim.
boy 1.83 bacak boyum uzun 2017 kasa varken 2 ayağımda yere tam basıyordu 660 abs siz onda da aynıydı yani
173 için de sıkıntı olmaz benim 1.67 arkadaşım ile biz nerelere girdik o biraz kırık benim cesaret edemediğim yerlere dalıyor afrika ile türkiye (karadeniz )ve gürcistan da olan bütün tet rotasını tamamladık birlikte
büyük cc tecrübeniz varsa hiç zorluk çekmezsiniz

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Nc750 ile nx500 kıyaslama yapabilir misiniz teknik özellikler yazıyor zaten de kullanıcı yorumu olarak diyorum. 2. el fiyatlar yakın seyrediyor onun sebebi de nx a2 uyumlu diye yüksek fiyata satıyorlar.
Merhaba,

Önce NX500'ün (eski motorlarım NC'lere göre) tecrübe ettiğim avantajlarından bahsedeyim.

1. Yeni kasa NC'lerin altı yere (eski kasalara göre daha da) yakın olduğundan stabilize yollarda NC'nin altını yere vurmak daha kolay olur. Böyle yollardan da geçme planınız varsa NX500 tercih edilmeli.

2. NX500 daha hafif olduğundan kaldırması, iteklemesi, çekmesi daha kolaydır ve daha az enerji gerektirir.

3. NX500'ün gidonu bir tık daha dar olsa gerek NC'nin gidonuna göre. Aralardan geçişte avantaj olabilir.

4. Benzer bir şekilde NX500'ün gidon turu daha fazla olduğundan üstteki gidon turu ve hafiflik avantajlarıyla birleşince şehir içinde çok daha kıvrak bir sürüş imkanı sunar.

5. Yakıt deposu 3.5 lt daha büyük olduğu için teoride 100 km civarı daha uzun bir menzil sunar.

6. Yıllık MTV'si daha düşük.

7. İlk alım bedeli biraz daha düşük ya da benzer paralara daha yüksek modelli ve/veya daha düşük kilometreli bir motosiklet almak mümkün.

Bunlar da NC'nin avantajları.

1. İkisinin de yakıt tüketimi 130 km hızlara kadar neredeyse aynı olur.

Daha yüksek süratlerde NC'nin tüketimi daha bir kontrollü olur tahminimce.

2. Artçılı kullanımda daha büyük ve geniş oturma alanlı selesinden dolayı NC daha avantajlıdır ama her iki motorda da sele tadilatı yapmak şart bence.

3. NC'de otomatik DCT opsiyonu var ama NX'de en azından şimdilik yok. Otomatik öncelikse NC şart.

4. NC'nin ön bagajı müthiş bir özellik ve bazıları için başka motora geç(E)meme sebebi. Alıştıysanız yerini dolduracak / alternatif olacak başka bir model yok zincir aktarmalı olarak. Az yakması da eklenince bana motosikletlerin Fluence dizel otomatiği gibi geliyor NC.

5. Yıllardır satılan bir model olduğu için NC için müthiş bir aksesuar pazarı / seçeneği mevcut. NX için de 1 yılda fena gelişmeler olmadı ama NC akar bu konuda.

6. İkinci elde NC bir tık daha avantajlı olacaktır diye düşünüyorum ama yeni fiyatlarla insanların artık eskisi kadar rahat bir şekilde sıfır motor alacağını sanmıyorum. Satışlar yavaşlayacaktır.

Bunu da niye yazdım bilmiyorum valla. :unsure::)

Eksik kalan maddeler varsa ekleme yapılabilir.

Kolay gelsin size.

Son düzenleme:
Merhaba,

Önce NX500'ün (eski motorlarım NC'lere göre) tecrübe ettiğim avantajlarından bahsedeyim.

1. Yeni kasa NC'lerin altı yere (eski kasalara göre daha da) yakın olduğundan stabilize yollarda NC'nin altını yere vurmak daha kolay olur. Böyle yollardan da geçme planınız varsa NX500 tercih edilmeli.

2. NX500 daha hafif olduğundan kaldırması, iteklemesi, çekmesi daha kolaydır ve daha az enerji gerektirir.

3. NX500'ün gidonu bir tık daha dar olsa gerek NC'nin gidonuna göre. Aralardan geçişte avantaj olabilir.

4. Benzer bir şekilde NX500'ün gidon turu daha fazla olduğundan üstteki gidon turu ve hafiflik avantajlarıyla birleşince şehir içinde çok daha kıvrak bir sürüş imkanı sunar.

5. Yakıt deposu 3.5 lt daha büyük olduğu için teoride 100 km civarı daha uzun bir menzil sunar.

6. Yıllık MTV'si daha düşük.

7. İlk alım bedeli biraz daha düşük ya da benzer paralara daha yüksek modelli ve/veya daha düşük kilometreli bir motosiklet almak mümkün.

Bunlar da NC'nin avantajları.

1. İkisinin de yakıt tüketimi 130 km hızlara kadar neredeyse aynı olur.

Daha yüksek süratlerde NC'nin tüketimi daha bir kontrollü olur tahminimce.

2. Artçılı kullanımda daha büyük ve geniş oturma alanlı selesinden dolayı NC daha avantajlıdır ama her iki motorda da sele tadilatı yapmak şart bence.

3. NC'de otomatik DCT opsiyonu var ama NX'de en azından şimdilik yok. Otomatik öncelikse NC şart.

4. NC'nin ön bagajı müthiş bir özellik ve bazıları için başka motora geç(E)meme sebebi. Alıştıysanız yerini dolduracak / alternatif olacak başka bir model yok zincir aktarmalı olarak. Az yakması da eklenince bana motosikletlerin Fluence dizel otomatiği gibi geliyor NC.

5. Yıllardır satılan bir model olduğu için NC için müthiş bir aksesuar pazarı / seçeneği mevcut. NX için de 1 yılda fena gelişmeler olmadı ama NC akar bu konuda.

6. İkinci elde NC bir tık daha avantajlı olacaktır diye düşünüyorum ama yeni fiyatlarla insanların artık eskisi kadar rahat bir şekilde sıfır motor alacağını sanmıyorum. Satışlar yavaşlayacaktır.

Bunu da niye yazdım bilmiyorum valla. :unsure::)

Eksik kalan maddeler varsa ekleme yapılabilir.

Kolay gelsin size.
Nc'deki kask yerinden sonra başka motora geçmek zor olur. Bu tarz tur motorlarında ama aralardan geçerken bir spor-naked motor kadar kolay geçilmiyor, ikisi arasında çok aşırı bir fark olacağını sanmıyorum. Nx500'ün gördüğüm kadarıyla A2 uygun olması, 20 kilo hafif olması gibi artıları mevcut. Sıfır fiyatı NC750'ye göre daha uygun olabilir ama hak ediyor mu onu bilemiyorum

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Nc'deki kask yerinden sonra başka motora geçmek zor olur. Bu tarz tur motorlarında ama aralardan geçerken bir spor-naked motor kadar kolay geçilmiyor, ikisi arasında çok aşırı bir fark olacağını sanmıyorum. Nx500'ün gördüğüm kadarıyla A2 uygun olması, 20 kilo hafif olması gibi artıları mevcut. Sıfır fiyatı NC750'ye göre daha uygun olabilir ama hak ediyor mu onu bilemiyorum
Para çokomel eğrisine bakmak lazım. NX500 azıcık avantajlı olabilir o açıdan. Güç/ağırlık oranlarına bakarsak çok yakınlar. (NC %11-12 civarı daha yüksek...) Kullanım senaryosuna göre NC'nin çok daha yüksek torkunun hissedilir / pratik bir faydası olmayabilir. (130-14km/s üzeri süratlerde NC avantajlı olur, altında pek bir avantaj yok...)

NC'den CB500F'e geçmiştim; orta depo alanını hiç aramadım açıkçası; oraya hiçbir zaman kask koymadım, U kilit, manometre, bez vs. ıvır zıvır koyuyordum o kısma. Kaskı her zaman arka çantaya koymuşumdur. Arka çanta taktıktan sonra çok da fark etmiyor.

CB500F'in gücü NC'ye göre aman aman az hiç gelmedi bana. Şehir içinde CB500F'in daha hafif ve kıvrak olması büyük avantajdı. Şehir dışında da NC ile sabit 150 konforlu gidebiliyorken CB500F'te 135'ten sonra aynı konforu pek alamıyordum. Yani hep tek kişi olarak; şehir içi kullanılacaksa veya uzun yolda 135'in üzerinde saatlerce sürmek ihtiyacı yoksa NC'ye daha fazla para vermek verimsiz. (İkinci el değerlerine bakınca ağırlık NC'ye doğru kayar ama onu teslim etmek lazım...)

Peki Moto Morini nasıl markadır. Adamların enduroları himalayan fiyatına satılıyor. Bu kadar kalitesiz bir marka mıdır? Kimse almıyor.
X-cape diye bir model var. Oldukça şekilli bir motor ve İtalyan malı.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Güncelleme .Buldum şimdi. Çinde üretiliyormuş. İtalyan malı değilmiş.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Peki Moto Morini nasıl markadır. Adamların enduroları himalayan fiyatına satılıyor. Bu kadar kalitesiz bir marka mıdır? Kimse almıyor.
X-cape diye bir model var. Oldukça şekilli bir motor ve İtalyan malı.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Güncelleme .Buldum şimdi. Çinde üretiliyormuş. İtalyan malı değilmiş.
Bir inceleme videosundan hatırlıyorum; gidonu sağa ya da sola çevirdiğinde bir taraf tur camına mı ne çarpıyor ve tam dönmüyordu. Öyle kelek bir hata var X-Cape'de..

Motosikleti
Bir inceleme videosundan hatırlıyorum; gidonu sağa ya da sola çevirdiğinde bir taraf tur camına mı ne çarpıyor ve tam dönmüyordu. Öyle kelek bir hata var X-Cape'de..
Onun gidonu / manetleri / elcik korumayı vs. monte eden kazma becerememiş de olabilir yalnız? Gidon veya elcik / elcik korumanın açıyı yanlış ayarlamışsa? Tasarımda böyle bir şeyi gözden kaçırmış olma ihtimalleri sıfıra yakın...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Onun gidonu / manetleri / elcik korumayı vs. monte eden kazma becerememiş de olabilir yalnız? Gidon veya elcik / elcik korumanın açıyı yanlış ayarlamışsa? Tasarımda böyle bir şeyi gözden kaçırmış olma ihtimalleri sıfıra yakın...
Tur camı dedim ama ön sinyallermiş. Elcik koruma takılı olduğunda ön sinyallere çarpıyormuş.

Motosikleti
Tur camı dedim ama ön sinyallermiş. Elcik koruma takılı olduğunda ön sinyallere çarpıyormuş.

Orijinal elcik korumalar mı acaba?

Yalnız o sinyallerin olduğu yer gerçekten de sorunlu, başka yer mi bulamamışlar?

Sonradan ekleme:
Bu arada mekândan direkt bir Nuri videosu olduğu anlaşılıyor görselin. Açtım şimdi tam konudan şikâyet ettiği yeri buldum. Haklı...

Şimdi birileri gelir bunun BMW den daha iyi olduğunu söyler. Hatta Voge ile bile karşılaştırırlar. :D

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
Elcik korumalar orijinal olmasa bile tasarımcının ileride böyle bir sorunun olabileceğini kestirmesi lazımdı bence.
Kesinlikle. Böyle iş yapan adam kendine tasarımcı / mühendis demesin, o sıfatlarla dolaşmasın vallahi. Yuh be.

Yalnız onların açısı düzeltilirse sorun giderilir gibi de duruyor: Alttan bayağı aşağı iniyor, azıcık yukarı doğru döndürülüp öyle monte edilirse sürtmez. Bence onu monte eden de düzgün iş yapmamış olabilir çok büyük ihtimalle.

Kesinlikle. Böyle iş yapan adam kendine tasarımcı / mühendis demesin, o sıfatlarla dolaşmasın vallahi. Yuh be.
Benim NC de GP elcik (rüzgar) korumalar ve GP tur camı var. İkisi de Nc için özel tasarlanmış ürünler. Gidonu tam çevirince bunlar da birbirine çarpıyor. Piyasada kağıt üstünde iş yapan çok "mal" var.

Motosikleti
Benim NC de GP elcik (rüzgar) korumalar ve GP tur camı var. İkisi de Nc için özel tasarlanmış ürünler. Gidonu tam çevirince bunlar da birbirine çarpıyor. Piyasada kağıt üstünde iş yapan çok "mal" var.
GP'nin elcik korumaları Givi'ninkilerin %100 çakması. (Montaj şekli ve aparatları biraz farklı ancak korumanın kendisi bire-bir kalıp alınıp taklit edilmiş...) Givi'nin veya Honda'nın orijinal tur camlarıyla uyumlu. (Kullandım da oradan biliyorum...)

GP kendi tur camını bu modele göre optimize etmemiş yani.

GP'nin elcik korumaları Givi'ninkilerin %100 çakması. (Montaj şekli ve aparatları biraz farklı ancak korumanın kendisi bire-bir kalıp alınıp taklit edilmiş...) Givi'nin veya Honda'nın orijinal tur camlarıyla uyumlu. (Kullandım da oradan biliyorum...)

GP kendi tur camını bu modele göre optimize etmemiş yani.
Evet tam sağ veya tam sol yapınca korumalar cama çarpıyor. Bereket ki Nc nin gidon turu düşük. Çok şiddetli çarpmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar