- Katılım
- 28 Eyl 2015
- Mesajlar
- 139
KONU ÖLMÜŞ YAHU CANLANDIRALIM AZ
Bugün baktım zincir leş dükkanda iş yok hava sıcak boş boş oturyoruz .
dedimki bari zinciri temizliyim yaglayim
GEREKLİ MALZEMELER
250 GR MAZOT
1 ADET 4 NUMARA KESTİRME FIRÇA
1 ADET SÜNGER
1 ADET BULAŞIK DETERJANI
1 ADET KOVA ( SU DOLU )
1 ADET OTO YIK<MA FIRÇASI
ÖNCELİKLE MOTORUMUZU ORTA SEHPAYA ALIYORUZ . ORTA SEHPADA İKEN MOTOR ÇALIŞTIRIM 1 . VİTESE RÖLANTİDE BIRAKIYORUZ . TEKERİMİZ DÖNERKEN İŞ GÜVENLİGİ ESASLARINA UYARAK GÖTÜMÜZÜ BASIMIZI DİŞLİLERİN İCİNE KACIRMADAN KOMPLE ZİNCİRİ VE DİŞLİYİ MAZOTLUYORUZ MAZOR BRAZ BEKLEDİKTEN SONRA BOL MAZOT VE FIRCA DARBELERİ İLE ZİNCİRİMİZİ TEMİZLİYORUZ.
ZİNCİR MAZOTLAMA İŞİMİZ BİTTİĞİ ZAMAN BOL SU İLE DURULUYORUZ. DURULADIKTAN SONRA TEKERE SICRAYAN MAZOTU YIKAMAK İCİN SÜNGER VE BULAŞIK DETERJANINI BOL BOL KULLANIYORUZ JANT - LASTİK - ZİNCİR - DİŞLİ HEPSİNİ KÖPÜKLÜYORUZ.
KÖPÜKLEME İSLEMİ BİTİNCE BIRAKIYORUZ BİRAZ O ARADA MOTORU KOMPLE KÖPÜKLEYEBLİRSİNİZ. SONRA DURULAMA VE KURULAMA İŞLEMİ İLE TEMİZLEME İŞLEMİMİZ BİTİYOR.
SPREY MOTOSİKELT ZİNCİRİ YAI İLE YAGLAMA YAPIYORUZ. AYAR GEREKİRSE AYAR YAPIYORUZ . YAGIN KURUYUP BALİ KIVAMINA GELMESİ İCİN BEKLİYORUZ .
RESİMLER ASAGIDA :
[url=http://hizliresim.com/3oAoyO][url]http://i.hizliresim.com/3oAoyO.jpg[/url][/url]
[url=http://hizliresim.com/R3Q3dG][url]http://i.hizliresim.com/R3Q3dG.jpg[/url][/url]
[url=http://hizliresim.com/pPEPrN][url]http://i.hizliresim.com/pPEPrN.jpg[/url][/url]
[url=http://hizliresim.com/kvEvV7][url]http://i.hizliresim.com/kvEvV7.jpg[/url][/url]
Eline sağlık, bende bir hafta önce benzerini yaptım. Ama MAZOT değil, GAZYAĞI kullandım. Okuduğum yazılarda GAZYAĞI diyordu. Hangisi daha doğru? Her ikisi de aynı işlevde mi?