Honda Honda CRF 250 Ralli Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar aliexpressten branda siparişi vermek istiyorum. Branda kullanan, tavsiye verecek olan, boyut için bilgi verebilecek olan var mı? Top case var motorumda şuan için 3XL almayı düşünüyorum

https://tr.aliexpress.com/item/New-Arrival-Waterproof-Motorcycle-Cover-Outdoor-Uv-Protector-Bike-Rain-Dust-Prevention-Motorbike-Motor-Moped-Scooter/32812940093.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.259.2 c3d3c00T5cSGD

neden aliexpres 100 tl ye burda da bulabılırsın topcase ise 3x normal

Buradan alınabilecek seçeneklere baktım kaliteli gözükmüyorlardı. O sebeple Çin'den alıyım diye düşündüm. Sizin tercih ettiğiniz bir marka, model var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:13 ----------

neden aliexpres 100 tl ye burda da bulabılırsın topcase ise 3x normal

Buradan alınabilecek seçeneklere baktım kaliteli gözükmüyorlardı. O sebeple Çin'den alıyım diye düşündüm. Sizin tercih ettiğiniz bir marka, model var mı?

Merhabalar CRF 250 ailesi, bugün bir araç uyardı, hareket halinde arka stop lambamın yanmadığını fakat frene bastığımda yandığını belirtti. Arka stop lambası ve arka sinyaller otomatik olarak yanmalı mı? Standart olarak yanması gerekiyor diye biliyorum ama bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Merhabalar CRF 250 ailesi, bugün bir araç uyardı, hareket halinde arka stop lambamın yanmadığını fakat frene bastığımda yandığını belirtti. Arka stop lambası ve arka sinyaller otomatik olarak yanmalı mı? Standart olarak yanması gerekiyor diye biliyorum ama bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

yanması gerekir park lambası patlamış olabilir

ots

Sinyaller amerikan park olarak sadece önde yanıyor motoru çalıştırınca arka stop otomatik yanıyor

Arkadaslar merhaba gecen Honda test suruslerinde rally 250'yi test ettim ancak lastikler sebebiyle gidonda cok fazla titresim hissettim irc lastik disinda michelin sirac veya herhangi baska lastik kullanilsa acaba titresimde azalma olur mu veya farkli lastiklerle kullananlarin yorumlari nelerdir tesekkurler

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,
Daha önce hiç enduro kullanmamış birisiyim. Arkadaşım da acemi ilk motoru olarak CRF 250 2017 model abs li. Onu aldı.

Ben bi 500 km kadar sürdüm. Gerçekten torku güzel. Tatmin edici. Fakat kafama takılan bişey var. Yüksek devirde 1-2-3 vites fark etmez, Arazi veya asfaltta, çukura girince sanki aniden gaz kesilip aniden güç geliyormuş gibi oluyor. teker o anda boşa düştüğü için mi anlamadım? düşük devirde böyle bi sıkıntı yok. Acaba bizim aldığımız motor da mı sıkıntı var? yoksa genel crf lerde böyle veya endurolarda (amortisörlerinden dolayı)?

İstemsiz olarak gazı sen açıp kapatıyorsun çukura girince hem koruma refleksi hemde elin bir den boşa düşünce gazı kapamış gibi okuyorsun sonra gazteli yeri gitmeden kvradıgın için gaz açma kapama hissi oluyor .
Bu dedigin her motor da olur refleksin çok zayıf ise algılmazsın , refleksin iyi ise bunu hisseder sin.

Normal yani her motor da her kişi de olur sorun yok aletde .

Arkadaşlar servis bakım aralığı için 4000 km'de bir diye yazıyor kitapçıkta. 1000 km bakımından sonra 4000 km'de mi? 5000 km'de mi bakıma girecek motor? Emin olmak için aradım servisi ama 4000 dediler, bir de size danışıyım dedim.

herkese merhaba uzun zamandır sessizce forumu dışarıdan izlemekteydim ve sonunda crf250 rally sahibi olunca üyeliğimi de başlattım. tekerimiz düz bassın. kullanması çok keyifli bir motor henüz 600 km yi yeni tamamladım. işe gidip gelirken kullanıyorum günde en az 50 km yol yapıyorum. motoru ikinci el aldım 1100km de idi ırc lastikler Heidenau k60 lastikle değiştirilmiş. ancak bir sıkıntı var lastik basınçları ön 22 arka 25 yapıyorum (100kg olduğum için kujllanma kılavuzunda iki ikişi için önerilen basınca getiriyorum) fakat aradan biraz zaman geçince basınç her iki lastikte de düşüyor. sanırım iç lastiklerde yama var ve kaçırıyor. uygun fiyatlı ve kaliteli iç lastikleri nereden bulabilirim ankarada kim değiştirir iç lastikleri

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------

benim motorda gözlemlediğim iki titreşim var, birincisi lastik kaynaklı, michelin sirac ile değiştirirsen bu titreşim kesilir. ikinci titreşim devrin yükselmesi ile özellikle 7000 devri aşınca hissedilen, bu özellikle el ve ayak bileklerinde hissediliyor. bunu azaltmak için yumuşak elcikler ve ayak pedlerine kauçuk kaplamalar yapılabilir diye düşünüyorum.

ikinci bakım 4000 de yani 1000 ilk bakım 4000 ikinci bakım sonra 8-12-16 diye devam ediyor 5000 de gitme 4000 de gideceksin

Basınç azalması sıcaktan oluyordur.Ben İzmir'de yım 3 hafta basmadim 16 düşmüş..) Titreşim ise devirlerden kaynaklanıyordur lastikten olan titreşim tek silindirden olan gibi değildir...Devirleri iyi ayarlarsan halledersin.He titreme varmı var tabiki ama bu kabul edilir cinsten..

İyi günler arkadaşlar nette çok araştırdım ama parça fiyatı bulamadım sağ tarafta crf yazan kırmızı grenaj ve egzoz üstümdeki parlak siyah gramajın fiyatını bilen var mı

aynen yeni yeni devir ayarlamaya adapte oldum artık daha az titreştiriyorum motoru artık.

Merhaba,

Tüm sayfaları okudum. 2 yıl önce A sınıfı ehliyet aldım ancak motoru ancak şimdi alabiliyorum. İlk motorum olacak. Yamaha MT-25 ABS ile bunun arasında kalmış durumdayım.

Bu motorun sıfırının fiyatı uçmuş durumda. Boyum 1.68 ve hafta sonu şehir dışı gezi yapmak için motor almak istiyorum. Rally'ye alçaltıcı taksam bile ayaklarım yere değmeyecek diye düşünüyorum.

Tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler.

Dostum ilk motorum olacak diyorsun.. O yüzden CRF'yi sana tavsiye etmem. İk ayağın birden rahatça yere basması lazım (ilk motorun olacağı için). MT biraz daha sana uygun gibi sanki. Nacizane tavsiyem🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar