---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------
Herkeze merhabalar
2 sene 4 bin km msx125 kullandıktan sonra 500R 2016 tricolor rengini aldım.
Suan 1200 km 250 si uzun yol gerisi sehir ici istanbul trafiginde tamamladım.
Öncelikle motor efsane diyebilirim yeni tasarımı çift led farları insanların çok ilgisini çekiyor veyeni kasada sadece 2016 da gelen tricolor rengininde bu ilgiye katkısı çok.
Yakıt olarak 50 km sürekli aynı yolu gidip geliyorum eğer çok sakin kullanırsam 1.5 lt agresif ve devirli kullanırsam 1.9 lt genel net ortalama ise 3.5 -4 lt arasında yakıyor ve buna rağmen tam performans veriyor. R25 tercih etmememin sebeplerinden birisi budur.
Motorda 188 kesiciye girmek çok kolay 0-150 si çok seri 9-10 sn lerde çıkabiliyosunuz 150 sonrası yavasta olsa cıkmaya devam ediyor , sehiriçi kalkışlarda ferrari vs araçlar hariç yetişemiyor ve boy boy fark atabiliyosunuz.
Uzun yolda konforu cok rahat istanbul-tekirdağ gidip geldim zaman nasıl geçti anlamadım ortalama 120-130 arasıra 160+ gittim .
Motorda en büyük dezavantaj agırlık deniyor ama bu agırlık 500 km sürdükten sonra aklınıza dahi gelmiyor sadece alışana kadar . Ağır olmasının nedeni ise yol tutuşunu sağlamak . Msxle kopru geçerken rüzgar sürekli dengemi bozuyordu ama 500R la ok gibi geçiyorum Diyebilirim.
1000 km bakımına soktum 150 tl tuttu ve yedek parçalarından bazıları cbr250 den daha ucuz

bence bi ktm390 ın 1000 bakım fiyatını sorun
Motorda beğenmediğim şey sadece gösterge paneli daha güzel bi farklı tasarım yapılabilirdi onun haricinde hiç bi sıkıntısı yok.
Benim gibi kendine güvenen eline hakim olan 125 150cc motor kullanıp büyültmek isteyenler için uygun bir motordur ama kesinlikle başlangıç için alınmaz aman diyim felaket tork var
R25 e göre herşeyi + bence guvenlik konfor yakıt vs vs en önemliside malzeme kalitesi bence 2 motorunda bi grenajlarına elinizi sürün bi dokunup bakın farkı anlıycaksınız zaten . Şahsen 18-19 milyarım olsa 2 nci el 500R alırım çünkü şuan r25 in 0 fiyatı bu şekilde ve artık mantıksız bir seçim olarak görüyorum.
Demek istediklerim bunlar yanlışım varsa düzeltin daha da uzun yazardım ama şuan vaktim yok aklınızdaki soruları youtube kanalımda yorumlara bırakabilirsiniz buradada pek aktif değilim
Alıcak arkadaşlara şiiddetle tavsiye ediyorum bu arada yanlış anlaşılmasın r25 i kotulemiyorum sadece 500R a kıyaslama yapılmıyacagını belirttim.